• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

27.10.2022

09:24

ŠTA SE SPREMA?! ŠEF CIA HITNO STIGAO U KIJEV! Strane službe vršljaju po Ukrajini, nikad veća opasnost od upotrebe "PRLJAVE BOMBE"!

AP/Photo

Vesti

ŠTA SE SPREMA?! ŠEF CIA HITNO STIGAO U KIJEV! Strane službe vršljaju po Ukrajini, nikad veća opasnost od upotrebe "PRLJAVE BOMBE"!

Podeli vest

Šef američke obaveštaje službe navodno se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim

Direktor CIA Vilijam Berns nenajavljeno je došao u Ukrajinu kako bi preneo obaveštajne podatke vojsci zemlje i održao razgovore sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, gde je ponovio stav Vašingtona da će podržati Kijev na duge staze, navodi CNN.

Šef agencije posetio je Kijev ranije ovog meseca, izveštava američki list. „Dok je bio tamo, on je podsetio da će SAD nastaviti da pružaju podršku Ukrajini u njenoj borbi protiv ruske agresije, uključujući nastavak razmene obaveštajnih podataka“, rekao je zvaničnik, ne nudeći druge detalje o putovanju.

Berns je poslednji put posetio Ukrajinu početkom godine, pre početka Specijalne vojne operacije krajem februara, i sastao se sa zvaničnicima u Kijevu kako bi razgovarali o vojnoj akciji koja se tada predstoji.

Ta putovanja najbolje prikazuju trenutnu razmenu informacija između Sjedinjenih Država i Ukrajine, a senator iz Virdžinije Mark Vorner – koji je na čelu Komiteta za obaveštajne poslove Senata – prošlog meseca je izjavio da je takva saradnja pomogla kijevskim trupama da ostvare „velike dobitke“ na bojnom polju. Dodao je da i američki i britanski obaveštajci „rade sa Ukrajincima“, a zatim je pozdravio „snagu naših kombinovanih vojnih obaveštajaca“.

Izveštaj o Bernsovom novom putovanju u Kijev dolazi usred rastućih spekulacija zapadnih zvaničnika da bi Moskva mogla da rasporedi taktičko nuklearno oružje niskog prinosa u Ukrajini.

Berns je, međutim, bacio vodu na ta predviđanja, rekavši za CBS početkom oktobra da, iako rizik od nuklearnog sukoba shvata „veoma ozbiljno“, „neposredna pretnja od upotrebe taktičkog nuklearnog oružja“ ostaje niska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija