• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.10.2022

18:38 >> 22:16

Zelenski šokiran odlukom Rusije! Napad Ukrajine na Herson! Amerikanci šalju otetu rusku imovinu Kijevu! Rusija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti!

Reuters

Vesti

Zelenski šokiran odlukom Rusije! Napad Ukrajine na Herson! Amerikanci šalju otetu rusku imovinu Kijevu! Rusija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 248. dan

22.17 - Zelenski šokiran odlukom Rusije, poziva međunarodnu zajednicu da žestoko kazni Moskvu!

21.33 - Šta se zna o ruskom povlačenju iz sporazuma o žitu?

20.59 - Odbijen još jedan napad Ukrajinaca na Hersonsku oblast

Ukrajinska vojska izvela je još jedan pokušaj ofanzive u području Bruskinskog u Hersonskoj oblasti međutim ruske snage su odbile i taj napad, saopštio je zamenik šefa administracije oblasti Kiril Stremousov.

Prema njegovim rečima, napad se odigrao na Nikolajevo-Krivoroškom pravcu, međutim, efikasnim gađanjem ruskih snaga ukrajinske trupe su vraćene na prvobitne pozicije i tom prilikom 18 ukrajinskih vojnika je stradalo, a uništena su i četiri oklopna vozila.

20.27 - Šokantan plan američkih demokrata, zaplenjenu rusku imovinu šalju Ukrajini!

19.41 - Rusija traži sednicu SB UN zbog napada u Sevastopolju

Stalna misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama zatražila je održavanje sednice Saveta bezbednosti u ponedeljak kako bi se razmotrio teroristički napad na ruske vojne i civilne brodove u Sevastopolju.

18.39 - Američki oficir: Bespotrebno šaljemo trupe u Evropu, ne preti nam opasnost od Rusije!

18.01 - Uzbuna za vazdušnu opasnost na celoj teritoriji Ukrajine

Na celoj teritoriji Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušnu opasnost, potvrdile su lokalne vlasti ukrajinskih regiona.

Sirene za vazdušnu opasnost aktivirale su se i u Kijevu i u kijevskoj oblasti.

17.36 - RUSIJA SE POVUKLA IZ KLJUČNOG SPORAZUMA! SVET STRAHUJE OD GLADI!

17.10 - Zelenski naložio istragu zbog proruskih stavova gradonačelnika Odese!

16.55 -  Ukrajinski general: Oslobađamo Herson, sledeći je Krim!

16.41 - Kličko moli zapad za ćebad i toplu odeću, predviđa "smrzavanje do smrti"!

14.54 - Razmena zarobljenika "50 za 50"

Vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin saopštio je da je obavljena nova razmena zarobljenika sa Ukrajinom po formuli 50 za 50. Prema njegovim rečima, među onima koje je Kijev vratio je sedam ljudi iz DNR, dvoje iz LNR.

14.04 - Oboren MIG-29

U Nikolajevskoj oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva, oboren je ukrajinski MiG-29, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Odbijena je ofanziva ukrajinske vojske u ovom području, ubijeno više od 60 militanata. Pored toga, uništena su dva sistema "Himars" u Harkovskoj oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva.

12.24 - "Najmasovniji napad"

Napad Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć dronova u vodama Sevastopoljskog zaliva bio je najmasovniji od početka specijalne operacije, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

„Tokom noći izveden je najmasovniji napad bespilotnim letelicama i nadvodnim aparatima na daljinsko upravljanje u vodama Sevastopoljskog zaliva“, rekao je Razvožajev.
Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine pokušale su da pogode vojne objekte Crnomorske flote.

„Neprijatelj je pokušao da udari na vojnu infrastrukturu Crnomorske flote. Sve bespilotne letelice su na vreme otkrivene i uništene“, rekao je gubernator.

13.13 - Ukrajinci tvrde: ‘Ubili smo visokog oficira Vagner grupe‘

Ukrajinski specijalci ubili su visokog oficira Vagner grupe u bliskoj borbi, javlja Kijev indipendent na Tviteru.

Dodaje se da je ukrajinska jedinica specijalnih snaga "Khort" saopštila da je ubila zamenika načelnika štaba ruske paravojne grupe Vagner.

 

 

11.21 - "Ofanziva Rusa kod Ugljedara!"

Kako pišu ruski i ukrajinski telegram kanali, u toku je ofanziva ruske vojske kod Ugljedara, Donjecka Narodna Republika. U području Pavlovke je praktično uništena prva linija odbrane ukrajinske vojske. Ruska vojska koristi višecevne raketni sistem "Solncepek". Aktivna je avijacija.

10.48 - Pogođen hotel u kojem su bili novinari, među njima i jedan Srbin

U Nikopolju, nadomak Zaporožja, tokom noći je pogođen hotel u kojem su bili smešteni novinari, izvestio je dopisnik austrijskog javnog servisa ORF Kristijan Veršic.

Oko jedan sat posle ponoći jedna granata pogodila je hotel u Nikopolju u kojem su bili smešteni Veršic i njegov srpski snimatelj Nenad Dilparić. Veršic je preneo da niko nije povređen, ali da su krov i pojedine sobe oštećene, kao i automobil dopisnika.

Ukazao je, u snimku objavljenom na svom fejsbuk nalogu, da su pale dve granate na hotel i to na strani na kojoj su se nalazile sobe tima ORF-a.

Šef vojne administracije regiona Dnjipopetrovski Valentin Resničenko potvrdio je agenciji Ukrinform granatiranje Nikopolja tvrdeći da su Rusi gađali tri opštine Nikropolj, Marhanec i Červonohrihorivku. On je kazao da niko nije povređen u napadu, ali da je više stambenih zgrada i kuća oštećeno, kao i da je prekinuta električna mreža.

10.44 - Oružane snage Rusije odbile desant na elektranu Zaporožje

Ruska vojska je odbila pokušaj iskrcavanja ukrajinske desantne grupe u rejonu nuklearke Zaporožje, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

"Ukrajinski vojnici su sinoć pokušali da se iskrcaju na levu obalu Dnjepra u Energodaru kod nuklearke Zaporožje. Pokušaj je osujećen. Neprijatelj je pretrpeo gubitke i povukao se", rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, nadležni još nisu precizirali broj borbenih čamaca uključenih u operaciju.

Zaporoška NE ​​je najveće postrojenje ovog tipa u Evropi po broju blokova i instalisanom kapacitetu. Od marta, objekat je pod kontrolom ruske vojske.

10.17 - Ruski trik u Hersonu, Surovikin preveslao Ukrajince?!

09.15 - "Oboreni svi neprijatlejski dronovi"

U Sevastpoljolju sistem protivvazdušne odbrane nekoliko sati je odbijao napade dronova. Svi neprijateljski dronovi su oboreni, uništeni podvodni dron, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev. U napadu dronova niko nije povređen.

08.23 - Američki dron „Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk“, koji je poleteo sa Sicilije, već nekoliko sati da kruži u blizini Krima

 

 

7.20 - Kadirov najavio operacju "Odmazda"

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio da je u toku „posebna specijalna operacija pod nazivom Odmazda" u zoni gde de izvodi glavna specijalna operacije Rusije. On nije precizirao ko i zašto je posebno izvodi. Na svom Telegram kanalu saopštio je o gubicima ukrajinske strane u delu fronta od Nikolajeva do Krivog Roga. Skrenuo je pažnju i na pravac Soledara – „u sektoru specijalnih snaga Ahmat“. Lider Čečenije je istakao i efikasnost čečenskih bataljona i puka Ministarstva odbrane Rusije u području Donjecka.

7.12 - Likvidirana grupa čečenskih militanata

U Zaporožju je likvidirana grupa militanata, izjavio je Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“.

„U Zaporožju je grupa čečenskih militanata iz kriminalnih terorističkih bandi, likvidirana preciznim napadom na vojne objekte“, rekao je Rogov.

7.06 - Dronovi napali Sevastopolj

Brodovi Crnomorske flote odbili su rano jutros napad dronova na Sevastopolj, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

„Brodovi Crnomorske flote odbijaju napad dronova u vodama Sevastopoljskog zaliva. U gradu nisu oštećeni objekti. Samo mirno. Situacija je pod kontrolom. Sve operativne službe su u pripravnosti“, napisao je Razvožajev na telegram kanalu. Plovidba brodova u luci Sevastopolja je privremeno obustavljena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

Na veliku zalost Kadirova, njegova operacija "Odmazda" je dovela do smrti jos 30 cecenskih boraca a sa rezultatom od samo 5 ubijenih ukrajinskih vojnika

Boris

pre 1 godinu

Ruska laz i propaganda,,sve je mirno i sve je u redu ", a gube teritoriju od Ukrajinske vojske.

Miro

pre 1 godinu

Коју Територију? Како оно беше, рубља уништена, Путин болестан, Руска војска нема ракета, цена гаса пала у Европи, спрема се смена у Кремљу, итд. На сву срећу ништа од тога. Украјина ће цела бити Русија као и прибалтичке републике, док ће Нато или да се расформира или повуче на позиције из '97. А ЕУ је већ сад прошлост

Srba

pre 1 godinu

E pa genijalac , ako nisi znao pre 4 meseca rusi su bili u predgradju Harkova, a sada su 60km daleko, na svojoj drzavnoj granici odakle ukrajinci raketama gadaju ruski grad Belogord koji je na 30km od granice i jos su rusi ukrajincima ostavili 450 najmodernijih tenkova dok su bezali, pa cak i jedan s-400 koji je vec kod amera, da ga rastave .. 1/3Luganske oblasti je ponovo pod kontrolom ukrajinaca, pola Hersonske oblasti je ponovo pod kontrolom ukrajinaca, a pre 3 meseca se drzao samo Mikolajev.....ti brate verujes u nesto sto nije istina i sam sebe uveravas u tu laz...

Ilija

pre 1 godinu

Napad dronovima na Sevastopolj nije bio toliko "bezazlen" ni "odbijen" kako to tvrdi Mihail Razvozajev, guverner Sevastopolja, 2 drona su ipak pogodila svoje ciljeva, minolovac i patrolni čamac ( kapitalni brodovi su još pre 2 meseca prebazirani u Novorosijsk, a u Sevastopoljskoj bazi ostali su samo manji brodovi), tako da su ova 2 broda ostećena i lakše su ranjena 3 mornara crnomorske flote. Ostalih 5 dronova srušeni su uz pomoć PVO flote. A "ofanziva" kod Ugljedara je samo protivnapad ruskih snaga koje pokušavaju da povrate noćas izgubljenu "visotu" i tako se vrate nazad 2km, koliko su ukrajinci prodrli noćas u raspored ruske vojske

9973

pre 1 godinu

Nista mi nije jasno . Ukrajina vise nema avijaciju i PVO ,barem se tako prica. Zasto onda 50 aviona Rusije ne zavrsi posao?

VLADO

pre 1 godinu

E MOJ MIRO, KOJA JE TEBE RUSOFILSKA KARINA PRAVILA.JEDAN UKRAINAC VRIJEDI HILJADU RUSA MISLIM KAO RATNIK I VOJNIK.GDJE SU AVIONI A DA O BRODOVIMA RATNIM DA I NE GOVORIM.ODMAH SU ZAPLAKALI STO SU NAPALI RATNE BRODOVE SAZIVAJU UN DA PLACU KAO MALI KALIMERO.DA NIJE BILO ZIME MINUS 45 ZA VREME DRUGOG SVETSKOG RATA NJEMCI BI OSVOJILI RUSIJU.

Major Kursula

pre 1 godinu

Čuj šokiran?! Alo magarče vi ste u ratu, ubijate ljude jedni drugima.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija