• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2022

17:56

SVI ĆE ZNATI KO JE DIGAO U VAZDUH SEVERNI TOK! Zaharova besna na Britance zbog učešća u napadima, sprema se OŠTAR ODGOVOR RUSIJE!

Reuters

Vesti

SVI ĆE ZNATI KO JE DIGAO U VAZDUH SEVERNI TOK! Zaharova besna na Britance zbog učešća u napadima, sprema se OŠTAR ODGOVOR RUSIJE!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije danas je saopštilo da su pripadnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru

Moskva će skrenuti pažnju na terorističke napade u Crnom i Baltičkom moru, u koje je London bio umešan, na međunarodnim platformama, uključujući Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Rusija namerava da skrene pažnju svetske zajednice, uključujući i Savetu bezbednosti UN, na seriju terorističkih napada na Rusku Federaciju u Crnom i Baltičkom moru, uključujući i umešanost Velike Britanije u njih", rekla je Zaharova za TAS S.

Velika Britanija je ranije danas demantovala ruske tvrdnje da su pripadnici britanske mornarice digli u vazduh gasovode Severni tok prošlog meseca, nazvavši to "lažnim tvrdnjama epskih razmera".

"Da bi umanjili njihovo pogubno rukovođenje nelegalnom agresijom na Ukrajinu, rusko Ministarstvo odbrane pribegava plasiranju lažnih tvrdnji epskih razmera", saopštio je portparol britanskog ministarstva odbrane, preneo je Rojters.

On je dodao da "ova najnovija izmišljena priča više govori o argumentima kojima se služi ruska vlada nego o Zapadu", navela je britanska agencija.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da su pripadnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi "Severni tok" i "Severni tok 2".

Saopšteno je da su, pored toga, oni rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros.

Prema informacijama ruskog Ministarstva, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata na ruske brodove Crnomorske flote i civilna plovila, koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Znači da je Rusija potpuno bespomoćna, ako nije u stanju da uzvrati Englezima istom merom, već "prete" iznošenjem istine pred SB UN-a. Izgleda da ste džaba krečili, draga naša Zaharova.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija