• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

29.10.2022

18:30

AMERIČKI OFICIR JAVNO PROZVAO BELU KUĆU! Poslali ste preko 100.000 vojnika u Evropu bez ikakvog razloga, RUSIJA NIJE PRETNJA PO NAŠU BEZBEDNOST!

Youtube/Printscreen/NewsNation

Vesti

AMERIČKI OFICIR JAVNO PROZVAO BELU KUĆU! Poslali ste preko 100.000 vojnika u Evropu bez ikakvog razloga, RUSIJA NIJE PRETNJA PO NAŠU BEZBEDNOST!

Podeli vest

Potpukovnik Dejvis zahtevao je od Bele kuće da objasni svrhu slanja trupa u Evropu

Penzionisani potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis zahtevao u svom autorskom tekstu od američkih vlasti da objasne zašto NATO, na čelu sa Vašingtonom, nastavlja da jača svoje prisustvo u istočnoj Evropi i raspoređuje trupe u blizini Ukrajine.

Prema rečima autora, uprkos rečima predsednika Bajdena da SAD neće slati američke trupe da se bore protiv ruske vojske u Ukrajini, SAD su rasporedile sto hiljada vojnika u istočnoj Evropi, a američki nosač aviona izvodi vežbe na Jadranu.

Kako on kaže, niko u Vašingtonu ili Briselu se "nije ni potrudio da objasni američkom narodu zašto je to sve potrebno“, pita Dejvis.

On je kritikovao Belu kuću zbog izazivanja straha i istakao da je umešanost SAD u sukob u suprotnosti sa interesima američke nacionalne bezbednosti i da će dovesti samo do eskalacije i potencijalnog nuklearnog rata.

„Kao što sam rekao na samom početku, u sukobu između država Rusije i Ukrajine nema ničega što bi ugrozilo našu nacionalnu bezbednost (ili bezbednost našeg NATO saveza)“, zaključio je potpukovnik.

U septembru je Vladimir Putin, u obraćanju naciji, rekao da je Zapad prešao svaku liniju u svojoj antiruskoj politici. Prema njegovim rečima, korišćena je i nuklearna ucena, a visoki predstavnici zemalja NATO govore o mogućnosti i prihvatljivosti upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Rusije.

Ranije je šef diplomatije EU Žozep Borelj, govoreći na otvaranju Evropske diplomatske akademije, obećao „snažan vojni odgovor“ Rusiji u slučaju upotrebe nuklearnog oružja u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 1 godinu

Nisu ih poslali bez razloga, već đubre njive u ukrajinskom uniformama. Neki se polako vraćaju doduše često bez nekog uda.

dera

pre 1 godinu

Kasno paljenje pukovniče , odavno ste vi kauboji daleko od vaših kuća i daleko od časti i poštenja . Od kako ste uništili Indijance i otevši im svu teritoriju niste se smirili pa evo ni danas , djavo vam neda mira , ali ne zaboravite da djavo i dodje po svoje .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija