• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.11.2022

15:23 >> 15:34

"SVE ĆEMO OTKRITI!" Zaharova najavila raskrinkavanje Britanije, javnosti će biti prikazani svi dokazi o umešanosti Londona u napade na Sevastropolj i Severni tok!

Reuters

Vesti

"SVE ĆEMO OTKRITI!" Zaharova najavila raskrinkavanje Britanije, javnosti će biti prikazani svi dokazi o umešanosti Londona u napade na Sevastropolj i Severni tok!

Podeli vest

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova izjavila je da su britanski stručnjaci rukovodili vazdušnim udarima na brodove u Sevastopolju

Rusija će predstaviti britanskoj ambasadorki u Moskvi Debori Broner dokaze o umešanosti Velike Britanije u napad na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju i čin sabotaže na gasovod Severni tok, a zatim će široj javnosti otkriti osnovne podatke, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Naravno, nema sumnje da su britanske obaveštajne službe bile umešane u teroristički napad na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju 29. oktobra i čin sabotaže na gasovod Severni tok. To neće ostati bez reakcije. To smo izjavili u Savetu bezbednosti UN. O tome smo javno govorili. I, naravno, kao što sam već rekla, britanska ambasadorka će uskoro biti pozvana i pružićemo joj relevantne podatke", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi agencija TAS S.

Ona je obećala da će u suštini isti podaci, koji budu bili predani kao dokaz britanskoj strani, biti dostupni i široj javnosti.

"U ovom konkretnom slučaju ispoštovaćemo određene proceduralne formalnosti. Čim pozvana ambasadorka poseti našu zgradu na Smolenskom trgu, podelićemo ovu informaciju", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Dodala je da će to biti objavljeno na sajtu ministarstva spoljnih poslova i nalozima na društvenim mrežama.

Zaharova je ocenila da "Kijev trenutno koristi fašističke metode ratovanja, sve više ličeći na ekstremističke grupe, kao što su Islamska država ili Al Kaida".

"Potvrda za to su i pomorski vazdušni udari koje su ukrajinske oružane snage izvele 29. oktobra na brodove i infrastrukturu Crnomorske flote Rusije u Sevastopolju. Ove akcije Kijeva sprovedene su pod rukovodstvom britanskih stručnjaka. Rusija je o ovom incidentu obavestila međunarodnu zajednicu na sednici Saveta bezbednosti UN", rekla je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija