• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune

14.11.2022

14:45

POSLE HERSONA, NA REDU JE KRIM! General otkrio planove Kijeva, uz pomoć MOĆNOG američkog oružja KREĆU U ZIMSKU OFANZIVU!

Reuters

Vesti

POSLE HERSONA, NA REDU JE KRIM! General otkrio planove Kijeva, uz pomoć MOĆNOG američkog oružja KREĆU U ZIMSKU OFANZIVU!

Podeli vest

Penzionisani general-potpukovnik američke vojske, Ben Hodžis, veruje, da će ukrajinske oružane formacije moći da se približe granicama Krima, ove zime

Povlačenje ruskih trupa sa desne obale Dnjepra u Hersonu, daje osnovu američkoj vojsci da veruje, da će sada Oružane snage Ukrajine moći bez zaustavljanja, da nastave pobednički marš preko teritorije Ruske Federacije.

Hodžis smatra, da će Oružane snage Ukrajine, zauzevši teritoriju Hersona, sada moći da tu postave svoje „Hajmerse“, i u najmanju ruku, blokiraju prilaze ruskih oružanih snaga na Krim.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je okupacijom Hersona, dobila priliku ne samo da upotrebi „MLRS HIMARS“ za udar u duboke pozadinske delove ruske armije, već i da pokrene ofanzivu direktno ka poluostrvu Krim.

Pošto je upravo Hodžis, pre izvesnog vremena, predvideo početak ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Herson, sada je Zapad sklon da mu bespogovorno veruje.

Što se tiče ruskih vojnih analitičara, rezonovanje američkog generala se ovde posmatra iz prizme zdravog skepticizma. Po njihovom mišljenju, Oružane snage Ukrajine neće ići nigde dalje od Hersona, pošto im to niko neće dozvoliti.

Sve prelaze preko Dnjepra kontroliše Ruska vojska, tako da je preuranjeno govoriti o ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine na Krimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija