• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.11.2022

23:07

ŠTA ĆE NJIMA DOKAZI?! LIDERI EU I ZEMALJA NATO KAO PAPAGAJI! Kao zabrinuti su zbog raketiranja Poljske, pažljivo sve prate i između redova krive Rusiju...

Informer/Fotomontaža

Vesti

ŠTA ĆE NJIMA DOKAZI?! LIDERI EU I ZEMALJA NATO KAO PAPAGAJI! Kao zabrinuti su zbog raketiranja Poljske, pažljivo sve prate i između redova krive Rusiju...

Podeli vest

Povodom izveštaja o navodnom padu ruskih raketa u selo Prževodovo u istočnoj Poljskoj, nedaleko od granice sa Ukrajinom, u kojem su danas život izgubile dve osobe, lideri brojnih zemalja i EU poručili su da će pažljivo pratiti razvoj situacije i da su u kontaktu sa poljskim vlastima

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je u kontaktu sa svojim kolegama kako bi dobio više informacija o situaciji u Poljskoj, rekao je njegov portparol, preneo je Rojters.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je objavio na svom Tviter nalogu da Evropska unija stoji uz Poljsku.

- U kontaktu sam sa poljskim vlastima, članovima Evropskog saveta i drugim saveznicima - saopštio je Mišel na Tviteru.

Američki Stejt department nazvao je izveštaje o ruskim projektilima koji su pogodili Poljsku "neverovatno zabrinjavajućim", prenosi Rojters.

Portparol stejt departmenta Vedant Patel rekao je novinarima da SAD rade na tome da saznaju više o eksploziji i odrede odgovarajuće korake u skladu s tim saznanjima.

Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijen Votson je na Tviteru objavila da se još uvek utvrđuje šta se tačno dogodilo.

Situaciju u Poljskoj pažljivo prati i nemačka vlada i u kontaktu je sa Varšavom i svojim saveznicima iz NATO, rekla je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

Foto: Tanjug/AP

Zabrinuta, ili samo glumi, Analena Berbok!

Izveštaji o raketiranju Poljske su "ozbiljni", zbog čega je veoma važno da se utvrdi šta se tačno dogodilo, ukazao je večeras holandski premijer Mark Rute.

- Ozbiljni izveštaji o raketama koje pogađaju Poljsku i odnose ljudske živote. U bliskom smo kontaktu sa Poljskom i našim ostalim partnerima iz NATO. Sada je važno da se utvrdi šta se tačno dogodilo - poručio je Rute na Tviteru.

U međuvremenu, NATO je saopštio da ispituje izveštaje o eksploziji u istočnoj Poljskoj.

- Razmatramo ove izveštaje i blisko koordinišemo sa našim saveznikom Poljskom - rekao je večeras jedan zvaničnik alijanse.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da izveštaji poljskih medija, kao i izjave zvaničnika o navodnom padu ruskih projektila na teritoriju Poljske, predstavljaju "provokacija su sa ciljem dalje eskalacije".

Rojters je javio ranije pozivajući se na vatraogasce, da su dve osobe poginule danas u Prževodovu, selu u istočnoj Poljskoj, nedaleko od granice sa Ukrajinom, dok je AP izvestio, pozivajući se na američke bezbednosne izvore, da su eksploziju izazvali zalutali ruski projektili iz susedne Ukrajine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jovandeka2

pre 1 godinu

Ovo me podseca na iscenirani napad na poljsku 1939.g kada su nemci posle toga napali"sa razlogom", a sada poljska zeli da opravda svoje pokrete prema rusiji sa ciljem zauzimanja dela teritorije ukrajine koji je davno bio njihov Žbpv

inspektor

pre 1 godinu

evropska i americka robovlasnicka oligarhijska rimskosolomonska nacisticka elitna klasnogenetski-diskriminativno prioritetna pedofilska dvorska okrunjena zlocinacka unija je zabrinuta zbog budjenja svesti pobunjenih robova u Kongu koji se bore za slobodu i raketiraju luksuznu vilu kralja Leopolda i parazitsku ideju medjunarodne zajebnice . Medjunarodno samoizabrana robovlasnicka nacisticko-teroristicka Nato pedofilska kriminalna oligarhijska leopoldijanska unija pazljivo prati situaciju i reagovace u skladu sa odbranom svojih poslovnih clanica i severnoatlantskih lopovskih interesa .

Pera

pre 1 godinu

Klasična jevrejska prevara ! Jevrein Hitler napao je Poljsku tako što je nemačke zatvorenik obukao u nemačke uniforme a nemačke specijalci obukao u poljske uniforme da poubijaju nemačke obučene u nemačke uniforme da bi optužio poljske za to i opravdao napad na poljsku! Raspadom sfrj po planu Broz Tita iz Jajca Tito2 Soros istim jevrejskim prevarama navodni napad na Banske dvore Markale Rača..! Ove rakete ispalila su ukrainci po naređenju jevreina Zelenskog koi pripada tajnoj globalnoj jevrejskoj organizaciji zajedno sa Rotšildovima Kohovima Abramovičem Titom 2 Sorosem Gejtsom Zakenbergom Kisindzerom...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija