• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

20.11.2022

10:49

STRAVIČAN PLAN UKRAJINE! Putinu spremaju "CRNOG LABUDA", kada PREDSEDNIK RUSIJE NESTANE, Kijev KREĆE U OFANZIVU NA KRIM!

Reuters

Vesti

STRAVIČAN PLAN UKRAJINE! Putinu spremaju "CRNOG LABUDA", kada PREDSEDNIK RUSIJE NESTANE, Kijev KREĆE U OFANZIVU NA KRIM!

Podeli vest

Ukrajina bi mogla da zauzme Krim do kraja ove godine, rekao je zamenik kijevskog ministra odbrane Vladimir Gavrilov

U intervjuu za Skaj njuz u subotu, Gavrilov je izjavio da „crni labud“ – ili iznenadni i neočekivani događaj – može doneti pobedu.

„Mislim da se Rusija može suočiti sa crnim labudom u svojoj zemlji, i to može doprineti našem uspehu sa Krimom“, rekao je on, dodajući da postoji „i vojna opcija sa nekom vrstom kombinacije snaga, resursa i još nečim.”

„Možemo zakoračiti na Krim, na primer, do kraja decembra“, dodao je Gavrilov.

Na pitanje kakva bi se vrsta  "crnog labuda" mogla desiti u narednim mesecima, Gavrilov je sugerisao da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da „nestane" iz nekog razloga, fizičkog ili političkog“. 

Ponavljajući prethodnu izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, Gavrilov je rekao da će Kijev nastaviti pregovore sa Rusijom „tek kada budu spremni da napuste naše teritorije“.

Izražavajući optimizam u pogledu šansi Ukrajine u ratu, Gavrilov je izjavio: „Osećam da će do kraja proleća ovaj rat biti gotov."

Krim se odvojio od Ukrajine i glasao za pridruživanje Rusiji ubrzo nakon puča u Kijevu 2014. godine. U julu je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao da će se odbijanje „Ukrajine ili bilo koje države NATO-a“ da Krim prihvati kao deo Rusije smatrati ozbiljnom pretnjom.

Početkom oktobra, Donjecka i Luganska narodna republika, kao i bivše ukrajinske oblasti Zaporožje i Herson, postale su deo Rusije nakon referenduma na kojima je većina lokalnog stanovništva glasala za pridruživanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

DAJTE VISE SRAVNAJTE TU VASLJIVU GAMAD ZELENSKOG

milan lala

pre 1 godinu

Prosto su neverovatna fantaziranja Kievski budaletina. Do karaja godine u totalnom mraku bez struje vode i grejanja u celoj Ukraini a ovaj fantazira o zauzimanju Krima .

Zlaja

pre 1 godinu

Pre ce vama da doleti beli labud(Ruski bombarder)u Ukrajnu nego sto cete zakoraciti na Krim,ovaj ko da je jeo budjavu proju...?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija