• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

20.11.2022

12:46

SPREMAJTE ZALIHE VODE I HRANE! Nemačka strahuje od TOTALNOG POMRAČENJA, vlada upozorava - ČITAVE REGIJE ĆE OSTATI BEZ STRUJE!

Pixabay

Vesti

SPREMAJTE ZALIHE VODE I HRANE! Nemačka strahuje od TOTALNOG POMRAČENJA, vlada upozorava - ČITAVE REGIJE ĆE OSTATI BEZ STRUJE!

Podeli vest

Savezna kancelarija za civilnu zaštitu u Nemačkoj upozorila na gašenje elektroenergetske mreže u januaru i februaru

Šef nemačke Savezne kancelarije za civilnu zaštitu Ralf Tisler pozvao je svoje sunarodnike da prave zalihe vode i konzervirane hrane, jer će tokom januara i februara doći do masovnih restrikcija struje.

"Moramo da pretpostavimo da će na zimu doći do nestanaka struje. Kada to kažem, mislim na regionalne i privremene prekide u snabdevanju strujom. Uzrok neće biti samo nedostatak energije, nego i ciljana privremena isključenja mreže sa ciljem da se zaštiti mreža i ne ugrozi sveukupno napajanje", rekao je u intervjuu za "Velt am zontag", ističući da će najgori meseci biti januar i februar.

Prema njegovim rečima, lokalne vlasti u mnogim nemačkim opštinama su razradile precizne planove i obezbedile generatore, te su spremne za mogućnost restrikcija struje, ali su neke u mnogo goroj situaciji.

"Očekujemo kratkotrajna isključenja, a ne dugotrajna i velikog obima, ali i za to se treba pripremiti", rekao je Tisler i građanima preporučio da spreme zalihe vode i konzervirane hrane koja bi bila dovoljna za deset dana, kao i radio-aparate na baterije i sveće.

Nemačka se suočava sa mogućim restrikcijama struje zbog smanjenja isporuke gasa iz Rusije. Iako je Nemačka nameravala da se postepeno oslobodi energetske zavisnosti od Rusije, dotok ruskih energenata je smanjen mnogo pre nego što je bilo planirano usled sankcija zbog rata u Ukrajini i sabotaža na gasovodima Severni tok 1 i 2. Iako su skladišta gasa gotovo puna, stručnjaci su zabrinuti da te zalihe neće izdržati do kraja zime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Svi koji su Rusiji uveli sankcije, verovali su da će te sankcije ruski politički vrh naterati na kapitulaciju u Ukrajini a vreme je dokazalo da su sankcije uveli sami sebi. Po onoj narodnoj: ko drugom jamu kopa...

vladimir

pre 1 godinu

Bože kako je to lepa vest kada vas Rusi, ko zna koji put, TUKU po glavi, ovog puta bez ispaljenog metka! Baš i ne delujete pametno .....? Tehnologija je "čudo" gde i sada GUBITE rat - bez borbe! Dokle BRE "pametni" nemci !? Ne možete dobiti rat protiv "pravoslavaca" NIKADA! I budite srećni što još uvek imate državu, jer Sovjeti su napravili veliku grešku što CELU Evropu nisu okupirali 1945. godine, a mogli su! Velika GREŠKA!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija