• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

20.11.2022

16:25

(VIDEO) MAKRON ŠALJE PVO SISTEME KROTAL KIJEVU, A MOLI PUTINA DA PREGOVORA! Pariz doliva vatru u ukrajinsku klanicu!

Reutres/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) MAKRON ŠALJE PVO SISTEME KROTAL KIJEVU, A MOLI PUTINA DA PREGOVORA! Pariz doliva vatru u ukrajinsku klanicu!

Podeli vest

Francuska je predala Ukrajini dve baterije protivvazdušnih raketnih sistema "Krotal", izjavio je francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu.

U oktobru je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov izvestio da vlasti vode intenzivne pregovore sa Francuskom o obezbeđivanju sistema protivvazdušne odbrane ukrajinskim trupama.

- Dve baterije sistema protivvazdušne odbrane "Krotal". Takođe proučavamo zahtev Ukrajine za radarima... Takođe isporučujemo dva višecevna raketna sistema za duboke udare - rekao je Lekornu za list "Žurnal du Dimanš".

Da sve bude interesantnije, Pariz šalje brutalne PVO sisteme samo nekolko dana nakon što je Emanuel Makron zatražio od predsednika Kine Si Đinpinga, na marginama samita G20 na Baliju, da ubedi predsednika Rusije Vladimira Putina da se "vrati za pregovarački sto"

Makron je zatražio da "Kina prenese poruke predsedniku Putinu kako bi se izbegla eskalacija i kako bi se ozbiljno vratili za pregovarački sto, navelo je francusko predsedništvo u saopštenju koje prenosi BFMTV.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Nijedan političar evrope nema gram mozga, niti znaju kako se vodi politika i šta i kako treba da se radi. Kao papagaji ponavljaju i rade kako im kažu i narede, Amerika i Engleska. Ne umeju i ne mogu da misle svojom glavom, zbog toga će i nagrabusati ! ! ! ! !

milan lala

pre 1 godinu

Srbiji nikako da isporuci placenje "mistrale" manipulant a Ukraini salje oruzije na kredit expresno da sto vise izginu. Jel on ono ko biva nas "strateski partner" . Kog mi sve necomo nazivati prijateljima i strateskim partnerima

zoran

pre 1 godinu

Znaci ratuju u Ukrajini, jer koliko treba da se ukrajinci obuce na sistemima , a pogotovo koji se ispituju i usavrsavaju. Dobro za ruse da uvjezbaju i pronadju manjkavosti istih sistema za njihovo unistavanje i onesposobljavanje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija