• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

22.11.2022

17:46

KAKVA BLAMAŽA! Ruski komičari se predstavili kao MAKRON, navukli POLJSKOG PREDSEDNIKA da kaže šta zaista misli o RATU SA RUSIJOM!

AP/Photo

Vesti

KAKVA BLAMAŽA! Ruski komičari se predstavili kao MAKRON, navukli POLJSKOG PREDSEDNIKA da kaže šta zaista misli o RATU SA RUSIJOM!

Podeli vest

Ovo nije prvi put kako su ruske šaljivdžije Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov prevarile svetske državnike, a među njihovim "žrtvama" se nalaze turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, kanadski premijer Džastin Trudo, kao i bivši američki predsednik Džordž Buš

Poljski predsednik Andžej Duda rekao je da je „veoma oprezan“ kada je u pitanju rat sa Rusijom.

Priznanje je usledilo tokom razgovora sa komičarima koji su se predstavljali kao francuski lider Emanuel Makron. Razgovor sa ruskim šaljivdžijama Vovanom i Leksusom vođen je prošlog utorka, na dan kada je projektil eksplodirao u poljskom selu blizu granice sa Ukrajinom, ubivši dve osobe.

Dok su zapadni mediji i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski požurili da za incident okrive Rusiju, poljski, američki i zvaničnici Evropske unije ubrzo su izjavili da je projektil ukrajinski.

„Veruj mi, veoma sam pažljiv. Ne optužujem Ruse. Emanuele, ovo je rat. Mislim da će obe strane kriviti jedna drugu u ovom ratu“, rekao je Duda lažnom Makronu na audio snimku, koji su Vovan i Leksus objavili u svojoj emisiji na ruskoj platformi RuTube. Eskalacija između NATO-a i Rusije nije bila u interesu Poljske ili čitavog vojnog saveza predvođenog SAD, izjavio je Duda.

„Emanuele, misliš da mi treba rat sa Rusijom? Ne, ne želim to. Ne želim rat sa Rusijom. I izuzetno sam pažljiv. Veruj mi, izuzetno sam pažljiv“, rekao je poljski lider.

Dudina kancelarija je kasnije na Tviteru priznala da je postao žrtva komičara. Predsednik je shvatio da je možda došlo do „prevare” tokom razgovora zbog „neobičnog načina” na koji je ta osoba vodila razgovor, dodajući da je potom prekinuo poziv.

U satima nakon što je projektil pogodio poljsko selo Przevodov, Duda je rekao da je u pitanju raketa „ruske proizvodnje“, ali nije okrivio Moskvu za napad. On je, zajedno sa zvaničnicima SAD i EU, kasnije priznao da je reč o ukrajinskoj raketi protivvazdušne odbrane koja je skrenula sa kursa usred serije ruskih vazdušnih udara.

Komičari, čija su prava imena Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, ranije su uspeli da prevare kanadskog premijera Džastina Trudoa, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, autorku knjiga o Hariju Poteru J.K. Rouling, bivšeg predsednik SAD Džordža Buša, ukrajinskog ministar spoljnih poslova Dmitrija Kulebu, kao i mnoge druge svetske i evropske ličnosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija