• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2022

08:51

KRAJ! NEMA VIŠE RUSKE NAFTE! Veliki "AUTOGOL" Evropske unije, RUSI prestaju sa svim isporukama, ZELENSKI BESAN - NIŠTA NISTE POSTIGLI!

AP/Photo

Vesti

KRAJ! NEMA VIŠE RUSKE NAFTE! Veliki "AUTOGOL" Evropske unije, RUSI prestaju sa svim isporukama, ZELENSKI BESAN - NIŠTA NISTE POSTIGLI!

Podeli vest

Rusija će prestati da isporučuje naftu evropskim zemljama nakon što se Evropska unija složila da uvede gornju granicu cene ruske nafte, izjavio je stalni ruski predstavnik pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov

"Počevši od ove godine, Evropa će živeti bez ruske nafte. Moskva je već jasno stavila do znanja da neće isporučivati naftu onim zemljama koje podržavaju antitržišno ograničenje cena", napisao je Uljanov na Telegramu, preneo je TAŠ. Ruski izaslanik je rekao da će EU uskoro optužiti Rusiju da koristi naftu kao oružje.

Evropska unija je u petak formalno potvrdila odluku o uvođenju ograničenja cene za naftu koja se transportuje morskim putem iz Rusije u iznosu od 60 dolara po barelu od sutra, 5. decembra.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra  da je ograničavanje cene do 60 dolara za rusku naftu koja se prevozi morskim putem, koju su dogovorile G7 i Australija, nije ozbiljna i učiniće malo da odvrati Rusiju od vođenja rata u Ukrajini.

- To se ne može nazvati ozbiljnom odlukom, postavljanje takve granice je prilično povoljno za budžet terorističke države - rekao je Zelenski u video obracanju, preneo je Rojters.

On je istakao da je samo pitanje vremena kada ce morati da se upotrebe snažnija sredstva.

Zelenski je rekao i da je svet pokazao slabost postavljajuci gornju granicu na 60 dolara, što će, kako je rekao, povecati ruski budžet za 100 milijardi dolara godišnje.

- Ovaj novac će ići ka daljoj destabilizaciji upravo onih zemalja koje sada pokušavaju da izbegnu ozbiljne odluke - rekao je on.

Mera ograničenja cene ima za cilj da smanji prihod Rusije od prodaje nafte, ali i da spreči skok globalnih cena, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MrKamenjarac

pre 1 godinu

....MA NEMA STA DA BRINE EU,TUSU SUPLJOGLAVI AMERIKANCI DA PRITEKNU U POMOC;SAMO IMA JEDAN MALI PROBLEM,NAFTA CE TRI PUTA VISE KOSTATI OD RUSKE .ETO VAM SAD EU IDIOTI.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija