• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

04.12.2022

18:26

KIJEV BESAN NA MAKRONA, ŠTA ON IMA DA TRAŽI GARANCIJE ZA MOSKVU! Denuklearizovana i demilitarizovana Rusija je jedino moguća...

Tanjug/AP

Vesti

KIJEV BESAN NA MAKRONA, ŠTA ON IMA DA TRAŽI GARANCIJE ZA MOSKVU! Denuklearizovana i demilitarizovana Rusija je jedino moguća...

Podeli vest

Iz Ukrajine poručuju da nije potrebno davati garancije bezbednosti Moskvi, već svetu kako bi se zaštitio od Rusije

Sekretar ukrajinskog Saveta bezbednosti i odbrane Aleksej Danilov oštro je odreagovao na jučerašnju izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona, rekavši da je predlog Pariza o davanju garancija bezbednosti Moskvi "čudna logika tajne politike čije je vreme završeno".

- Jednoj terorističkoj zemlji žele da daju garancije bezbednosti? Umesto Nirnberga - potpisivanje sporazuma sa RF i rukovanje? Čudna logika tajne diplomatije, čije je vreme prošlo. Jedina garancija (koju Kremlj može dobiti) je humanost evropskog pravosudnog sistema - posle presude u Hagu nema smrtne kazne - napisao je danas Danilov na Fejsbuku 

Iz Kijeva poručuju da nije potrebno davati garancije bezbednosti Moskvi, već svetu kako bi se zaštitio od nje.

- Kada si nenaoružan, ne predstavljaš pretnju. Mi, nažalost, to znamo. Denuklearizovana i demilitarizovana tzv. Rusija najbolja je garancija mira za Evropu i svet - izjavio je sekretar ukrajinskog Saveta bezbednosti i odbrane.

Emanuel Makron jedan je od prvih lidera sa Zapada koji je javno skrenuo pažnju na ono što je Kremlj više puta ponovio još pre početka vojne operacije - Moskvi je potrebno dati garancije bezbednosti.

One bi uključivale izjavu u pisanom obliku da se Severnoatlantska alijansa neće dalje širiti na istok. 

Ruski zvaničnici su više puta upozoravali da se NATO sve više približava granicama Rusije, što je postalo posebno opasno nakon što su kijevske vlasti izrazile želju da se pridruže Alijansi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija