• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

04.12.2022

19:22

E, TO SU PRIJATELJI! VELS ĆE IZBEGLIM UKRAJINCIMA NAPLAĆIVATI BORAVAK! Vladi u Londonu ponestaje novca, ovo je mera za...

AP/Tanjug

Vesti

E, TO SU PRIJATELJI! VELS ĆE IZBEGLIM UKRAJINCIMA NAPLAĆIVATI BORAVAK! Vladi u Londonu ponestaje novca, ovo je mera za...

Podeli vest

Vlada Velsa odlučila je da uvede nova pravila koja će smanjiti beneficije za ukrajinske izbeglice, piše RT.

Ova mera je došla na red nakon što je vlada Velike Britanije upozorila na tešku fiskalnu situaciju.

Izbeglice su u četvrtak primile pismo sa detaljima o novoj politici od ministra Marka Drejkforda, prenela je državna televizija Bi-Bi-Si, u kojoj se objašnjava da bi se ona mogla primeniti na čak 1.500 ljudi.

Izbeglice koje trenutno borave u hotelskim sobama, parkovima za odmor i drugom privremenom smeštaju i koje su tamo pet nedelja ili više moraju da počnu da plaćaju svoj put i od njih se traži da ili da prihvate ponudu vlade za trajniji smeštaj ili da se suoče sa 25 funti (31 dolar). nedeljnim kaznama, tačnije 37 funti (46 dolara) nedeljno za četvoročlanu porodicu ili više članova.

Iako ovaj potez koji je vlada preuzela navodno nije osmišljen da uštedi novac, ipak bi trebalo da smanjuje ponudu besplatnih usluga pranja veša, toaletnih potrepština, sanitarnih proizvoda, pa čak i račune za hranu za kućne ljubimce i veterinare.

Nova politika, kako kaže vlada, pomoći će izbeglicama da se "integrišu u zajednicu" tako što će ih ohrabriti da se sami pobrinu za čišćenje svoje odeće i da plate bar jedan obrok dnevno.

Pravila bi trebalo da stupe na snagu u januaru sledeće godine za većinu delova Velsa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 1 godinu

Nema gratis,tako trebaju i druge države da urade jer se bogati ukrainci i njihova deca šetaju u luksuznim automobilima a ne plaćaju smeštaj.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija