• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

08.12.2022

12:56

AMERIKANCI SPREMAJU PREVRAT U KIJEVU?! Zaharova otkrila, nije slučajno da se pojavi baš ova osoba, režim Zelenskog neka porazmisli šta se sprema

Reuters/AP

Vesti

AMERIKANCI SPREMAJU PREVRAT U KIJEVU?! Zaharova otkrila, nije slučajno da se pojavi baš ova osoba, režim Zelenskog neka porazmisli šta se sprema

Podeli vest

Moguće je da Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan prevrat u Ukrajini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnoj konferenciji za medije


„Kijev je 4. decembra posetila viša zamenica državnog sekretara SAD, gospođa (Viktorija) Nuland. Inspekcijska putovanja američkog pokrovitelja u Ukrajinu više nikoga ne iznenađuju – to je normalno: to je kao da dođete da proverite kako je tamo – da li još gori vatrica ili treba nabaciti drva za ogrev. I, naravno, očigledno je vuče na mesto zločina“, rekla je Zaharova.

Ruska portparolka je Nulandovu nazvala vesnikom „tragičnih potresa“ za Kijev.

„Njeno pojavljivanje u Kijevu u sadašnjim uslovima, kada se u ukrajinskim vladajućim krugovima zaoštravaju nesuglasice oko raspodele zapadne pomoći, naravno, nije slučajno. Moguće je da se ponovo pokrene dvorski prevrat ili neka kadrovska rekonstrukcija. Mislim da režim Zelenskog, koji je više puta iskušavao strpljenje Vašingtona, ima o čemu da razmišlja“, dodala je Zaharova.

Ona je podsetila da se lik Nulandove povezuje sa „evromajdanom“, koji je svetskoj zajednici predstavljen kao znak demokratskog procesa u Ukrajini, a zapravo je bio državni prevrat organizovan novcem i rukama Zapada.

„Iza ovoga su, pre svega, naravno, stajale SAD i one zemlje i političke snage na evropskom kontinentu koje su delovale unisono sa Sjedinjenim Američkim Državama... Tada se Vašington otvoreno umešao u unutrašnje stvari Ukrajine i jednostavno ručno upravljao masovnim protestima“, objasnila je ona.

Foto: Reuters

Viktorija Nuland

O potpirivanju sukoba u Ukrajini

Zaharova je dodala da SAD planiraju da potpiruju sukob u Ukrajini najmanje do kraja 2025. godine, što se može zaključiti iz dokumenata koje Vašington ni od koga ne krije.

Prema njenim rečima, američki mediji već danas sa uživanjem govore o detaljima korupcionaškog maratona „Bela kuća-Kijev-Bela kuća“, čime se objašnjava želja administracije predsednika SAD.

Džozefa Bajdena da Kongres uključi dodatnu pomoć Kijevu u iznosu od 37 milijardi dolara 2023. godine. Neveći deo ove pomoći ići će za potrebe ukrajinske vojske, a potom će biti odlučeno ko će se od njih „namestiti“ u evropske, svetske banke i privatne fondove, objasnila je Zaharova.

„U istu logiku se uklapa i ugovor potpisan krajem novembra i koji su američke vlasti predvidele na tri godine sa kompanijom ‘Raytheon’ od 1,2 milijarde dolara za kupovinu sistema PVO za Kijev“, zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59