• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.12.2022

21:26

RUSI PRETE ODMAZDOM NATO PAKTU! Amerikanci predviđaju apokalipsu u Kijevu! Zapad nagovara Ukrajinu da napadne Krim!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI PRETE ODMAZDOM NATO PAKTU! Amerikanci predviđaju apokalipsu u Kijevu! Zapad nagovara Ukrajinu da napadne Krim!

Podeli vest

Dobrodošli u blog UŽIVO, gde iz minuta u minut prenosimo dešavanja o oružanom sukobu između Rusije i Ukrajine. U toku je 287. dan rata, ispod se nalazi vremenska linija koja se redovno ažurira

GOTOVI SU DO BOŽIĆA! AMERIKANCI PREDVIĐAJU - RUSIJA ĆE VRATITI UKRAJINU U KAMENO DOBA!

 

 

Kirilenko: Jedna osoba poginula u ruskom granatiranju grada u Donjeckoj oblasti

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u ruskom granatiranju grada u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, saopštio je danas lokalni guverner te oblasti Pavlo Kirilenko.

 - U artiljerijskom granatiranju grada Torecka jedna osoba je poginula, a dve su ranjene. Granate su uništile i oštetile najmanje 12 kuća - napisao je Kirilenko na Telegramu, a prenosi Gardijan.

 

RUSI PRETE ODMAZDOM NATO PAKTU ZBOG UDARA NA VOJNE AERODROME!

 


Pozicione borbe preko Dnjepra:

 


 

 

KIJEV U STRAHU, RUSIJA SPREMILA DRONOVE KAMIKAZE ZA ZIMSKI RAT!

 

 

Sirene u tri ukrajinske oblasti

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Harkovskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, sledi iz podataka ukrajinskog Ministarstva za digitalizaciju.

 

 

PAPA SE RASPLAKAO ZBOG UKRAJINE! U SUZAMA JEDVA NASTAVIO GOVOR!


 

Norveška se pridružuje sankcijama Evropska Unije na rusku naftu
 

Norveška je, u okviru novih sankcija, ograničila cenu ruske sirove nafte na 60 dolara za barel, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova kraljevine. Objašnjava se da je svrha ove mere - „smanjenje prihoda Rusije od prodaje sirove nafte trećim zemljama“.

„Norveška se pridružuje Evropskoj uniji i drugim pristalicama sankcija Rusiji u cilju održavanja pritiska na vladu zemlje (Rusiju) i njene saveznike“, rekla je ministarka spoljnih poslova Aniken Huitfeld.
 

ZAPAD NAGOVARA KIJEV DA KRENE U OFANZIVU NA KRIM, AMERIKANCI ZA NAPAD SPREMILI UBOJITO ORUŽJE!

 

 

Ukrajinski mediji: Čuju se jake eksplozije u Odesi i Hersonu, sumnja se na napad dronovima!

U Odesi i Hersonu su se čule eksplozije, sumnja se na napad dronovima.

 

 

 

ZELENSKI DONOSI POBEDU RUSIJI?! MEDVEDEV PORUČIO - ZBOG NJEGA IDEMO DO KRAJA!

 

Nove sankcije Evropske unije protiv Rusije

Nove sankcije Evropske unije protiv Rusije mogu pogoditi 169 organizacija koje obezbeđuju opremu za ruski odbrambeni sektor, piše list „Politiko“.

„Paket sankcija je usmeren na suzbijanje 'razvoja ruskih industrijskih kapaciteta'. Na proširenom spisku je 169 organizacija koje obezbeđuju opremu koja 'može doprineti tehnološkom razvoju ruskog odbrambenog i bezbednosnog sektora'“, navodi se u saopštenju lista.

Kako se dodaje, EU takođe želi da uvrsti na listu sankcija opremu koja se koristi u ruskoj vazduhoplovnoj i kosmičkoj industriji, te da na „crnu listu“ uključi avionske motore i njihove delove.

„Politiko“ navodi da EU u okviru novih antiruskih sankcija može suspendovati dozvole za emitovanje ruskim televizijama „NTV“, „REN TV“, „Rusija 1“ i „Prvi kanal“.
 

NATO IZGUBIO STRPLJENJE! HIMARS STIŽE NA GRANICU SA RUSIJOM, AMERIKANCI RASPOREĐUJU TRUPE U ESTONIJI!

 


Konašenkov: Ruske snage eliminisale 90 poljskih plaćenika

Vazdušno-kosmičke snage Rusije eliminisale su više od 90 poljskih plaćenika u visoko preciznom udaru u oblasti Harkov prošlog dana, tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, tvrdi danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
„U naselju Borovskoje u Harkovskoj oblasti, ruske Vazdušno-kosmičke snage su eliminisale preko 90 poljskih plaćenika u udaru visokopreciznim oružjem“, rekao je portparol, preneo je TAS S.

 

 


 

 

"Zelenski Diktator!"

 

Zaharova: Amerikanci spremaju prevrat u Ukrajini

 

Peskov: Neophodno osloboditi delove novih ruskih regiona koje je okupirao Kijev

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Rusija ne planira da u svoj sastav uključi nove teritorije, ali da je neophodno da oslobodi delove "novih ruskih oblasti koje je okupirao Kijev".

"Nema govora o pripajanju novih teritorija Rusiji, ali će delovi novih oblasti Ruske Federacije koje je okupirao Kijev morati da budu oslobođeni. Ciljevi specijalne vojne operacije ostaju isti", rekao je Peskov na konferenciji za medije.

Peskov je objasnio da misli na delove samoproglašene Donjecke Narodne Republike kao i na delove oblasti koje su na referendumima organizovanim u septembru glasali za prisajedinjenje sa Rusijom. Dodaje da denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine kao i zaštita naroda Donbasa ostaju ciljevi "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

AKCIJA FSB NA KRIMU! Dvoje uhapšeno zbog veleizdaje i odavanja informacija Službi bezbednosti Ukrajine!

 

 

Kličko: Kijev će se suočiti sa apokalipsom​

 

IPR: Putin planira dugi rat u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da okonča rat u skorije vreme, saopštio je američki Institut za proučavanje rata.

Tokom sastanka sa ruskim Savetom za ljudska prava, Putin je rekao da bi rat u Ukrajini mogao da bude "dug" proces, ali da je zauzimanje teritorije "značajan rezultat ovog procesa za Rusiju".

Prema analizi američkog instituta, "Putin obaveštava rusku javnost da očekuje dugotrajan i oštar rat u Ukrajini".

Čuveni Gjurza u Ukrajini

Ruski bloger i ratni dopisnik Vladlen Tatarski objavio je da je Aleksej Gjurza Efentijev, čuveni ruski obaveštajac i specijalac koji se borio u Avganistanu i Čečeniji, preuzeo komandu nad jednom ruskom jedinicom u Ukrajini.

 

 

 

Ukrajinci HIMARS-ima gađali DNR

Ukrajinska vojska je oko 2 časa ujutru iz HIMARS-a gađala selo Sejatelj u Donjeckoj Narodnoj Republici, piše RIA Novosti.

Marinci ruske Pacifičke flote u borbama kod Južnodonjecka

 

 

Putin: U Poljskoj sanjaju da zauzmu zapadne delove Ukrajine

Radikalne nacionalne snage u Poljskoj sanjaju kako da zauzmu zapadne teritorije Ukrajine, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta za ljudska prava.

On je podsetio da su "ove teritorije oduzete Poljskoj i date Sovjetskoj Ukrajini".

- Što se tiče vlasti nekih susednih država, Poljske, tamo radikalni elementi spavaju i sanjaju da vrate takozvane svoje istorijske teritorije, tj. da uzmu zapadne teritorije koje je Ukrajina dobila kao rezultat odluka Josifa Staljina, posle Drugog svetskog rata - rekao je Putin.

Po njegovim rečima, jedini stvarni garant teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine u njenim sadašnjim granicama mogla bi da bude Rusija, koja je pomogla Ukrajini da dobije ove zapadne teritorije, ali to je stvar budućeg ukrajinskog političkog rukovodstva.

- Sadašnji političari, po mom mišljenju, malo šta shvataju i ne misle o tome. Iako neki, čini nam se, već počinju da razmišljaju. Svako aktivnije učešće njihovog zapadnog saveznika i suseda danas u ukrajinske stvari biće usmereno na krnjenje ukrajinskih teritorija, zapadnog dela Ukrajine. Bilo bi lepo kada bi oni (ukrajinski političari) razmislili o tome i shvatili šta se dešava - zaključio je ruski predsednik.

Kabinet predsednika objavio posledice jučerašnjeg štrajka na Nikolajev

Dolazak je bio prema transportnoj bazi. Goreli su autobusi, nema informacija o nastradalima.

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs osudio je "prazno pričanje" Vladimira Putina o nuklearnom oružju nakon što je Putin juče pomenuo rastuće rizike od nuklearnog rata, ali je rekao da Moskva neće udariti prva, prenosi Glas Amerike.

 

 

- Smatramo da je svaka prazna priča o nuklearnom oružju apsolutno neodgovorna - rekao je Prajs.

Nuklearne sile širom sveta od Hladnog rata, uključujući Kinu, Indiju, SAD i samu Rusiju, uvek su garantovale da je „nuklearni rat nešto što se nikada ne može voditi i da se u njemu ne može pobediti“, rekao je on.

- Smatramo da je bilo koja druga retorika, bilo da je to zveckanje nuklearnom sabljom ili čak pretnja upotrebom taktičkog nuklearnog oružja, neodgovorna. režim proliferacije od Hladnog rata - rekao je on.

Glavna stvar iz jutarnjeg rezimea Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:

1. Tokom dana, napadi Rusa su odbijeni u Ternovoj Harkovskoj oblasti; Stelmahovka, Plotšanka, Červonopopovka i Belogorivka u Luganskoj oblasti i Belogorivka, Berestov, Jakovlevka, Bahmutski, Bahmut, Poprosni, Kurdjumovka, Majorsk, Marinka i Novomihajlovka u Donjeckoj oblasti.

2. Neprijatelj je tokom dana izveo 7 raketnih i 16 vazdušnih udara, izvršio više od 40 napada iz MLRS-a;

3. Pretnja ruskih raketnih udara na objekte energetskog sistema i kritičnu infrastrukturu širom Ukrajine ostaje;

4. Na Hersonskom pravcu, neprijatelj izvodi odbrambene operacije, pojačava grupisanje trupa. Više od 15 naselja je pogođeno artiljerijom, nedaleko od linije sudara;

5. Vazduhoplovstvo Odbrambenih snaga u protekla 24 časa nanelo je 17 udara na područja koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne opreme, kao i 2 udara na položaje protivvazdušnih raketnih sistema neprijatelja. Ukrajinska vojska oborila je udarnu bespilotnu letelicu Šahed-136 i izviđački dron Orlan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Opasnost za rusku vojski se krije u napadu na Bahmut, dok oni napadaju Bahmut i trose najbolje jedinice vojske i vagnera, njihove trupe na drugoj strani se povlace prema Kremini, ako ukrajinci zauzmu Kreminu ( a predvidja se da ce pasti negde oko 24-26 decembra), otvara se put prema Lugansku za ukrajince, pa tada ako Bahmut i padne u ruske ruke vise ne ce biti vazno, posto ukrajinci ce biti duboko u zaledju ruske vojske . P.S. Poljaci 'sanjaju" o delovima Ukrajine, i kod nas shiptari "sanjaju" o Presevskoj dolini da se pripoji takozvanoj drzavi Kosovo pa nista, mogu samo da 'sanjaju" isto tako i Poljaci neka "sanjaju" i to je sve

Rale

pre 1 godinu

Pretnje "apokalipsom" imaju dve strane, rusi kao da zaboravljaju da ce NATO odgovoriti tako da ce i Rusija doziveti "apokalipsu" i nazolost kao kolateralna steta apokalipsu ce doziveti i zemlje koje nisu umesane u sukob, kao mi ili jedan tunis, ili vijetnam.....itd...

Kosta

pre 1 godinu

Znaci Bahmut nikako da padne, mafa se najvljivalo nekoliko desetina puta u zadnjih 2 meseca, samo su rusi i vagner uspeli da dodju ispred predgradja..... problem za ruse se pojavio na drugoj strani , ukrajinci su presli dnjepar i ulicne borbe se ofvijaju u Novoj Kahovki, gradjani javljaju da se u gradu cuje vatra streljackog oruzija po ulicama

Pera

pre 1 godinu

Posle ubistva Kenedija Amerika je obična jevrejska kolonija potpuno u funkciji Izraela I jevreja SVI Američki predsednici su masoni a masoni su tajna globalna jevrejska špijunske vojska dakle Američki predsednici su jevrejski batleri! RUSIJU SU NAPALI JEVREI RADI BESKONACNIH BOGATSTYVA SIBIRA DA BI KONTROLOM PRIRODNOH BOGATSTAVA KONTROLISALI SVET ROTŠILD KOH ABRAMOVIČ KUŠNER TITO2 SOROS GEJTS ZAKENBERG KISINDŽER ....!Zelenski jevrein doveden kreiranih neredima komanduje fašistima a danski institut za genetiku analizom gena Hitlwrovog rođaka otkriva da je Hitler jevrein dakle FAŠIZAM JE JEVREJSKA TVOREVINA !

milan lala

pre 1 godinu

Kiev nije u stanju da zadrzi Bahmut, a zlonamerni mentori nagovaraju Kiev da toboz napadne Krim. Neverovatno budalesanje Kievskih mentora. Reklo bi se da oni zele da Kiev sto pre kolapsa. Kiev moze biti u svakom trenutku napadnut sa severa iz Belorusije i ko ce tad braniti Kiev kad Kiev toboz krene ofanzivu na Krim. Najbolje za Ukrainu je da odmah bezuslovno kapitulira i spasi sto se spasti moze u protivno cela Ukraina bice stavljena pod Rusku upravu i Ukraina kao drzava prestace da postoji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija