• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

09.12.2022

22:41 >> 22:51

NATO ULAZI U RAT? "BIĆE ZBRISANI!" Putinove reči zaledila svet - "Oko za oko!"

Tanjug/AP

Vesti

NATO ULAZI U RAT? "BIĆE ZBRISANI!" Putinove reči zaledila svet - "Oko za oko!"

Podeli vest

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 289. dan

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost na jugu i istoku Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost aktivirana je na južnim i istočnim teritorijama Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju. Sirene su se aktivirale u Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Poltavskoj, Čerkaskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kokntrolom kijevskih snaga.

Ruska vojska uništila američki radar u DNR

Ruska vojska je u toku proteklog dana u DNR uništila radar američke proizvodnje AN/TPQ-50, kao i višecevne bacače raketa "uragan" i "grad", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

SAD šalje Ukrajini pomoć od 275 miliona dolara za jačanje PVO

SAD šalju Ukrajini paket pomoći vredan 275 miliona dolara kako bi joj pomogli u jačanju protivvazdušne odbrane protiv bespilotnih letelica, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kirbi je rekao novinarima da je Vašington veoma zabrinut zbog produbljivanja i rastućeg odbrambenog partnerstva između Irana i Rusija i da će SAD koristile svoje alate da ometu taj odnos, uključujući i stvari vezane za dronove, preneo je Rojters.

On je kazao da će američka vlada, takođe, pozvati partnerske zemlje da razgovaraju i pozabave se partnerstvom Rusije i Irana.

Stoltenberg: Moguć sukog NATO i Rusije

 

ODMAZDA SUDNJEG DANA! PUTINOVE REČI ZALEDILE SVET: Ko napadne Rusiju nuklearnim oružjem, biće zbrisan sa lica zemlje! Obaveštavamo...

 

"Patrioti" stižu na poljsku granicu početkom 2023.

Nemački PVO sistemi „Patriot“ biće prebačeni u Poljsku na granicu sa Ukrajinom početkom naredne godine, saopštio je poljski ministar odbrane Marčin Očepa. Podsetimo, nemačka vlada saopštila je juče da su dve zemlje postigle dogovor o raspoređivanju ovih sistema na poljskoj teritoriji u blizini granice sa Ukrajinom.

MIP Rusije: Upozorili smo SAD da ćemo delovati po principu „oko za oko“

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da namerno pogoršanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama nije izbor ruskih vlasti, ali da će delovati po principu „oko za oko“.

„Jasno stavljamo do znanja da namerno pogoršanje međudržavnih odnosa nije naša taktika i nije naš manir. Uporedo s tim, pri izgradnji dijaloga sa Vašingtonom, u svakoj situaciji polazimo od principa reciprociteta, odnosno, po pravilu principa oko za oko, ali ne nužno simetrično“, rekao je on tokom diskusije u klubu „Valdaj“.

Rjabkov je istakao da SAD neće ukinuti antiruske sankcije nezavisno od daljeg razvoja odnosa i dodao da Vašington po ovom pitanju ima konsenzus. Diplomata je naglasio da Sjedinjene Američke Države žele da iscrpe devizne rezerve novca u Rusiji, isprovociraju bankrot i propast ruske ekonomije. Prema njegovim rečima, stabilnost privrede Rusije uprkos ograničavajućim merama Zapada i efikasne mere za jačanje kursa rublje izluđuju Vašington.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući razmenu Rusa Viktora Buta i Amerikanke Britni Grajner izjavio da je pogrešno izvoditi zaključke da je to korak u pravcu izlaska iz krize između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. On je dodao da odnosi Moskve i Vašingtona, kao i pre, ostaju u žalosnom stanju.

KLANICA JE NA "GLAVNOJ KAPIJI", ŠEF VAGNERA: Moramo da ih uništimo u Bahmutu!

 

Erdogan u nedelju razgovara sa Putinom i Zelenskim

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi u nedelju trebalo da razgovara telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Planiran je i telefonski razgovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Foto: Tanjug/AP/Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

London uvodi sankcije protiv pet predstavnika ruskih Oružanih snaga

Velika Britanija je uvela sankcije protiv pet predstavnika ruskih Oružanih snaga i bezbednosnih struktura, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu britanske Vlade. Ministri spoljnih poslova EU nameravaju da u ponedeljak 12. decembra odobre nove sankcije protiv Rusije, navode izvori u Briselu.

Ukrajina: Rusi su stavili bacače raketa kod nuklearnog reaktora

Ruske snage postavile su nekoliko raketnih bacača u zatvorenoj ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožja, tvrde ukrajinski zvaničnici. Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom rekla je da su ruske trupe koje su okupirale elektranu postavile nekoliko višecevnih raketnih bacača Grad u blizini jednog od šest nuklearnih reaktora.

 

PUTIN: U toku je agresivna ekspanzija NATO

 

Britanska obaveštajna služba: Rusi dobili novu isporuku iranskih dronova kamikaza

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi izveštaj svojih vojnih obvaveštajaca. U njemu se navodi da je Rusija verovatno dobila novu isporuku iranskih dronova kamikaza.

U utorak je, podsećaju, Glavni štab oružanih snaga Ukrajine objavio da su njihove snage srušile najmanje 14 dronova tipa Šahed-136. Juče su ukrajinski zvaničnici prijavili da Rusi koriste iranske bespilotne letelice za napade u regijama Zaporožja i Dnjepra. Poslednje prijavljeno rušenje iranskih dronova kamikaza pre toga bilo je 17. novembra, navode obaveštajci.

 

 

154 projektila na DNR za 24 sata 

Ukrajinska vojska je u poslednja 24 sata 39 puta gađala teritoriju DNR, ispalivši 154 projektila, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Rusko pismo

Rusija je uputila Savetu bezbednosti i Generalnoj skupštini UN pismo u kojem se upozorava na to da ukrajinske snage granatiraju civile u Donbasu. Zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski rekao je da je kao zvanični dokument prosleđeno pismo donjecke organizacije „Pravedne zaštite“, a to pitanje biće pokrenuto danas na sednici SB UN.

U NIkolajevu nema vode, hleb jednom u tri dana

U Nikolajevu, koji je pod kontrolom Kijeva, nema pijaće vode, hleb se deli jednom u tri dana, a konzervirana hrana jednom nedeljno.

Novi paket SAD

Sjedinjene Države pripremaju novi paket pomoći od 275 miliona dolara. Pomoć obuhvata sisteme protiv dronova i PVO, uključujući rakete za „Himars“, preneo je Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 1 godinu

Pa i ja da sam na Putin istO bi ih isprozivao, namesto da su protiv mojih trupa nesoosobni i slabo opremljeni vojnici kao u Gruziji svojevremeno, ovaj Nato ih snadbeva najnovijim otuzijem i obucava ih, i sada oni ubijaju i teraju moju vojsku a ja nista ne mogu da zauzmem sta sam planirao, pa kako covek da ne se ljuti na taj NATO

Vasilije

pre 1 godinu

2500 mrtvih vagnerovaca za dva meseca, gomila mrtvih ruskih vojnika i 12 obecanja za zauzimanje Bahmuta koja nisu se ispunila i sada "bice zbrisani", samo se ne zna ko......

Vejo

pre 1 godinu

Згази их Путине,Бог ти помого!

Atlija Milorad

pre 1 godinu

Boli me KURAC za VASE ratove-ostavite me da mirno zivim

Dragana B

pre 1 godinu

Ovo je kazaklizma! Mrdjusobno ce se piubijati ,zbog toga sto nisu mogli za stolom, da nadju resenje ? Nije sve u novcu ,prestizu? Uvek je nekom malo? Otimacina, ubijanje, nasilje, nije resenje ,vec katastrofa, ljudskog mozga! Kuda ide ovaj svet?Gde je tolerancija , materijane stvari se modu steci i bez rata?Gde su tu ljudi? Kolateralna steta? Hzas koji se recima ne moze iskazati!

Vesti

Potpisan je još jedan Memorandum: Od novembra u Srbiju iz ove zemlje stiže gas - dostavljaće milion kubika na dnevnom nivou
Društvo

Potpisan je još jedan Memorandum: Od novembra u Srbiju iz ove zemlje stiže gas - dostavljaće milion kubika na dnevnom nivou

Minstarka energetike, Dubravka Đedović Handanović, i azerbejdžanski ministar energetike, Parviz Šahbazov, potpisali su u toku ove nedelje Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti zelene energije između dve zemlje, a predstavnici Srbijagasa i azerbejdžanske kompanije SOCAR su potpisali sporazum o snabdevanju gasom koji predviđa dobijanje do milion kubika dnevno za potrebe Srbije.

29.09.2024

16:33

Vesić na čelu delegacije Vlade Srbije u jednodnevnoj poseti Kini
Politika

Vesić na čelu delegacije Vlade Srbije u jednodnevnoj poseti Kini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na čelu delegacije Vlade Republike Srbije u kojoj će biti ministar turizma i omladine Husein Memić kao i više državnih sekretara i pomoćnika putuje danas u Narodnu Republiku Kinu prvim letom nacionalne kompanije Er Srbija za Guangdžou.

29.09.2024

15:52

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija