• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

14.12.2022

22:30 >> 22:37

AMERIKA PRELAZI CRVENU LINIJU! NANETA NEPOPRAVLJIVA ŠTETA! Od Zelenskog zavisi - Oslobađanje Melitopolja

Printskrin Telegram/Intel Slava Z/Tanjug/ap

Vesti

AMERIKA PRELAZI CRVENU LINIJU! NANETA NEPOPRAVLJIVA ŠTETA! Od Zelenskog zavisi - Oslobađanje Melitopolja

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 294. dan

Rusija formirala "kreativnu brigadu"

Ruska vojska formirala je tzv "kreativne brigade" u svojim redovima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. U postu u Telegramu, ministarstvo je reklo da će kreativni tim pomoći vojnicima na prvoj liniji fronta.

"U njihovim rukama – ne mitraljezi, već mikrofoni! Prvu frontovsku kreativnu brigadu stvorilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije za podršku našim vojnicima u zoni specijalnih operacija", navodi se u saopštenju.


U saopštenju se dalje navodi da su u sastavu brigade pevači i muzičari.

Amerika šalje jasnu poruku Rusima: Spremna da pređe "crvenu liniju"

Majkl Klark, bivši generalni direktor britanskog istraživačkog centra za bezbednost i odbranu, u intervjuu za Skaj njuz, prokomentarisao je najavu SAD o slanju moćnog protivvazdušnog raketnog sistema Ukrajini.

Klark tvrdi da je to potez kojim Vašington šalje poruku Moskvi da je spreman da pređe još jednu tzv. "crvena linija" ako to učini i Kremlj.

Sve je u rukama Volodimira Zelenskog?

Džon Kirbi, zvaničnik američkog Veća za nacionalnu bezbednost, danas je za CNN rekao da bilo kakve diskusije o tome da li je pravo vreme za pregovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o okončanju rata u Ukrajini treba "prepustiti predsedniku Vladimiru Zelenskom, a ne SAD-u". No odmah je dodao da se "inicijalne procene da bi rat mogao završiti do kraja godine sada ne čine verovatnim".

"Mi bismo voleli da rat završi, ako ne danas, onda pre kraja ove godine koji se, naravno, brzo približava. No, s obzirom na ono što vidimo na terenu u Ukrajini, teško je zaključiti da će rat biti gotov do kraja godine", rekao je Kirbi za CNN.

Oslobađanje Melitopolja?

"Njujork tajms" je objavio da će sledeća meta ukrajinskih snaga biti Melitopol.
 

SAD planiraju da uvedu sankcije prema Potanjinu, jednom od najbogatijih Rusa

SAD planiraju da uvedu sankcije jednom od najbogatijih Rusa Vladimiru Potanjinu, ali ne nameravaju da sankcionišu kompaniju "Nornikl", u kojoj je on glavni akcionar, objavio je danas Vol strit džurnal, pozivajući se na američke zvaničnike.

List navodi da bi uvođenje sankcija moglo da usledi već u četvrtak i da se očekuje da će biti usmerene prema Potanjinu, njegovoj supruzi Ekaterini Potanjin, jahtama u njegovom vlasništvu, kao i pojedinim njegovim finansijskim kompanijama.

Kadirov: Planovi se pretvorili u prašinu

Sankcije SAD bi sutra mogle da pogode "Rosbanku" 

Prema navodima medija, Sjedinjene Države bi sutra mogle da uvedu sankcije protiv direktora "Nornikela" Vladimira Potanjina i još nekih njegovih kompanija. Sankcije bi, između ostalih, mogle da pogode "Rosbanku".

Maročko tvrdi da Ukrajinci oštećuju svoje tenkove i odbijaju naređenja

Ukrajinski vojnici odbijaju naređenja i oštećuju svoje tenkove, rekao je na Prvom kanalu Andrij Maročko, oficir Narodne milicije LNR.

- Situacija koja se razvija na liniji razdvajanja je, jednostavno, užasna za ukrajinske tankiste. Preksinoć se pojavila informacija da su ponovo počeli slučajevi kada oklopne grupe jednostavno odbijaju da ispunjavaju naređenja u području Artemivska - saopštila je vojska.

Maročko je dodao da ukrajinska vojska uglavnom koristi zastarele tenkove T-64.

"Patriot" postaje meta

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će za Rusiju američki raketni sistemi „Patriot“ koje Vašington planira da isporuči Ukrajini, predstavljati legitimne mete.

Istovremeno, dodao je da ipak treba sačekati zvaničnu informaciju o isporukama ovih sistema Kijevu.

ZAPAD ĆE POLUDETI, RUSKA OSVETA JE UPRAVO SERVIRANA! Svi gledaju u ove brojke i trljaju oči, hteli su Moskvu na kolenima, a bolniji udarac nisu mogli da dobiju!

 

OPŠTE LUDILO U VRHU UKRAJINE! POSLE NAPADA NA KLIČKA, ZELENSKI NAŠAO NOVU ŽRTVU - SUD U KIJEVU!

Ulične borbe u Marinki, Rusi kontrolišu 70 odsto naselja

 

 

 

MELITOPOLJ SE SPREMA ZA BITKU! RUSI KOPAJU ROVOVE, TEŠKA ARTILJERIJA STIŽE NA POLOŽAJE!

 

 


Najvažnije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

• Oružane snage Rusije su tokom ofanzive preuzele kontrolu nad glavnim delom naselja Vodjanoe na području Donjecka;

• Ruska vojska likvidirala je oko 100 ukrajinskih vojnika na području Kupjanska u Harkovskoj oblasti;

• Ruske snage odbile su kontranapad četiri jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine južno od Donjecka;

• Pripadnici Oružanih snaga Rusije uništili su komandni centar operativno-taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine Liman na području Kramatorska u DNR;

• Ruski vojnici napali su kolone Oružanih snaga Ukrajine u DNR kako bi onemogućili prebacivanje neprijateljske rezerve,

• Oružane snage Rusije sprečile su kontranapad tri jurišne grupe ukrajinskih snaga, koje su se kretale u pravcu dva naselja u LNR.

 

 

Pogođena zgrada oblasne administracije u Hersonu

 


Ukrajinski vojnici odbijaju naređenja i oštećuju svoje tenkove, rekao je na Prvom kanalu Andrij Maročko, oficir Narodne milicije LNR.

"Situacija koja se razvija na liniji razdvajanja je, jednostavno, užasna za ukrajinske tenkiste. Preksinoć se pojavila informacija da su ponovo počeli slučajevi kada oklopne grupe jednostavno odbijaju da ispunjavaju naređenja u području Bahmuta", saopštila je vojska.

Maročko je dodao da ukrajinska vojska uglavnom koristi zastarele tenkove T-64.
 

KIJEV SE SPREMA ZA NAJGORE - RUSI OBNAVLJAJU OFANZIVNI POTENCIJAL, MASOVNI NAPAD ZA GODIŠNJICU RATA?!

 

 

Ukrenergo: Napadi dronovima nisu uništili ni jedan energetski objekat

Današnji ruski napadi dronovima na Kijev i region oko ukrajinske prestonice nisu oštetili nijedan energetski objekt, saopštio je ukrajinski operater elektromreže Ukrenergo.

„Zahvaljujući briljantnom dejstvu snaga PVO, objekti energetske infrastrukture nisu oštećeni - oboreno je svih 13 dronova“, naveo je Ukrenergo na aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prenosi Rojters.

Energetska infrastruktura Ukrajine je od oktobra na meti talasa ruskih napada raketama i dronovima, dodaje britanska agencija.

Zelenski: Srušili smo sve dronove

Ukrajina tvrdi da je oborila sve iranske bespilotne letelice koje su Rusi rano ujutro lansirali na grad Kijev i okolnu regiju, prenosi Gardijan.

Foto: AP/Photo

Volodimir Zelenski

“Jutros su teroristi lansirali 13 dronova "Šahed", i svih 13 su oborile naše snage protivvazdušne obrane. Bravo momci. Ja sam ponosan!" rekao je Zelenski.

U napadu dronova na Kijev oštećeno pet zgrada, nema žrtava

Potvrđeno je da je u napadima ruskih bespilotnih letelica na glavni grad Ukrajine oštećeno pet zgrada, javlja Sky News. Ljudskih žrtava nema. 

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Šef kijevske gradske uprave Sergij Popko napisao je na Telegramu da su se napadi dogodili dva talasa, a šrapneli presretnutih dronova oštetili su jednu upravnu zgradu, dok su četiri stambene zgrade pretrpele manju štetu.

Napad dronovima u Zaporožju i Dnjepropetrovsku

U Zaporožju i Dnjepropetrovsku odjeknula je serija eksplozija, pišu ukrajinski telegram-kanali.

Navodno, napad je izveden dronovima. Mete su bili infrastrukturni objekti.
 

 

MASK PROTERUJE UKRAJINCE SA TVITERA?! OBJAVE NESTAJU, NALOZI SE GASE, MILIJARDER ZAPRETIO - BOTOVI, SPREMITE SE!

 

 

Maročko: Ukrajina i SAD pripremaju terorističke akcije u pravcu Svatovskog

Ukrajina zbog neuspeha na vojnom polju priprema provokacije u pravcu Svatovskog, izjavio je za Sputnjik oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko, pozivajući se na obaveštajne podatke.

"S obzirom da već dugo vreme vode neuspešne operacije u pravcu Svatovskog, obaveštajne službe SAD i Kijeva predlažu pokretanje terorističkih aktivnosti u ovoj oblasti. Državne institucije, civilni infrastrukturni objekti i logističke petlje mogu postati mete sabotaže", rekao je sagovornik agencije.

 

SANKCIJE RUSIJI RAZARAJU EVROPSKU UNIJU, SVE SE VRATILO KAO BUMERANG!

 

 

Američki institut za proučavanje rata analizirao je tok rata u Ukrajini

▪Ruske trupe su izvele ograničene jurišne operacije u oblasti Svatova i Kremenne.

▪Ruske trupe su napredovale kod Bahmuta i nastavile jurišne operacije u oblasti Avdijevke i Ugljedara.

▪Institut smatra da bi se ruske snage mogu se povući iz određenih oblasti južno od Dnjepra da bi pojačali položaje u  Hersonskoj oblasti. 

 

 

Osveta za napad na aerdrom u Rjazanju

"Za Rjazanj“ – natpis na krilu drona pronađenog u Ševčenkovskom okrugu Kijeva. U međuvremenu, Oružane snage Ukrajine saopštile su da postoji opasnost od novih udara bespilotnih letelica koje su poletele sa istočne obale Azovskog mora.

 


 

 

Napad dronova u Kijevu, gradom odjekuju eksplozije

Gradonačelik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je kako je 13 iranskih bespilotnih letelica Šahid oboreno u vazdušnom napadu na objekte u Kijevu. Prvi udarac je zadat rano jutros.

Prema preliminarnim informacijama, dve administrativne zgrade u centru grada su oštećene.

Pre toga, u Ukrajini su se čule sirene za vazdušni napad.

 

 

 

Sirene za vazdušnu opasnost se oglasile u celoj Ukrajini

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u celoj Ukrajini. Meta ruske artiljerije bile su ukrajinske snage u Donjeckoj, Harkovskoj i Zaporškoj oblasti.

Najžešće borbe su oko Bahmuta. Ukrajinska vojska nastavila je granatiranje grada Donjecka, i ruskog grada Klintsi, u regionu Brijansk.

PVO sistem "Patriot" stiže u Ukrajinu

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena dovršava planove za slanje odbrambenog raketnog sistema "patriot" u Ukrajinu, što bi moglo biti objavljeno već ove sedmice, saopštili su Si-En-Enu zvaničnici u američkoj administraciji.

Kako se navodi, plan Pentagona još treba da odobri ministar odbrane Lojd Ostin pre nego što ga pošalje predsedniku Bajdenu na potpis.

Nakon što planovi budu finalizovani, očekuje se da će "patrioti" brzo biti isporučeni u narednim danima, a Ukrajinci će biti obučeni da ih koriste u bazi američke vojske u Grafenveru u Nemačkoj, rekli su zvaničnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 1 godinu

Ako se racuna vracanje sela na 4 km od Bahmuta kao naprefovanje, a izgubili ga pred 3 dana onda ruske sile napreduju. Dok oni " napreduju" , napred-nazad, kd Bahmuts, Meliotpollj na jugu zemlje se nalazi pred pafom u ukrajinske ruke. Sa tim ukrajinci imaju mogucnost nepredovanja na Krim, tako da Bahmut ima da bude samo skupa nepotrebna epizoda za rusku vojsku

AS

pre 1 godinu

SVE SU OBORILI?!?! HA, HA, HA... SAMI SU SE ONI PRIZEMLJILI JER SU POGODILI CILJEVE. ZATO SE I ZOVU KAMIKAZE.

Rale

pre 1 godinu

Ukrajinskim dronovima opet pogodjena trafostanica u Rostovu na Donu u dubini ruske teritorije, grad je opet bez struje 1 dron oboren a drugi pogodio korvetu tipa tarantul u luci u Novoraijsku, brod je lakse ostecen a 1 mornar ranjen Kod Bahmuta za vreme ruskog napada ukrajinci su razbili mehanizovan bataljon ruske vojske i zarobili 4 ispravna tenka t-72 i 2 oklopna borbena vozila bmp-3. Istovremeno su od vagner grupe zarobili 1 btr-80 i 1 improvizovano oklopno vozilo. U naletu ruskih snaga kod Bahmuta, unistena e 1 haubica 105mm m2a4 i 2 M113 oklopna transportera, pred da se rusi povuku na pocetne polozaje pod pritiskom svezih snaga 58 motorizovane brigade ukrajinske vojske Ukrajinske izvidjacke jedinice se vec pojavljuju na periferini Kremine, javljaju ruski vojni blogeri

simo

pre 1 godinu

ovi rusi lažu ko i amerikanci nikome neverujem

Rale

pre 1 godinu

Ajd dodta vise, " presli crvenu liniju" , "direktno napadaju" i sta ti jos nema da se napise, pa ne salju im nuklearne projektile nego PVO sistem, defanzivno oruzije, izgleda rusima i iovim nasim "rusofilima" smeta sto vise nema tako lako da krstarecim raketama pogadjaju energetske ciljeve po ukrajini....ista ovaka galama se digla onda kzd su poslali HIMARS sistem, svasta se pisalo i govorilo, a evo ko sto se vidi fali su im HIMARS ali ne i rakete za njega dugog dometa. Isto tako patriot, on je defanzivni pvo sidtem, ne mogu patriotom da gadjaju Moskvu, Smolensk ili St.Petesburg... galama je potpuno nepotrebna, ali neka se samo galami to je moto

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija