• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

15.12.2022

18:41 >> 18:44

IZBACITE RUSIJU! Herson bez struje! Rusi oborili MIG-29 -  Donjeck pod najvećim udarom od početka rata!

Tanjug/AP

Vesti

IZBACITE RUSIJU! Herson bez struje! Rusi oborili MIG-29 - Donjeck pod najvećim udarom od početka rata!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 295. dan

Zaharova: Američko naoružanje u Ukrajini je legitimna meta za Rusiju

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da oružje koje je Zapad isporučio Ukrajini predstavlja legitimnu metu za Rusiju i da će biti ili uništeno ili zaplenjeno.

Od Bajdena traže da izbace Rusiju iz SB UN

Rusi oborili MiG-29 i Mi-8

Oružane snage Rusije osujetile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da krenu u napad u području Kupjanska, likvidirano je oko 35 ukrajinskih vojnika. Oružane snage Rusije ujedno su odbile sve kontranapade Oružanih snaga Ukrajine, koje su pokušavale da se vrate na stare položaje u području Severnog i Krasnogorovke, zapadno od Donjecka.

Rezerve Oružanih snaga Ukrajine su bile mete ruske avijacije i artiljerije južno od Donjecka. Oružane snage Rusije uništile su dve diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine kod sela Pavlovka u DNR.

Ruska artiljerija i avijacija osujetile su pokušaj četiri jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine da krenu u kontranapad u pravcu tri naselja u LNR.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su ukrajinski avion MiG-29 i helikopter Mi-8.

Ruske trupe uništile su tokom dana više od 40 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u području Krasnog Limana.

GOTOVO JE! PATRIOT STIŽE NA FRONT, RUSIMA ISTIČE VREME - KIJEV ĆE ZATVORITI NEBO NAD UKRAJINOM!

Glavno sa novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

◾Oružane snage Rusije osujetile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da krenu u napad u području Kupjanska, likvidirano je oko 35 ukrajinskih vojnika;

◾Oružane snage Rusije su odbile sve kontranapade Oružanih snaga Ukrajine, koje su pokušavale da se vrate na stare položaje u području Severnog i Krasnogorovke, zapadno od Donjecka;

◾Rezerve Oružanih snaga Ukrajine su bile mete ruske avijacije i artiljerije južno od Donjecka;

◾Oružane snage Rusije uništile su dve diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine kod sela Pavlovka u DNR;

◾Ruska artiljerija i avijacija osujetile su pokušaj četiri jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine da krenu u kontranapad u pravcu tri naselja u LNR;

◾Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su ukrajinski avion MiG-29 i helikopter Mi-8;

◾Ruske trupe uništile su tokom dana više od 40 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u području Krasnog Limana.
 

Herson je potpuno bez struje zbog ruskog granatiranja, rekao je šef Hersonske OVA Jaroslav Januševič

 

 

 

PLAN ZA SLOM RUSKE VOJSKE! AMERIKANCI SPREMAJU "JDAM" ZA UKRAJINU, NAPREDNIM SISTEMOM PRETVARA OBIČNE PROJEKTILE U NAVOĐENE!

 

 

Pušilin: Marinka već 80 odsto oslobođena

Marinka je već 80 odsto oslobođena, rekao je lider DNR Denis Pušilin. Kako je istakao, nakon potpunog oslobođenja ovog strateškog mesta, ukrajinsko granatiranje Donjecka će se smanjiti.

Rusi dronovima-kamikazama "Lancet" uništavaju ciljeve u Hersonu

Ruska vojska u području Hersona nastavlja da uništava važne ciljeve uz pomoć drona-kamikaze Lancet. Među njima je i radarska stanica 36d6-m1 koja može da otkriva i navodi vazdušne ciljeve na udaljenosti do 400 kilometara.

 

 

Ukrajina granatirala Donjeck

Jutarnje granatiranje Donjecka od strane Oružanih snaga Ukrajine postalo je najintenzivnije u poslednjih osam godina, napisao je gradonačelnik Aleksej Kulemzin na svom Telegram kanalu.

„Još jedan ratni zločin počinili su jutros ukrajinski fašisti. Danas tačno u 7:00 izložili su centar Donjecka najintenzivnijem napadu udaru od 2014. godine“, napisao je on.

Između ostalog, pogođena je i kupola Preobraženskog sabora.

Informacije o žrtvama i šteti se preciziraju.

Analiza Američkog instituta za proučavanje rata o situaciji u Ukrajini

- Ukrajinske i ruske trupe izvele su jurišne operacije u rejonima Svatovo i Kremennaja.

- Ruske trupe nastavile su ofanzivne operacije u oblasti Bahmuta i Avdijevke.

- Prema ukrajinskim vlastima, ruske trupe bi mogle da pokrenu ofanzivu velikih razmera početkom 2023.

- Ruske trupe nastavile su da izvode odbrambene operacije južno od Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

 

 

Glavno iz izveštaja generalštaba Oružanih snaga Ukrajine

- Ruske trupe su izvele ofanzivne operacije kod Bahmuta i Avdijevke.

- Na Kupjanskom, Limanom i na Zaporoškom pravcu ruska armija nastoji da poboljša taktičku situaciju.

- Ruske trupe su izvele jurišne operacije u naseljima Verhnekamenskoje, Jakovlevka, Soledar, Bahmute, Vesele i Mariinka u DNR.

- U Limanskom pravcu, ruska armija je gađala iz tenkova, minobacača, topova i raketne artiljerije ukrajinske položaje u Makejevki, Plošanki i Červonopovki u Luganskoj Narodnoj Republici i Jampolovki, Torskom i Medvežju u Donjeckoj Narodnoj Republici.

- Ruske trupe evakuisale su stanovništvo ostrva Boljšoj Potemkinski kod Hersona

- Ruske vlasti rade na prelasku Zaporoške nuklearne elektrane na energetski sistem Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ćoro

pre 1 godinu

Nisu ni oni žalili nas,šta ste tražili to ste dobili.Eto vam i NATO,E.U. i ostalo smeće.

Ovidije

pre 1 godinu

Ukrajinci nikad ne koriste skracenicu ni izraz DNR (Donjecka Narodna Republika), za tu teritoriju nego prosto Donjeck, tako da ovaj "izvestaj generalstaba Oruzanih snaga Ukrajine" je potpuno lazan, ili naucite novinara da laze kako treba ili ne pisite gluposti!!!!!

Janko

pre 1 godinu

Koja bre Ukrajina..sinoć su ponovo ameri-englezi napravili haaaos Rusiji..gori najveća rafinerija u Sibiru..prvo ubiju u Moskvi..pa polupaju most za Keim..pa pubijaju novz gradonačelnike u Luganskoj i Donjeckoj oblasti..poubijaju visoke oficire..moćne ljude u Rusiji..koja je ovo priča..kao lupamo Ukrajinu a u pozadini krvari Rusija..lome je lagano i dugo..pa nije amer ili englez glupi Hitler.. Kuku nama..ode bratska Rusija..pa kqd stigne PATRIOT SISTEM..koja bre sotona raketa..koji bre dronovi..ovaj Putin ili je mnogo glup da je zaboravio rat u exyu..ili namerno lomi Rusiju ili baš izdajnik ali n+1 više nego Gorbačov ili Jelcin.. Sad razumem zašto braća Grci bukvalno nzevzeuju Putinu i Rusima.. Ima da nas ostave kao usmrdelo govno kad kod nas ispane verga sa Amerima. Koje nauružanje..koja je to priča..koja bre hladnoća pa nisu ni zapadnjaci više blesavi..pa da treći put nalegnu na rudu treći put. Sramotaaaa...hvaliti se I AM THE BEST..a ono šamaranje svaki dan..volja most..volja ruska teritorija..volja Krim..volja Luganski....volja rafinerija..volja engleski plaćenici..volja gasovod..volja bežanija sa teritorije( a izginulo ruski sinova na stotine..bre kao naivni Milošević..ili neNAIVNI već loooovaaa) KUUKUU IMA DA SVEŽU PUTINU NAJLEPŠU MAŠNU PA DA TAKO UREĐEN ŠETA PO SUDOVIMA..DA GA PLJUJU..VREĐAJU KAO MLADIĆA I KARADŽIĆA koje je Putin pustio niz vodu.. Kao nije mogao da poleti i sleti aviončić po srpske junake pa za Moskvu...mali smrad pobegulja sin od Slobodana Miloševića je mogao...IZDAJA PRAVOSLAVLJA I NAŠEG NARODA!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija