• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/net.hr

15.12.2022

12:02

"TAMO JE LEGLO SVIH GADOSTI!" Ruski general u penziji pozvao Putina da gađa London - Vašington je predaleko, a ovo bi bilo "prvo i poslednje ..."

Reuters

Vesti

"TAMO JE LEGLO SVIH GADOSTI!" Ruski general u penziji pozvao Putina da gađa London - Vašington je predaleko, a ovo bi bilo "prvo i poslednje ..."

Podeli vest

Ne morate prvo da napadnete Vašington – predaleko je. London je u našem komšiluku, u Evropi. London je glavno leglo svih gadosti“, rekao je ruski general u penziji Andrej Gurulijev

 

Rusija je pripremila jedno od svojih razornih nuklearnih oružja, nakon što je dva puta u dva dana penzionisani general-potpukovnik Andrej Gurulijev, blizak Vladimiru Putinu, uputio jezivu pretnju Velikoj Britaniji, pozivajući na napad na London.

Novi snimak prikazuje ogromnu stratešku raketu Jars, koja može da nosi nuklearno oružje, smeštenu u podzemnom oknu vojnog kompleksa Kozelski petsto kilometara jugozapadno od Moskve, piše britanski tabloid San, prenosi net.hr. Rusija je testirala sličnu raketu u oktobru.

"Ne treba srušiti ceo London"

Interkontinentalna balistička raketa Jars jedno je od najsmrtonosnijih ruskih oružja. Ima domet od 12.000 kilometara, što ga čini sposobnim da stigne do teritorije ne samo Velike Britanije već i SAD. General Gurulijev nazvao je glavni grad Velike Britanije „leglom svih gadosti“ i rekao da ga treba sravniti sa zemljom.

„Ne morate prvo da napadate Vašington – predaleko je. London je u našem susedstvu, u Evropi. London je glavno leglo svih gadosti“, rekao je Guruljev gostujući u programu državne televizije.

Na pitanje voditelja da li je bio ozbiljan kada je to rekao, Gurulev je uzvratio kontrapitanjem:

"Pa zašto bi nas bilo sramota da kažemo da treba da napadnemo London? Ne kažem da sve treba da se ruši. Uništiti kritične objekte – kontrolne centre, vojne baze i aerodrome. Siguran sam da treba da imamo mapu ciljeva u Generalštabu koji se stalno ažurira."

Foto: AP/Photo

Interkontinentalna balističak raketa Jars na Crvenom trgu u Moskvi

Napad na London upozorenje Vašingtonu

"Napad na London, ma koliko to čudno zvučalo, bio bi prvo i poslednje upozorenje pravim donosiocima odluka, onima u Vašingtonu", objasnio je Gurulev.

Podsetimo, Rusija se priprema da obeleži Dan strateških raketnih snaga 17. decembra, a u saopštenju ministarstva odbrane navodi se da je u raketnoj formaciji Kozeljski u Kaluškoj oblasti u lansirni silos postavljena još jedna interkontinentalna balistička raketa Jars, druga za nedelju dana.

"Raketa se postavlja u silos pomoću posebne transportno-utovarne jedinice. Najsloženije tehnološke operacije traju nekoliko sati. Raketna formacija Kozeljski je prva u Raketnim strateškim snagama koja je preopremljena stacionarnim raketnim sistemom "Jars". Prenaoružavanje Strateških raketnih snaga se sastoji ne samo u opremanju trupa novim raketnim sistemima, već i u stvaranju nove infrastrukture koja obezbeđuje bolje uslove za obuku dežurnih snaga, izvršavanje borbenih zadataka i ostanak osoblje“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Jars je modifikovana verzija raketnog sistema Topol-M i prvi put je raspoređena 2009. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Posle ubistva Kenedija Amerika je obična jevrejska kolonija potpuno u funkciji Izraela I jevreja SVI Američki predesdnici su masoni jevrejski batleri jer masoni su tajna globalna jevrejska špijunske vojska dakle NE VAŠINGTON TAMO SE NEODLUČUJE TEL YVIV I LONDON TO SU MESTA SATANISTA !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15