• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2022

17:13

SANKCIJE SE VRATILE KAO BUMERANG! Švedski energetski sistem PRED KOLAPSOM, vlast savetuje građane - SKUPITE SE SVI U JEDNU SOBU!

Pixabay/Fotomontaža

Vesti

SANKCIJE SE VRATILE KAO BUMERANG! Švedski energetski sistem PRED KOLAPSOM, vlast savetuje građane - SKUPITE SE SVI U JEDNU SOBU!

Podeli vest

Vlada Švedske apelovala je danas da se građani i kompanije pripreme za moguće prekide isporuka električne energije tokom zime zbog zastoja u radu nuklearnog reaktora, hladnog vremena i nedostatka energenata u Evropi posle smanjenja izvoza ruskog gasa

"Rizik od prekida je stvaran i Šveđani se moraju pripremiti za to. Švedska nikada ranije nije bila u ovakvoj situaciji", upozorio je na konferenciji za novinare ministar za civilnu odbranu Karl-Oskar Bohlin, prenosi Rojters.

Cene električne energije su porasle ove godine u nordijskim zemljama zbog straha da će smanjenje izvoza ruskog gasa u Evropu dovesti do nestašica.

Švedska vlada je ranije ovog meseca pozvala građane da koriste manje električne energije, a zvaničnici su preporučili građanima da obezbede održavanje baterija i baterijskih lampi, da sačuvaju radio prijemnike, obezbede zalihe hrane i flaširane vode.

U slučaju nestanka struje, domaćinstva bi trebalo da odrede prostoriju u kojoj porodica može da boravi i održava temperaturu u periodu hladnog vremena, poručio je švedski ministar za civilnu odbranu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija