• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2022

21:17 >> 21:27

ROGOZIN SE VRAĆA NA RATIŠTE! UKRAJINA DOBILA NOVČANU INJEKCIJU - Amerikanci opleli po Zelenskom

Tanjug/AP

Vesti

ROGOZIN SE VRAĆA NA RATIŠTE! UKRAJINA DOBILA NOVČANU INJEKCIJU - Amerikanci opleli po Zelenskom

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 303. dan

Obraćanje Zelenskog

 

 

Rogozin: Vraćam se na ratište u Donbasu

Bivši šef ruske svemirske agencije Roskosmos i vodja dobrovoljačke jedinice vojnih stručnjaka "Carevi vukovi" u Donbasu Dmitrij Rogozin izjavio je da očekuje da će se u drugoj polovini januara oporaviti od ranjavanja.

Dmitrij Rogozin je ranjen 21. decembra u ukrajinskom raketiranju Donjecka, a komad gelera koji mu se zario u ledja je nemoguće odstraniti, prenosi TASS.

Rogozin se trenutno nalazi na lečenju u Rostovu, odakle će biti prebačen u Moskvu. Ranije je izjavio da će se odmah posle oporavka vratiti na ratište u Donbasu.

Kličko: Obustavljen rad

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je u Kijevu zbog nestašice struje obustavljen rad celokupnog zemaljskog elektrotransporta, prenosi RIA Novosti .

"Zbog nestašice električne energije, odlučili smo da obustavimo rad kopnenog električnog saobraćaja glavnog grada – tramvaja i trolejbusa. Od sada autobusi saobraćaju na svim pravcima zemaljskog elektroprevoza", rekao je Kličko.

Turska na "pola puta" između Rusije i Ukrajine

Turska i dalje održava diplomatske kontakte sa Rusijom i Ukrajinom na najvišem nivou, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa premijerom Holandije Markom Ruteom.

Predsednička kancelarija Turske saopštila je da su teme razgovora bili i bilateralni odnosi Turske i Holandije, kao i regionalna pitanja, prenosi TASS.

Predsednik Turske je tokom razgovora rekao i da trenutni odnosi izmedju Turske i Evropske unije nisu u interesu ni jedne od strana.

Još 45 milijardi za Ukrajinu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas ukrajinskim ambasadorima da SAD sprema dodatnih 45 milijardi dolara za Ukrajinu i globalnu bezbednost.

Zelenski se ponovo obratio javnosti iz Kijeva nakon povratka iz Vašingtona i obećao pobedu u ratu sa Rusijom, a ukrajinskim ambasadorima nagovestio je da SAD spremaju još jedan paket pomoći Ukrajini u iznosu od 45 milijardi dolara, prenosi AP.

Obraćanje Zaharove

 

 

Amerikanci žestoko iskritikovali Zelenskog

 

Alaudinov: Kijev shvata da će morati da napusti Bahmut

Komandant čečenskih specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov tvrdi da se najžešće borbe vode u Bahmutu, i da Kijev "shvata da će grad morati da bude napušten".

On je napomenuo da raspoloženje ukrajinskih komandanata "nije baš ružičasto".

- U svakom slučaju, oni se spremaju da im ovo naselje bude oduzeto i pokušavaju da unapred pripreme svoje zapadne gospodare i stanovništvo Ukrajine… Polako, počinju da predaju naselja kojima su se ranije hvalili - rekao je Alaudinov.

Komandant specijalnih snaga tvrdi da je ukrajinska vojska "na ivici potpunog kolapsa".

 

"NAZIRU SE PRVI OBRISI NOVOG PLANA RUSKE VOJSKE..." Britanci ne spavaju, prate svaki Putinov korak, sada im je "sinulo" šta se kuva u Moskvi

 

Vazdušna uzbuna u Kijevu i 12 ukrajinskih regiona

U Kijevu su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu. Opasnost od vazdušnih udara proglašena je u još 12 ukrajinskih regiona, pre svega u zapadnom delu Ukrajine.

Rogov: U eksploziji automobila u Melitopolju povređene dve osobe

U Melitopolju je danas eksplodirao automobil ispred ulaza u gradski park kulture i razonode koji nosi ime Maksima Gorkog i povređene su dve osobe, izjavio je član glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Rogov je rekao za TAS S rekao da se uzroci i okolnosti eksplozije istražuju. Prema preliminarnim informacijama, jedna povređena osoba je hospitalizovana, a dignut je u vazduh automobil "reno daster", prenela je ruska agencija.

Rusija poslala sisteme Tor-M2K u Belorusiju

Rusija je poslala u Belorusiju sisteme protivvazdušnih raketnih Tor-M2K – Ministarstvo odbrane Republike Belorusije. Narednih dana ovi kompleksi će ići u formacije i vojne jedinice, saopštilo je ministarstvo.

 

Snažni raketni udari na ciljeve u Kramatorsku

 

 

 

 

OPŠTA BEŽANIJA UKRAJINACA KOD LISIČANSKA?! Komandant "Čečen" se javio: Kijev dovlači plaćenike iz NATO zemalja, regularna vojska im beži sa fronta!

 

Eksplozija teroristički akt

Eksplozija automobila u centru Melitopolja predstavlja teroristički akt, izjavio je predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ i član glavnog administrativnog odbora Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Došlo je do eksplozije automobila. To je, nesumnjivo, teroristički akt iza koga stoje vojnici kijevskog režima“, smatra Rogov.

Eksplozija u Melitopolju

U eksploziji automobila na parkingu ispred parka „Gorki“ u centru Melitopolja povređene su dve osobe, a nema informacija o poginulima.

 

 

Zelenski se vratio u Kijev

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da se vratio u Kijev, nakon posete Vašingtonu ove nedelje.

"Ja sam u svojoj kancelariji. Radimo na pobedi", rekao je Zelenski u video snimku objavljenom na Telegramu.

Zelenski je u utorak boravio u iznenadnoj poseti Vašingtonu, što je bilo njegovo prvo putovanje van zemlje od početka rata u Ukrajini u februaru. On se sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom sastao u Beloj kući, a održao je i istorijski govor u Kongresu.

Zamor u Vašingtonu

Poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu signalizira da Kijev ne postiže uspehe u sukobu sa Rusijom, ocenio je analitičar agencije Blumberg Hel Brends.

„Zelenski ne bi došao u Vašington da je sve kako treba“, ocenio je on i naveo da je u Beloj kući sve veći zamor zbog finansiranja Kijeva, a da su skeptični stavovi republikanaca koji su osvojili većinu u Predstavničkom domu Kongresa povod za zabrinutost Ukrajine.

 

Ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je u četvrtak upotrebio reč "rat" govoreći o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini.

Kritičari Putina kažu da je upotreba reči "rat" za opisivanje sukoba u Ukrajini zapravo nezakonita u Rusiji od marta, kada je ruski lider potpisao zakon o cenzuri prema kojem je širenje "lažnih" informacija o invaziji zločin, kažnjiv. do 15 godina zatvora.svako ko je osuđen.

"Naš cilj nije da okrenemo točak vojnog sukoba, već, naprotiv, da okončamo ovaj rat", rekao je Putin novinarima u Moskvi nakon što je prisustvovao sastanku Državnog saveta za omladinsku politiku.

"To je ono čemu smo težili i trudićemo se i dalje", istakao je on.

Američki zvaničnik rekao je za Si-En-En da je njihova početna procena bila da Putin to nije namerno rekao i da je verovatno bio lapsus. Međutim, zvaničnici će pažljivo pratiti šta će se unutar Kremlja govoriti o tom pitanju u narednim danima.

 

Vazdušna opasnost proglašena je jutros u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine i delu Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

Podsetimo, udari ruskih snaga na ukrajinsku infrastrukturu počeli su 10. oktobra, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most iza kojeg, kako navode ruske vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

 

Ruske snage u Zaporožju

 

 


 

 

 

Troje civila je poginulo, a četvoro je ranjeno u protekla 24 sata na teritoriji DNR usled granatiranja ukrajinskih snaga.
 

 

Maročko: Ukrajinci prebacuju snage ka Krasnom Limanu

Oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko izjavio je da komanda ukrajinskih snaga prebacuje snage ka Krasnom Limanu i da se jedinice ojačavaju oklopnom inženjerskom tehnikom i samohodnim topovima.

Taktika Kijeva u Bahmutu

Ukrajinske snage nastavljaju da koncentrišu snage u Artjomovsku (ukrajinski Bahmut), a prema obaveštajnim podacima na krovovima kuća u Artjomovsku postavljaju PVO, rekao je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko. Prema njegovim rečima, u podrumima se formiraju privremene bolnice, a dovoze se i hrana i municija.

Artjomovsk je grad koji se nalazi severno od Gorlovke na teritoriji DNR koja je pod kontrolom Kijeva. Važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinskih snaga u Donbasu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Normalac

pre 1 godinu

"... taktiku u Bahmutu"... Je li to onde gde su, kako ste pisali 10.dec, Ukr poraženi, itd? Hulje udbaško-putlerovske, gorećete u paklu svojih obmana. Pozdrav iz Hersona.

Miro

pre 1 godinu

Pažljivo pratiti? Koga briga za " oči zapada"? To vreme je prošlo. Nikakvi potezi, osude, izjave, koraci i sve ostalo Moskvu više ne zanimaju. Obnavljanje odnosa se neće desiti. Mogu samo sve iz početka da počnu da grade na drugim osnovama uz drugačije garancije.

marina

pre 1 godinu

ZASTO NIJE OBOREN AVION I LIKVIDIRANO TO RATNOHUSKACKO GOVNO

Vasilije

pre 1 godinu

Aha, cim je "haos u redovima ukrajinaca kod Lisicanska" znaci da rusima ne ide najbolje na tom delu fronta, isto kao sto je i pre nedelju dana bilo "ukrajinci su u panici napustili Bahmut, ogroman broj mrtvih ukrajinskih vojnika lezi na poljima oko grada", a ono ukrajinci zamenili 2 brigade u Bahmutu sa 2 nove sveze i rusi i dalje stoje na jugoisticnoj periferiji u onih 120m stambenog bloka..... Bolje bi bilo da neko kaze kako da se Putin kazni, posto je upotrebio juce u govoru rec RAT a ne specijalna operacija, a po zakonu koji je sam potpisao svako ko upotrebi rec rat treba da se kazni.... I neka neko podbere "heroja" Sojgua, koji je 'posetio" jedinice "na frontu" , i to 75km od prve linije , na Krimu, izdala ga zelena trava, na Krimu je toplo , a u Ukrajini je sneg , blato i sve je sivo....

Rumpelstiltskin

pre 1 godinu

trenutno 450 hotela u britaniji .. zakuljuje vlada britanje na 5 godina .. nude gotovinu i olaksice na porez .. sve objekte koje su zakupili cuvaju vojnici u civilu .. neki hoteli se opasuju bodljikavim zicama .. mislim .. kad smo vec kod toga da se zna ko sta radi .. ;)

Uros

pre 1 godinu

Ulicne borbe u Kremini, ukrajinska vojska prodire u grad. Iz pravca Bahmuta prebacen je cel mehanizovani bataljon ruske vojske u pokusaju da se ukrajinci zaustave, pa je tako ofanziva ruskih snaga sa zeljom da se zauzme Bahmut ponovo stopirana pa ako ukrajinci zauzmu Kreminu , ruska vojska kod Bahmuta, Lisicanska i Severodonjecka mora da se povuce ili ce ostati u okruzenju.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17