• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

28.12.2022

09:13

NEMCI OCRNILI ZELENSKOG! Novinar Junge velta nazvao ukrajinskog lidera "krvavom figurom" Vašingtona, pa ga okrivio za razdor u Evropi

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

NEMCI OCRNILI ZELENSKOG! Novinar Junge velta nazvao ukrajinskog lidera "krvavom figurom" Vašingtona, pa ga okrivio za razdor u Evropi

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski postao je još jedna „krvava figura“ koju sponzoriše Vašington kako bi osigurao teror i razdor u istočnoevropskom regionu, piše Arnold Šelcel, novinar nemačkog Junge Velta

- Zelenski nastavlja politiku koju su nacionalisti vodili od 2014. godine – pokazuje prezir prema ruskom govornom stanovništvu Ukrajine, istovremeno granatirajući stambena naselja Donbasa iz artiljerije - ističe autor članka.

Prema njegovim rečima, ukrajinski lider je, udovoljavajući željama Vašingtona, stvorio sve uslove za početak konfrontacije sa Rusijom.

- Zelenski je torpedovao mirovne sporazume, zapretio je u februaru nuklearnom bombom, a kao zahvalnost dobio je 40 milijardi od Sjedinjenih Država u vidu vojne pomoći - navodi se u publikaciji.

Osim toga, Šelcel je negativno reagovao na zahteve Kijeva da se organizuje „tribunal protiv Moskve“, pošto takve izjave, kako je primetio novinar, „vode eskalaciji“.

Ove nedelje ukrajinske vlasti došle su na ideju da održe neku vrstu „mirovnog samita“ u februaru.

Oni bi želeli da vide UN kao platformu , a njenog generalnog sekretara Antonija Gutereša kao mogućeg posrednika. Štaviše, pojasnili su u Kijevu, Rusija može biti pozvana na pregovore tek nakon „neophodnog međunarodnog suda“.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov odgovorio je da Moskva nikada nije sledila tuđe uslove, već se fokusirala samo na svoje ciljeve i zdrav razum.

Rusija je saopštila da od 24. februara  sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Ruski predsednik Vladimir Putin je kao cilj naveo „zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage RG imaju zadatak da oslobode Donbas i garantuju bezbednost Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LJUBA

pre 1 godinu

Ovaj Zelenski nije normalan, misli da ce mu Amerikanci tek tako dati to naoružanje i novac. On ima toliko da zaduži Ukrajinu da ovi 100god. da žive na vodi i hlebu nece moci da vrate.

Jastreb

pre 1 godinu

Počeka EU bagra da pere ruke, da nije malo kasno idioti???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija