• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kyivindepedent

31.12.2022

17:11

KRVAV DAN! Kijev broji žrtve nakon ruskog UDARA! Oglasio se kabinet Zelenskog: Pogođena civilna infrastruktura

Tanjug/AP

Vesti

KRVAV DAN! Kijev broji žrtve nakon ruskog UDARA! Oglasio se kabinet Zelenskog: Pogođena civilna infrastruktura

Podeli vest

Najmanje jedna osoba je poginula, a 16 je ranjeno u Kijevu u novogodišnjoj noći tokom ruskog raketnog udara na prestonicu, saopštila je 31. decembra Gradska vojna uprava Kijeva, prenosi Kyivndepedent

Ranjenim žrtvama je ukazana lekarska pomoć, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je jedan od njih u "izuzetno teškom" stanju.

Zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko rekao je da su vazduhoplovne snage Ukrajina 31. decembra oborile sedam vazdušnih ciljeva u blizini Kijeva, a da su raketni ostaci pogodili civilnu infrastrukturu u nekoliko okruga širom grada. On nije otkrio broj raketa koje je Rusija ispalila na Kijev.

Najmanje pet okruga u zapadnom, centralnom, južnom i istočnom delu Kijeva pretrpelo je napade, prema novim izveštajima.

U centralnom Pečerskom okrugu oštećeni su hotel Alfavito i nekoliko obližnjih zgrada, uključujući koncertnu dvoranu Ukrajinska palata.

 

 

U zapadnom Solomjanskom okrugu, gde je najmanje jedna osoba poginula, oštećeni su još jedan hotel i jedna stambena zgrada, navodi Timošenkova. Rubovi projektila oštetili su i zgrade na teritoriji stadiona Temp u najzapadnijem Svjatošinskom okrugu, dodao je on.

U južnom Holosijevskom okrugu oštećeni su poljoprivredna zgrada i automobil, ali nije bilo žrtava, rekla je Timošenkova. Pogođen je i istočni Dnjeprovski okrug na levoj obali reke Dnjepar, ali nema više detalja o razaranjima ili žrtvama.

U Zaporožju su pogođeni stambeni objekte, četiri osobe su povređene, među kojima 14-godišnja devojčica i trudnica, saopštio je zamenik predsedavajućeg Kancelarije predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko, prenosi portal Oborzevatel.

Kao rezultat napadana Nikolajev, šest osobaje povređeno, od toga troje u teškom stanju.

Portal Unian navodi da je u Hmeljnickoj oblasti sedmoro povređenih u napadu.

U napadu na industrijsku zonu u Kramatorsku nije bilo povrđenih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

"Zli" Rusi! Od ruskih raketa ginu isključivo "nevini civili, deca, stari i nemoćni"! A ukrajinske bombe i rakete donose " mir, stabilnost, sreću i blagostanje", a ako neko, "kojim slučajem", i pogine, to su neki "zli ruski vojnici"! Deca rastu od tih ukrajinskih bombi i raketa, toliku su one "zdrave i poželjne"! Kakva farsa i licemerje zapada, Amerikanaca, Engleza i njihovih marioneta, odnosno fašista! Samo napred braćo Rusi!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija