• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2023

08:34

"RASKOMADALI SU MI MAJKU!" U pogrebnoj firmi SEKLI LEŠEVE, zarađivali prodajom DELOVA TELA, na cenovniku bile glave, ruke, noge...

Vesti

"RASKOMADALI SU MI MAJKU!" U pogrebnoj firmi SEKLI LEŠEVE, zarađivali prodajom DELOVA TELA, na cenovniku bile glave, ruke, noge...

Podeli vest

Bivša vlasnica pogrebne firme u američkoj državi Kolorado, Megan Hes, osuđena je na 20 godina federalnog zatvora zbog seciranja oko 560 leševa i prodaje delova tela bez dozvole

Njena majka Širli Koh (69), koja je bila zadužena za seciranje tela, osuđena je na 15 godina zatvora, prenosi Rojters. Federalni slučaj istrage pokrenut je nakon Rojtersove serije istraživačkih tekstova o neregulisanom tržištu delova tela u SAD. U SAD je nezakonito prodavati organe kao što su srca, bubrezi i tetive za transplantaciju, već oni moraju biti donirani.

Prodaja delova tela kao što su glave, ruke i kičma za upotrebu u istraživanju ili obrazovanju - za šta je Hes osuđena - nije regulisana saveznim zakonom. Hes je počinila zločine, rekli su tužioci, kada je prevarila rođake preminulih i lagala ih o kremacijama, a zapravo je secirala tela i prodavala delove bez dozvole. Kompanije za obuku hirurga i druge firme koje su kupile ruke, noge, glave i torzoe nisu znale da su pribavljene na prevaru, rekli su tužioci.

U svojoj pogrebnoj firmi, Hes je naplatila porodicama do 1.000 dolara za kremacije koje se nikada nisu dogodile, rekli su tužioci, a nekima je ponudila besplatne kremacije u zamenu za donaciju tela. U svom podnesku sudu, tužioci s Hesovu šemu trgovine delovima tela opisali kao jedan od najznačajnijih slučajeva te vrste u novijoj istoriji SAD.

Dvadeset šest žrtava opisali su svoj užas kada su otkrili šta se dogodilo njihovim najmilijima. „Naša slatka majka, raskomadali su je i prodali njena ramena, ruke i kolena“, rekla je jedna od oštećenih u postupku Erin Smit. Tužioci su tokom suđenja rekli da su Hes i Kohda lagale više od 200 porodica, koje su dobijale kremirani pepeo pomešan sa ostacima različitih leševa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pronađeno telo muškarca u novosadskom naselju Satelit
Hronika

Pronađeno telo muškarca u novosadskom naselju Satelit

Telo starijeeg mušlarca pronađeno je večeras u stanu gde je živeo u stambenoj zgradi na Futoškom putu, u novosadskom naselju Satelt. Kako nezvanično saznajemo, telo je pored kreveta, na podu u garsonjeri, pronašao komšija sa kojim se družio.

29.12.2022

21:20

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17