• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

09.01.2023

22:01

PENTAGON NE VIDI NAMERU BELORUSIJE DA SE UKLJUČI U RAT!

Vesti

PENTAGON NE VIDI NAMERU BELORUSIJE DA SE UKLJUČI U RAT!

Podeli vest

Pentagon ne vidi nameru Belorusije da ulazi u vojni sukob u Ukrajini, rekao je visoki predstavnik američkog Ministarstva odbrane na brifingu za novinare, komentarišući predstojeće zajedničke taktičke letne vežbe Moskve i Minska.

Znamo da će Rusija i Belorusija održati zajedničke vežbe. Ne vidimo znakove da Belorusija namerava da uđe u sukob - rekao je on.

Ranije je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije saopštila da će od 16. januara do 1. februara biti održane zajedničke taktičko-letačke vežbe sa avijacijskim jedinicama oružanih snaga dve zemlje. Zbog toga je, kako su naveli u resoru, u nedelju u Belorusiju stigla avijaciona komponenta iz sastava Vojno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije.

OBUKA VSU

Proširena obuka ukrajinske vojske u Evropi, koju je ranije najavilo Ministarstvo odbrane SAD, počeće u januaru, rekao je visoki zvaničnik Ministarstva odbrane na brifingu za novinare.

- Počeće ovog meseca - rekao je on u ponedeljak na pitanje o planiranom pokretanju napredne obuke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija