• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

17.01.2023

22:06

GDE JE ODJEDNOM "NESTALA" CRNOMORSKA FLOTA, PUTIN I GERASIMOV NEŠTO OPASNO SMERAJU! Bivši šef izraelske tajne službe ima objašnjenje?!

Fotoilustracija/Printskrin

Vesti

GDE JE ODJEDNOM "NESTALA" CRNOMORSKA FLOTA, PUTIN I GERASIMOV NEŠTO OPASNO SMERAJU! Bivši šef izraelske tajne službe ima objašnjenje?!

Podeli vest

Neočekivani nestanak gotovo svih ratnih brodova ruske Crnomorske flote iz luke Novorosijsk nije se dogodio slučajno.

Ruske oružane snage se najverovatnije, spremaju da izvedu odvojene manevre u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ovaj zaključak je doneo izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi.

On je u intervjuu na Jutjub kanalu „Neutralna zona Aleksandra Valdmana" sugerisao za šta se sprema ruska vojska, a objasnio je i gde je odjednom „nestala" cela Crnomorska flota Ruske Federacije.

Jakov Kedmi je podsetio da su zapadni analitičari primetili da su svi ratni brodovi i podmornice nestali iz luke Novorosijsk. Na otvoreno more su ušli desantni brodovi, kao i ratni brodovi i podmornice opremljene projektilima Kalibar. Na Zapadu je sugerisano da bi ruska komanda mogla da koristi Crnomosku flotu kao deo specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Po mišljenju politikologa, Rusija zaista planira da koristi brodove Ratne mornarice tokom SVO. Najverovatnije, Oružane snage Rusije se spremaju za novi raketni napad na vojne objekte ukrajinske vojske.

Takođe, „nestanak" Crnomorske flote može se dovesti u vezu sa nedavnom kadrovskom rekonstrukcijom Ministarstva odbrane. Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF, koji je preuzeo dužnost komandanta SVO može koristiti brodove za sprovođenje određenih odluka.

- Odlazak na more za sve brodove sa kalibrom može značiti dve stvari paralelno. Jedna je priprema za snažan udar na Ukrajinu, druga je da se u tim okvirima, pošto ovom operacijom komanduje načelnik Generalštaba, može uključiti i Crnomorska flota koja mu je potčinjena. Sve ide na jedno: Početak najjače ofanzive u Ukrajini - rezimirao je Kedmi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija