• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

22.01.2023

18:21

FRKA U BUGARSKOJ ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST! Sofija tvrdi, nemamo nikakve veze sa tim, istražili smo tvrdnje ruskog FSB i otkrili da...

Reuters

Vesti

FRKA U BUGARSKOJ ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST! Sofija tvrdi, nemamo nikakve veze sa tim, istražili smo tvrdnje ruskog FSB i otkrili da...

Podeli vest

Glavni bugarski tužilac Ivan Gešev rekao je da su bugarski tužioci utvrdili nevinost zemlje u terorističkom napadu na Krimski most, prenosi radio stanica BNR!

Prema Geševu, njegove kolege iz sofijskog tužilaštva utvrdile su da Bugarska "nema nikakve veze" sa napadom. Prema tužiocu, izjave o „bugarskom tragu" u onome što se dogodilo su „ruski hibridni napad na evropsku zajednicu".

Na Krimskom mostu rano ujutru 8. oktobra 2022. godine dignut je kamion u vazduh. Usled toga se zapalilo sedam rezervoara sa gorivom železničkog voza, a dva automobilska raspona mosta su se delimično srušila. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je incident terorističkim napadom.

FSB Rusije saopštio je da je organizator terorističkog napada na Krimski most glavno obaveštajno odeljenje ukrajinskog Ministarstva odbrane. Kako je saopštio FSB, eksplozivna naprava je kamuflirana u rolnama građevinskom polietilenskom folijom na 22 palete ukupne težine skoro 22,8 tona i poslata iz luke Odesa u bugarski grad Ruse početkom avgusta. Roman Solomko je imenovan kao jedan od onih koji su učestvovali u organizovanju otpreme tereta iz Bugarske u luku Poti ( Gruzija ), a zatim u Jermeniju . FSB je saopštio da je privedeno pet državljana Rusije, tri državljana Ukrajine i Jermenije, koji su učestvovali u pripremi zločina - prenela je RIA.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

oduvek ste pizde bugari i sa austrougarskom ste bilii Pucali nam u ledja nadam se da ce Rusi stici do vas

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17