• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria/index

23.01.2023

13:36

ŠOLCU GORI POD NOGAMA! Redom ostaje BEZ SAVEZNIKA, Nemačka postaje "MEĐUNARODNI INVALID", a kući ga čeka ISTORIJSKI KOLAPS!

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

ŠOLCU GORI POD NOGAMA! Redom ostaje BEZ SAVEZNIKA, Nemačka postaje "MEĐUNARODNI INVALID", a kući ga čeka ISTORIJSKI KOLAPS!

Podeli vest

Manjak kvalifikovane radne snage i slabo poboljšanje produktivnosti ozbiljne su pretnje prosperitetu u Nemačkoj, upozorila je državna razvojna banka KfW

"Urušavaju se temelji koji bi trebali da garantuju daljnje povećanje prosperiteta", navodi u ponedeljak nemački list Frakgfurter Algemajne Cajtung (FAZ) zaključak studije KfW-a.

Glavni ekonomist banke Frici-Kehler Geib bio je jasan: "Kombinacija sve manje ponude domaće radne snage na duži rok i slabog rasta produktivnosti je jedinstveni izazov sa kakvim se nismo suočili od kraja Drugog svetskog rata."

Da se sumorna prognoza ne bi obistinila, ponuda radne snage mora se povećati imigracijom i daljim merama na tržištu rada, naglašavaju u razvojnoj banci.

Ugled Nemačke u svetu naglo pada?

Prema rečima predstavnika Hrišćansko-demokratske unije, odgovorne za spoljne odnose i odbranu Johana Vadepula, „Nemačka je postala invalid u međunarodnoj areni“.

„Bilo zbog tvrdoglavosti ili kukavičluka, kancelar Olaf Šolc ostavlja Ukrajinu da čeka. Nemačka je sve usamljenija Evropi“, dodao je Vejdful.

Kako primećuje Fajnenšel tajms, saveznici su bili zbunjeni nedostatkom konkretnih rezultata tokom sastanka u bazi Ramštajn u Nemačkoj prošle nedelje.

"Ljudi su mislili da je "brana pukla", da se Šolc konačno kreće u pravom smeru. Sada se češu po glavi pitajući se šta mu se dešava", rekao je za FT neimenovani zapadni diplomata u Berlinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

Ahtung dihtung , daje se na znanje sledi vam veliko s..nje !

Ja

pre 1 godinu

Evo svi gastosi navalili da se vrate....ali za malo. I dalje svi masovno odlaze iz Srbije u Nemacku. Gledajmo nase dvoristeni sankvije i vize koje slede.

ivana

pre 1 godinu

Posledice katastrofalne imigracion politike koju su forsirali 30 godina, gde je nekvalifikovana radna snaga imala prednost. Kako su sadili tako ce znjati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija