• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

24.01.2023

18:38

NAJVEĆA SLABOST AMERIKE! Putin ISMEJAO "PATRIOTE", ruski PVO NEMA KONKURENCIJU, količina modernih RAKETA deluje NESTVARNO!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

NAJVEĆA SLABOST AMERIKE! Putin ISMEJAO "PATRIOTE", ruski PVO NEMA KONKURENCIJU, količina modernih RAKETA deluje NESTVARNO!

Podeli vest

Praktična borbena dejstva pokazuju da je ruska protivvazdušna odbrana (PVO) jedna od najboljih na svetu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa gubernatorom Belgorodske oblasti Vjačeslavom Gladkovom

Putin je ukazao na veliki kapacitet vojno-industrijskog kompleksa Rusije za proizvodnju     protivvazdušnih raketa.

„Već sam govorio da ono što proizvode Sjedinjene Američke Države, recimo, rakete za sisteme ‘patriot’ – kod nas se takve rakete proizvode tri puta više. Čak više nego tri puta", izjavio je on.

Putin je dodao da ruski sistemi PVO rade kako treba.

Što se tiče raketa za PVO različite namene, ruska proizvodnja može se uporediti sa celokupnom svetskom proizvodnjom. Osim toga, naravno, i sami sistemi su savremeni i pouzdani. Svašta se dešava, ali generalno sistemi funkcionišu kako treba“, istakao je Putin.

Moderni sistemi Patriot uključeni su u sledeći paket američke vojne pomoći Kijevu, čiju je isporuku tokom posete Vašingtonu najavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Pentagon obećao da će obučiti Ukrajince za korišćenje novog PVO sistema u narednih nekoliko meseci.

Vladimir Putin je isporuku Patriota Ukrajini nazvao "eskalacijom sukoba".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 godinu

Putin će nama pomoći. Poslaće ove rakete na naše Kosovo i oe kad polete i sviju gnezdo gore, i kad od jedne postanu dve, pobeda je naša. Da crknu dušmani

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija