• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

28.01.2023

22:25 >> 18:01

PAO PUTINOV HELIKOPTER! POGINULO 14 OSOBA! TENKOVI NEĆE SPREČITI 3. SVETSKI RAT! Proteran ambasador Letonije! Zapad doprineo eskalaciji!

Tanjug/AP

Vesti

PAO PUTINOV HELIKOPTER! POGINULO 14 OSOBA! TENKOVI NEĆE SPREČITI 3. SVETSKI RAT! Proteran ambasador Letonije! Zapad doprineo eskalaciji!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 339. dan

Srušio se helikopter koji prevozi Putina!

Helikopter Mil Mi-8, koji se koristi za prevoz ruskog predsednika Vladimira Putina, udario je u zemlju u petak prilikom sletanja na međunarodni aerodrom Vnukovo koji se nalazi oko 42 km jugozapadno od centra ruske prestonice, javila je ruska državna novinska agencija Interfaks.

 

 

Moskva proteruje ambasadore Letonije

Otpravnica poslova Letonije u Moskvi pozvana je u petak u Ministarstvo spoljnih poslova, gde joj je uručena "protestna nota"

Poginulo 14 osoba

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske snage danas izvele ciljani napad na lokalnu bolnicu u Novoajdaru na teritoriji LNR. Poginulo je 14, a ranjeno 24 pacijenata i osoblja bolnice.

Tenkovi neće sprečiti izbijanje Trećeg svetskog rata

Isporuke tenkova i oklopnih jedinica Ukrajini neće sprečiti izbijanje trećeg svetskog rata, ako do toga uopšte i dođe, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev

Rusija u ratu protiv Zapada i NATO

Rusija sada veruje da je u "ratu protiv NATO-a i Zapada", rekao je visoki zvaničnik Evropske unije istovremeno negirajući da je odluka o slanju tenkova u Ukrajinu predstavljala eskalaciju sa Zapada.

"Leopardi" krenuli?

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak za koji se tvrdi da je načinjen u Poljskoj i na kome se vidi teretna komopozicija na kojoj su natovareni tenkovi Leopard 2 A6 i borbena vozila pešadije Marder, koje je Berlin obećao Kijevu u okviru vojne pomoći

"Prekasno"

Američki tenkovi „abrams“ neće stići na bojno polje u Ukrajini, tvrdi bivši američki obaveštajac Skot Riter

"Dok ih Kijev konačno dobije, sukob će biti gotov“, rekao je on.

Riter je skrenuo pažnju na reči ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je primetio da ako tenkovi „abrams“ stignu tek do avgusta, onda će biti kasno. On je dodao da je Vašington svojim obećanjima o nabavci tenkova zaveo ne samo Kijev, već i Berlin.

Bela kuća je ranije potvrdila da će se slanje „abramsa“ u Ukrajinu trajati „mnogo meseci“.

Fon der Lajen: Ukrajina ima bezuslovnu podršku EU

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je uoči samita EU-Ukrajina koji se održava naredne sedmice da Ukrajina ima bezuslovnu podršku evropskog bloka i da mora da pobedi ruske snage kako bi odbranila evropske vrednosti.
"Mi stojimo na strani Ukrajine bez ikakvih 'ako i ali'", istakla je Fon
der Lajen u govoru na skupu njene demohrišćanske partije CDU, u Dizeldorfu, u Nemačkoj, preneo je Rojters.
Ukrajina se "bori za naše zajedničke vrednosti, bori se za poštovanje međunarodnog prava i za principe demokratije i zato Ukrajina mora da dobije ovaj rat", kazala je ona. 
Fon der Lajen i njene kolege komesari EU planiraju Samit EU-Ukrajina za 3. februar.
 

Foto: Tanjug/AP

Ursula fon der Lajen

"Rojevi!"

Preduzeća ruske odbrambene korporacije „Rosteh“ za potrebe specijalne vojne operacije prave izviđačke udarne kvadrokoptere koji su u stanju da napadaju protivnika u sklopu roja dronova, izjavio je za Sputnjik generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov

 

Vazdušna opasnost u šest ukrajinskih regiona


Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u šest ukrajinskih regiona – u Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Harkovskoj, Poltavskoj i Sumskoj oblasti, saopštile su lokalne vlasti. Sirene su se, između ostalog, oglasile i u delovima Donjecke Narodne Republike i Zaporoške oblasti koje su pod kontrolom kijevskih snaga.

 

Teške borbe na periferiji Ugljedara

U blizini Ugledara vode se teške borbe, rekao je za RIA Novosti savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Jan Gagin.

"Naše snage su se učvrstile na istoku i jugoistoku periferije grada. Sada smo zauzeli vikendice koje su direktno uz grad, bitka je u toku", rekao je on.

Gagin je dodao da je napad na Ugljedar komplikovan zbog velike industrijske zone koju ukrajinske trupe koriste kao i rudnike soli u Soledaru i katakombe Azovstalja u Marijupolju.

 

 

Rusi dopremaju "pancir-SM"

Ruski PVO sistem u zoni u Ukrajini uskoro će biti ojačan najnovijim kompleksima "pancir-SM", rekao je izvor za RIA Novosti.

„Takvi kompleksi će moći da gađaju dronove i rakete koje lansiraju ukrajinski militanti, uključujući granate američkog MLRS HIMARS, na znatno većem dometu“, prenosi RIA.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Glupira se izjavama kao i svi koji je okruzuju. Jadni ukainci sa podrskom ovakvih bolesnika koji su sposobni da zrtvuju jednu naciju.

Vuk

pre 1 godinu

Da li je moguće da ceo Svet gleda kako zeleznicke kompozicije krcate tenkovima, oklopnjacima i ostalim naoruzanjem prelaze Poljsko-Ukrajinsku granicu....ali neshvatljivo da to isto i rusi mirno gledaju??? Umesto da tad kada su najranjiviji....uniste celokupne kompozicije ali zeleznicka i putna cvorista, mostove itd.... i na taj nacin onemoguce dopremanje tog oruđa i oruzja na front....osujete kontraonfazivu ukrajinaca, smanje sopstvene gubitke ????Da li je moguce??? Gde su im stratezi? Obavrstajci? Sateliti? Silno naoruzanje???? Neshvatljivo...

Stevan

pre 1 godinu

goga predstavlja Fon der Lajen? mene sigurno ne jer ja nju nepodrzavam .Jer ja NACISTICLU Evropu ne podrzavam ,prema tome

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59