• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2023

14:57

"OVO JE PRAVA ISTINA!" Pjongjang progovorio o snabdevanju VAGNERA, uputili JEZIVE pretnje Vašingtonu - "AKO NASTAVITE DA LAŽETE..."

Vesti

"OVO JE PRAVA ISTINA!" Pjongjang progovorio o snabdevanju VAGNERA, uputili JEZIVE pretnje Vašingtonu - "AKO NASTAVITE DA LAŽETE..."

Podeli vest

Pjongjang je danas odbacio navodne transakcije oružja sa Rusijom i upozorio SAD na „nepoželjan ishod“ ako nastave da šire takve glasine, prenosi Jonhap

Visoki zvaničnik Kvon Džong Gun, direktor odeljenja za poslove sa SAD u severnokorejskom ministarstvu spoljnih poslova, tvrdi da SAD ponovo proturaju „neosnovane glasine“ o trgovini oružjem između Pjongjanga i Moskve, pokušavajući tako da opravdaju svoju pomoć u oružju Kijevu.

„Pokušaj da se ukalja ugled Severne Koreje izmišljanjem nepostojeće stvari je teška provokacija koja se ne može dozvoliti i koja ne može, a da ne izazove njenu reakciju“, rekao je Kvon u saopštenju koje je prenela severnokorejska centralna novinska agencija (KCNA).

On je dodao da „SAD treba da imaju na umu da će se suočiti sa zaista "nepoželjnim ishodom" ako ustraju u širenju izmišljenih glasina protiv Pjongjanga, ali kako navodi Jonhap, nije rekao šta pod tim podrazumeva.

SAD su nedavno objavile svoju odluku da pošalju 31 tenk M1 Abrams u Ukrajinu kao pomoć ovoj državi u borbi protiv ruske agresije, a Kim Jo Džong, uticajna sestra vrhovnog vođe Severne Koreje Kim Džong Una, saopštila je da Vašington time prelazi „crvenu liniju“.

Ranije ovog meseca, SAD su saopštile da Pjongjang nastavlja da isporučuje municiju Moskvi, objavljujući satelitske snimke ruskih vagona koji putuju između Rusije i Severne Koreje 18. i 19. novembra za, kako je Vašington nazvao, početnu isporuku severnokorejskog oružja za rusku paravojnu kompaniju Vagner grupu, koja ratuje u Ukrajini, navodi Jonhap.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija