• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnikportal.rs

02.02.2023

18:02

OPA, ŠTA JE SADA OVO? Britanski "Tajms": Nemačka sumnja da je Zapad učestvovao u terorističkom napadu na "Severne tokove"

Reuters

Vesti

OPA, ŠTA JE SADA OVO? Britanski "Tajms": Nemačka sumnja da je Zapad učestvovao u terorističkom napadu na "Severne tokove"

Podeli vest

Nemački eksperti pretpostavljaju da je eksplozije na gasovodima „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ mogla da realizuje jedna zapadna zemlja, piše britanski list „Tajms“.

Nemački eksperti, kako se pretpostavlja, slabo su napredovali u istrazi, a zvaničnicima tek predstoji da pronađu ubedljive dokaze. Međutim, 'Tajms' smatra, da su oni otvoreni za teorije o tome da je zapadna država kriva za terorističkie napade sa ciljem da za to optuži Rusiju“, navodi se u materijalu lista.

Pritom, jedan sagovornik lista je naveo da je čudna činjenica da su nemačke vlasti za sada dostavile oskudnu informaciju o velikom infrastrukturnom napadu.

Bivši savetnik Stejt departmenta za pitanja energetike je u razgovoru za list naveo da ne smatra da je začuđujuće da još uvek nije završena procedura pronalaženja dokaza o terorističkom napadu na gasovodima. Istakao je da istrage ispod vode uvek dugo traju.

Foto: Reuters

Eksplozija na Severnom toku

Teroristički napadi dogodili su se 26. septembra, istovremeno na dva ruska gasovoda koji izvoze gas u Evropu – na „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“.

Operator „Severnog toka“, kompanija „Nord strim AG“ saopštila je da je došlo do velikih oštećenja i da je nemoguće proceniti kada će ona biti otklonjena. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji. Glavno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivičnu istragu o delu međunarodnog terorizma.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike Andy

pre 1 godinu

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za socijalno osiguranje uputila me da se obratim odvjetniku Mikeu Andersonu kako bih dobio osigurani zajam koji će me provesti kroz godinu bez stresa. Nemojte ponovno biti prevareni ove godine, slijedite pravi izvor i nabavite pravi zajam za sebe. Obratite se odvjetniku Mikeu Andersonu i on će vas provesti kroz sve financijske poteškoće. Kontakt putem e-pošte: barrmikeanderson48@yahoo.com Whatsapp: +447467670833

Rade R

pre 1 godinu

Ma jok, moja baba je to uradila! Pa naravno da su to uradili ovi sa zapada!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija