• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

14.02.2023

17:30

ZAPAD I KIJEV U PANICI, GDE SU RUSI SAKRILI 100.000 VOJNIKA, GDE ĆE NAPASTI?! POKRENULI OPERACIJU "VELIKA RAZMENA" da bi sakrili nemoć!

Reuters

Vesti

ZAPAD I KIJEV U PANICI, GDE SU RUSI SAKRILI 100.000 VOJNIKA, GDE ĆE NAPASTI?! POKRENULI OPERACIJU "VELIKA RAZMENA" da bi sakrili nemoć!

Podeli vest

Zapad je zapanjen jer ne može da pronađe gde su raspoređene stotine hiljada ruskih vojnika. Ogromni gubici na frontu i kritična situacija vojske primoravaju Kijev i SAD da nemoć pokriju za operacije "Velika razmena"!

Zapad je zbunjen sledećim potezom Rusije u Ukrajini, piše kinesko izdanje Sohua. 

Gde je nestalo 100 hiljada vojnika

Zapadne zemlje nastavljaju da podižu ulog u borbi protiv Rusije. Odmah nakon odluke da se teški tenkovi prebace ukrajinskoj vojsci, počeli su razgovori o obezbeđivanju borbenih aviona Kijevu. Kako su napomenuli autori, razgovori su povezani sa strahom zemalja NATO-a da će ruska vojska krenuti u veliku ofanzivu.

- Sada, kada zapadni tenkovi još nisu stigli do Ukrajine, ruske trupe mogu da nanesu veliki poraz Oružanim snagama Ukrajine. To takođe znači da će Rusija ne samo da zadrži okupirane teritorije, već i da proširi svoju zonu kontrole - navodi se u članku.

O mogućoj velikoj ofanzivi vojske Rusije dan ranije je izvestio Financial Times, pišući da je Ukrajina dobila „veoma pouzdane obaveštajne podatke" o planovima Rusije. Istina, kako su primetili analitičari iz Kine, Zapad i ukrajinske vlasti ne znaju gde bi tačno mogao biti zadat udarac.

- Zapad je zapanjen jer ne može da pronađe gde su raspoređene stotine hiljada ruskih vojnika. Sve ovo vreme Ukrajina se bori protiv Rusije uz podršku zapadnih obaveštajnih službi, a sada je Zapad uzdrman jer nije u stanju da odredi sledeći potez ruske vojske - navodi se u članku.

Vredi napomenuti da vreme ne igra u prilog ukrajinskoj vojsci, jer će prvi obećani tenkovi stići tek krajem marta ove godine. Takođe ostaje nejasno na kom će sektoru fronta biti najtraženiji.

Šta se krije iza operacije „Velika razmena"

Ogromni gubici na frontu i kritična situacija vojske Ukrajine primoravaju zapadnu i ukrajinsku propagandu da drastično promene pristup predstavljanju vesti koje ih stavlja u nezgodan položaj.

Ovo mišljenje je na društvenim mrežama izneo poznati vojni stručnjak Jurij Podoljaka.

Tako je, prema njegovim rečima, za operaciju „Velika razmena"  čuo od ukrajinskog novinara Anatolija Šarija, koji se nalazi u Španiji a sa kojim nije u najboljim odnosima. Podoljaka je podsetio da je Šarij pomenuo, pozivajući se na svoje izvore o predstojećim promenama u Ukrajini.

- Navodno, Kijev predaje Moskvi ceo Donbas, a zatim joj Moskva predaje „koridor sa Krimom" - rekao je Podoljaka.

Istovremeno, vojni ekspert je podsetio i na nedavne Arestovičeve reči da se Zapad sprema da Ukrajinu pretvori u drugu Južnu Koreju. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, takve izjave se daju s razlogom. Podoljaka je siguran da na ovaj način Vašington zajedno sa Kijevom priprema teren za predaju položaja u Donbasu.

Glavna ideja operacije „Velika razmena" je da kruže informacije o „uspesima" Oružanih snaga Ukrajine, koje će zarad predstojeće ofanzive na južnom krilu zauzeti Krimski koridor.

Podoljaka je takođe naglasio da tako oštra promena u retorici odražava tužno stanje Ukrajine na frontu. A na tragu ovih informacija sigurno će uslediti „tajni podaci" o predstojećim „uspešnim i perspektivnim... povlačenjima" ukrajinske vojske.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Gomila budalastina, Rusija je toliko mocna da i dalje drzi oblasti zauzete pre skoro godinu dana. Bocan i dalje narucuje tekstove a kao nagrada nama idu sankcije i vize.

maca

pre 1 godinu

Koja ziva glupost, pa rusija ce pre da se odrekne Donbasa nego koridira i Krima... sta bre ovaj lupa... P.S. 100 000 vojnika ne moze da se 'sakrije" lako ili da "nestane", americki sateliti to vec odavno imaju pokriveno i eto odakle ukrajincima podaci za "veliku ofanzivu" rusa.... tako da ova izjava o "nestank" 100 000 vojnika je prica za malu decu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50