• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2023

13:44

MAĐARI OTKAZALI POSLUŠNOST! Velike muke pred EU, Budimpešta OŠTRO ODBACUJE deseti paket SANKCIJA Rusiji - EVROPO, OSVESTI SE!

AP PHOTO

Vesti

MAĐARI OTKAZALI POSLUŠNOST! Velike muke pred EU, Budimpešta OŠTRO ODBACUJE deseti paket SANKCIJA Rusiji - EVROPO, OSVESTI SE!

Podeli vest

Mađarska se protivi ideji da EU uvede deseti paket sankcija Rusiji

Ni prethodni paketi sankcija nisu pomogli da se dostigne mir u Ukrajini, ali su zato naškodili evropskoj ekonomiji, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Sankcije su potpuno promašile poentu", rekao je Sijarto, dodajući da deseti paket EU sankcija o kojima se razgovara u Briselu su "iste kao i prethodnih devet, i da će naneti samo veću štetu Evropljanima", preneo je TASS Sijartovu izjavu za radio "Košut".

Sijarto je istakao da sankcije nisu primorale Rusiju da promeni svoju poziciju, nisu donele mir za Ukrajinu, ali su donele "nezamislive poteškoće" u Evropi, uključujući priliv izbeglica i inflaciju.

Govoreći o predlogu nekih EU zemalja da prošire sankcije Rusiji na nuklearnu energiju, Sijarto je ponovio da Mađarska to neće podržati, jer će to ugroziti njenu enertegsku stabilnost.

On je pojasnio da nuklearna elektrana Paks, koja proizvodi polovinu električne energije i trećinu struje koja se potroši u Mađarskoj, koristi rusko nuklearno gorivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branislav41

pre 1 godinu

Bravo braco susedi.Neka ti zapadni debili vide da ima i pametnih ljudi koji ne nasedaju na njihove lazi i prevare.Dole fasizam i bitange koje su zagovornici njegovog vaskrsnuca.Ua lopurde i bitange !!!!!!!!

Ja

pre 1 godinu

Kada ce protest Madjarskoj zbog Orbanovog sala sa mapom Velike Madjarske na kojoj je teritorija Vojvodine? Pa vec su Madjari uveli 9 paketa sankcija, o kakvoj neposlusnosti pricate? Uvesce im i 10-i, cim zaprete iz EU zavrtanjem slavina. Madjari su za nas bili beda, ali kada su usli u EU procvetali su.

Žigolo

pre 1 godinu

Blago tebi ... Šta sediš ovde u Srbiji kad je tamo u EU i na zapadu tako lepo a pare padaju sa drveća?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija