• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/euractiv.mondo

15.02.2023

08:10

IŠUTIRAĆE PUTINA I SIJA ŠTIKLAMA?! Hejli ušla u TRKU protiv TRAMPA žestokim PRETNJAMA Rusiji i Kini - "SILEDŽIJE, AKO JA DOĐEM..."

Reuters/AP

Vesti

IŠUTIRAĆE PUTINA I SIJA ŠTIKLAMA?! Hejli ušla u TRKU protiv TRAMPA žestokim PRETNJAMA Rusiji i Kini - "SILEDŽIJE, AKO JA DOĐEM..."

Podeli vest

Ko je Niki Hejli, žena koja se kandiduje za predsednicu Amerike i najavljuje obračun sa Kinom i Rusijom rečima - "više boli kada nekoga šutirate u štiklama"?

Bivša ambasadorka Ujedinjenih nacija Niki Hejli izjavila je da će se kandidovati na izborima u Americi ispred republikanaca, čime je postala prva direktna konkurencija bivšem predsedniku Donaldu Trampu.

- Ja sam Niki Hejli, i kandidujem se na predsedničkim izborima. Vreme je za novu generaciju lidera, vreme je da ponovo otkrijemo fiskalnu odgovornost, osiguramo svoje granice, ojačamo našu zemlju, naš ponos i našu svrhu - rekla je Hejli u video poruci.

Hejli je zapretila da će uzvratiti "šutiranje" Kini i Rusiji.

- Kina i Rusija marširaju, i misle da mogu da nas maltretiraju i šutiraju. Trebalo bi da znate jedno o meni - ja ne trpim siledžije. I kada im uzvratiš šutiranjem, boli više ako nosiš štikle - rekla je ona u videu.

Bivša guvernerka iz Južne Karoline je tokom Trampove administracije bila ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama. Ranije je najavila da će podržati kandidaturu Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2024, zbog čega ju je bivši lider SAD "prozvao" na društvenim mrežama.

Niki mora da prati svoje srce, a ne svoju čast - rekao je on.

Ko je Niki Hejli?

Foto: AP/Photo

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je kćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, kćerku Renu i sina Nalina. U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

Euractiv navodi da će za Hejiljevu biti veliki izazov da biračima pošalje usaglašenu poruku. Više puta je menjala mišljenje po važnim pitanjima, pa čak i kada je podrška Trampu bila tema. Nekoliko puta se distancirala od njegovih stavova i mišljenja, da bi se kasnije povukla i rekla da on "svakako igra važnu ulogu u Republikanskoj partiji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin

pre 1 godinu

Preneti ratna dešavanja na teritoriju Amerike. Naoružati migrante. Da se raspadne svetsko zlo

NM

pre 1 godinu

RECE ZENA KOJA SE STIDI SVOG POREKLA ,IMENA I PREZIMENA.

MilosBikovic

pre 1 godinu

...Боље им свима "попуши"... И мир у кући...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija