• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

17.02.2023

15:18

KIJEVU GORI POD NOGAMA, DRAMATIČNA PORUKA ŠOLCA! Nemački kancelar obratio se danas saveznicima: Uradite to odmah!

Tanjug/AP

Vesti

KIJEVU GORI POD NOGAMA, DRAMATIČNA PORUKA ŠOLCA! Nemački kancelar obratio se danas saveznicima: Uradite to odmah!

Podeli vest

Saveznici koji mogu da isporuče borbene tenkove Ukrajini trebalo bi to da urade sada, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc, dodajući da će Nemačka pomoći obezbeđivanjem logistike, popunjavanjem zaliha i obučavanjem ukrajinskih vojnika.



- Saveznici koji mogu da isporuče borbene tenkove Ukrajini trebalo bi to da urade sada, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc, dodajući da će Nemačka pomoći obezbeđivanjem logistike, popunjavanjem zaliha i obučavanjem ukrajinskih vojnika - rekao je Šolc na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji prema transkriptu njegovog govora, preneo je Rojters.

Nemačka pruža Ukrajini najveću podršku u kontinentalnoj Evropi, rekao je on na godišnjem skupu u Minhenu.

Zemlja će nastaviti da održava ravnotežu između podrške Kijevu i izbegavanja eskalacije, kazao je Šolc.

Nakon sve većeg međunarodnog pritiska prošlog meseca, nemačka vlada je najavila da će isporučiti Ukrajini moderne tenkove Leopard 2 iz vojnih zaliha da joj pomognu da se odbrani od Rusije, navela je agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Znači Nemačka se vraća na stare staze! Ponovo otvoreni nacizam i fašizam! Samo nema Hitlera, a ostalo je sve je isto!

Dragi

pre 1 godinu

Ja bih rekao da nama gori pod nogama, a ne Kijevu. Kijevu ima ko da pomogne, ali naša situacija je dramatična...naš narod na KiM trpi užasan teror, a mi godinama slušamo: Nema predaje, pobediće Srbija!

milan lala

pre 1 godinu

Sta li Sholca motivise da radi protiv interesa Nemacke kao patoloski rusofob? Razmisljali on sta ce biti sa odnosima Nemacka -Rusija kad se zavrsi rat. Sholc je upropastio za godinu vlasti dana dobre odnose Nemacke i Rusije gradjene decenijama od zavrsetka rata. Zbog njega Nemacka ce imati teske ekonoske gubitke dugo se nece moci kupovati skupi energenti i biti konkurentan na svetskom trzistu . Sto pre Nemci oteraju Sholca to ce biti bolje za Nemcku.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija