• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

18.02.2023

14:17 >> 15:57

"ŠTA AKO PUTIN POBEDI..." Šok poruka iz Minhena, NATO skinuo masku, više se boji Rusije nego trećeg svetskog rata! Sukob sa Moskvom je neminovan?!

Reuters/AP

Vesti

"ŠTA AKO PUTIN POBEDI..." Šok poruka iz Minhena, NATO skinuo masku, više se boji Rusije nego trećeg svetskog rata! Sukob sa Moskvom je neminovan?!

Podeli vest

Pobeda Rusije u sukobu u Ukrajini opasnija je za Severnoatlantsku alijansu nego rizik od eskalacije, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.


- Mnogi se plaše da bi podrška koju pružamo Ukrajini mogla da dovede do eskalacije sukoba. Da budemo jasni – ne postoje opcije bez rizika. Ali će najveći rizik biti ako Putin pobedi - rekao je Stoltenberg.

On je istovremeno pozvao da se poveća proizvodnja naoružanja i isporuke Ukrajini.
Generalni sekretar je formulisao tri „lekcije sukoba u Ukrajini“ za NATO.

Prvo, prema njegovim rečima, NATO treba da nastavi da sveobuhvatno podržava Ukrajinu kako bi se sprečilo da Rusija pobedi.

- To će biti izuzetno opasno za nas - rekao je Stoltenberg.

Kao drugo, naglasio je, NATO treba sveobuhvatno da se naoružava, da modernizuje sopstvene snage i jača odnose između evropskih zemalja i SAD, pripremajući se za konfrontaciju sa Rusijom koja se, po njegovom mišljenju, „neće završiti nakon sukoba u Ukrajini“ bez obzira na razvoj događaja.

Kao treće, Stoltenberg je pozvao da se jača otpornost zapadnog društva, uključujući bezbednost infrastrukture, sajber bezbednost i dominaciju u informacionoj sferi koju u NATO-u nazivaju „suprostavljanjem dezinformacijama“.

Ranije je Stoltenberg izjavio da se Alijansa spremala za sukob u Ukrajini od 2014. godine. On je istakao da ruska specijalna operacija „nije promenila Alijansu“, nego da je samo pokazala koliko je značajno jačanje kolektivne odbrane koje je sprovedeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Ako Putin pobedi...ništa od "prijateljstva" Nemačke i Srbije. A pobediće sigurno.

Penzionerj

pre 1 godinu

A šta si mislio? Nego šta, Rusi će vas rasturiti. Koliko ste sa amerima Svetu naneli zla. Pobili ste više nego u drugom Svetskom ratu i vi fašisti bez imalo stida osudjujete Ruse koji se bore protiv vaših fašista. Doći ćete i vi na red.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija