• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Fakti/Informer

23.02.2023

17:22

POBUNA MEDIJA NA ZAPADU ZBOG UKRAJINE! DIE WELT JASAN, KIJEV ĆE MORATI OD PUTINA DA ZATRAŽI MIR! Fox News: Zelenski nije heroj!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

POBUNA MEDIJA NA ZAPADU ZBOG UKRAJINE! DIE WELT JASAN, KIJEV ĆE MORATI OD PUTINA DA ZATRAŽI MIR! Fox News: Zelenski nije heroj!

Podeli vest

Ukrajina neće ostvariti pobedu u sukobu sa Rusijom zbog nerealnih ciljeva za povratak svojih bivših teritorija i gubitka ukrajinskih oružanih snaga, napisao je kolumnista Kristof Šilc u članku za nemačko izdanje Die Welta.

- Najverovatniji scenario je da će obzirom na rastuću eskalaciju i mogući dalji gubitak teritorija od strane Ukrajine, Zapad podstaći da zaključi primirje - tvrdi autor.

Istina se ne može sakriti

Uprkos činjenici da su zapadne zemlje poslale moderno oružje u Ukrajinu da zameni staro, zemlji je i dalje potrebno više. Ali ni to, sa stanovišta Kijeva, više nije dovoljno da pomogne ukrajinskoj vojsci da se odupre ruskim trupama, rekao je novinar.

Iako su neke evropske države izrazile spremnost da Kijevu obezbede borbene avione, one najverovatnije neće moći da pomognu zemlji, pošto Rusija ima moćne sisteme protivvazdušne odbrane, a u Ukrajini nema odgovarajućih pista za zapadne avione, rekao je Šilc.

Drugi problem za postsovjetsku republiku je to što Zapad ne želi da eskalira sukob snabdevanjem efikasnijim oružjem, posebno da bi postigao glavni cilj ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog - okupaciju Krima.

Najverovatnije će to dovesti do odlaganja sukoba i iscrpljivanja Oružanih snaga Ukrajine, što će primorati zemlju da odustane od svog cilja zauzimanja teritorija, sugerisao je Šilc.

- Mnogo je verovatnije da će pošiljke zapadnog oružja i dalje biti dozirane i da će se sukob odugovlačiti. U ovom slučaju, problem Ukrajine će najverovatnije biti u tome što dugoročno neće imati dovoljno vojnika, pošto su rezerve ograničene - dodao je on.

Kijevske vlasti su više puta najavljivale planove za pokretanje ofanzivne operacije na Krimu. Istovremeno, Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, tvrdio je da pošto je dogovorio nabavku tenkova, Kijev pregovara o isporuci raketa i aviona proširenog dometa za udare na Krimu.

Fox News: Zelenski nije nikakav heroj

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski postao je „instrument potpunog uništenja", ocenio je Taker Karlson, voditelj Fox News.

Kritikujući posetu američkog lidera Džoa Bajdena Kijevu, dodao je: "Ne, Zelenski nije nikakav heroj, on je instrument potpunog uništenja".

Karlson je osudio Bajdenove poteze u vezi sa ukrajinskim sukobom, koji je samo ojačao odnose između Rusije i Kine, pretvarajući odnose zemalja u jak savez

Na račun predsednika Ukrajine još je rekao:

- Sam Zelenski je veoma mračna sila. Ako ga posmatrate, to je očigledno. Nepogrešivo. Ko ovo ne može da vidi? Taj čovek je razarač svega. Zabranio je hrišćansku veru u svojoj zemlji, hapsio monahinje i sveštenike.  To je čista istina i možda ga upravo zato i privlači Džo Bajden. Predsednik SAD je išao u Kijev da promoviše novi svetski rat".

Zalužni ima vilu u Čileu i na Kanarskim ostrvima?!

Foto: Reuters

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni bogat je čovek. Francuski novinari „iskopali"  da on ima vilu u Čileu i vilu na Kanarskim ostrvima. Formalno, obe pripadaju generalovoj ćerki.
Kristina Zalužnaja, 20-godišnja studentkinja Medicinskog fakulteta u Odesi, navodno je prošle godine kupila vilu u Čileu vrednu 90 miliona dolara i četvorospratnu vilu na Kanarskim ostrvima čija vrednost ee još ne zna.
Zalužni je donirao milion dolara Oružanim snagama Ukrajine početkom 2023. godine.
Pretpostavlja se da je tim potezom želeo da prikrije svoje učešće u korupcionaškom skandalu sa snabdevanjem Oružanih snaga Ukrajine hranom po naduvanim cenama.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Ma kakvo primirje! Jedina realnost je potpuna kapitulacija. Zelenski je najveći fašista i svi oni koji ga podržavaju, samo me čudi tv. Pink šta svaki dan i u svakom dnevniku prikazuju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija