• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

25.02.2023

19:21 >> 19:33

DIGNUTA U VAZDUH BRANA U ARTEMOVSKU! OVO NIJE NAŠ RAT! Rusi zavrnuli slavinu! Gori skladište u Kijevu!

Tanjug/AP

Vesti

DIGNUTA U VAZDUH BRANA U ARTEMOVSKU! OVO NIJE NAŠ RAT! Rusi zavrnuli slavinu! Gori skladište u Kijevu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 367. dan.

Vojska Ukrajine digla branu u Artemovsku

Oružane snage Ukrajine digle su u vazduh branu u Artemovsku da bi sprečile napredovanje ruskih boraca.

Protesti u Nemačkoj

Najmanje 10.000 ljudi okupilo se danas u Berlinu na protestu protiv naoružavanja Ukrajine za rat sa Rusijom.

Rusija obustavili isporuku nafte Poljskoj

Rusija je obustavila isporuke nafte Poljskoj preko naftovoda Družba, izjavio je Daniel Obajtek, izvršni direktor poljske rafinerije PKN Orlen.

Danijel Dejvis: Američki političari mogu izazvati nuklearni rat

Navika američkih političara da slušaju mišljenje penzionisanih generala preti da eskalira rusko-ukrajinski sukob do nuklearne katastrofe, piše potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis u članku za američki magazin "1945."

 

Gori skladište u Kijevu

U Kijevu gori skladište boja i lakova. Prema rečima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, površina požara je 2.000 kvadratnih metara.

 

 

Vazdušna opasnost po drugi put danas proglašena u celoj Ukrajini

 

 

 

Nove šokantne tvrdnje o Severnom toku

SAD su digle u vazduh Severni tok kako bi primorale Nemačku da uradi nešto što nije u njenom interesu, rekao je američki novinar Hoze Vega u intervjuu za RT.

 

Detalji napada na utvrđene položaje u Avdejevki


Ruski jurišni avioni Su-25 „grač“ izveli su napade na utvrđeni rejon i ukrajinsku pešadiju na periferiji Avdejevke u DNR, saopštio je za Sputnjik ruski vojnik sa pozivnim znakom „Sajmon“.

Kako je precizirao, napad je izveo par jurišnih aviona Su-25 „grač“ oko 11.00 časova u subotu. Likvidirano je ljudstvo protivnika u brojnosti jedne čete.

Rad avijacije praćen je pomoću savremenog optičko-elektronsklog sistema „ironija“.
 

Makron traži od Pekinga da zaustavi Rusiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je danas Peking da pomogne da se izvrši pritisak na Rusiju kako bi se "zaustavila agresija” u Ukrajini i postigao mir.

Napad na utvrđene položaje ukrajinskih snaga

 

 

Herš: Severni tok će biti poguban za NATO

Miniranje gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ moglo bi da naruši jedinstvo NATO-a, izjavio je američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš u intervjuu za kanadski portal „Vestern standard“.

Rusi iskoristili zaplenjeno zapadno oružje

Rusi su dobro izučili svo neprijateljsko naoružanje koje je konfiskovano za vreme trajanja specijalne vojne operacije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Ruska artiljerija dejstvuje u Bahmutu

 

 

Ukrajina proširuje minirano područje duž granica sa Rusijom i Belorusijom

Ukrajinska granična služba namerava da proširi minirano područje duž granica sa Belorusijom i Rusijom na dva kilometra u širinu, saopštila je služba na Telegramu.

Vrhovna rada je uključila pripadnike Oružanih snaga Ukrajine, Nacionalne garde i policije u obavljanje dužnosti graničara.

Prethodno je beloruski Državni granični komitet saopštio da ukrajinska strana nastavlja da minira svoju pograničnu teritoriju. Po rečima pomoćnika ministra odbrane Belorusije Valerija Revenka, kijevske vlasti su koncentrisale značajnu grupu trupa kod granice.
 

CNN: Peking razmatra slanje dronova

Američki obaveštajci sugerišu da Peking razmatra da Moskvi obezbedi bespilotne letelice i municiju za upotrebu u ratu u Ukrajini, saopštila su za CNN tri izvora upoznata sa obaveštajnim podacima.

Stigli prvi leopardi

Poljski premijer Mateuš Moravjecki i njegov ukrajinski kolega Denis Šmihal na nepoznatoj lokaciji u Ukrajini izvršili su primopredaju tenkova.

Službena predaja prvih Leoparda dolazi nakon što je poljski premijer juče potvrdio da su Ukrajini isporučena četiri tenka. 

 

 

- Poljska i Evropa stoje uz vas. Definitivno vas nećemo ostaviti, bodrićemo Ukrajinu do potpune pobede nad Rusijom - rekao je Moravjecki.

Velika eksplozija u Konstantinovki

 

 

Kreće na Krim?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se Kijev priprema da zauzme Krim vojnim putem.

Zelenski traži sastanak sa Si Đinpingom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da planira da se sastane sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, kako bi razgovarali o predlozima Pekinga o okončanju rata u Ukrajini.

 

Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini

 

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata


▪ Američki obaveštajci i dalje smatraju da Kina ozbiljno razmišlja o slanju vojne pomoći Rusiji.

▪ Ruske trupe nastavile su ofanzivna dejstva severozapadno od Svatova i u oblasti Kremene.

▪ Ruske snage su postigle uspehe oko Bahmuta i nastavile da se bore duž linije dodira u DNR.

▪ Na snimcima se može videti da su ruske trupe napredovale u blizini autoputa E40 zapadno od Paraskovjevke, kao i na severnoj periferiji Jagodnog.

▪ Ruske snage napreduju kod Ugljedara.

 

 

Rusija udvostručila flotu u Crnom moru, mogući udari

Ukrajinska vojska saopštila je da je Rusija udvostručila broj aktivnih brodova u Crnom moru, predviđajući da je ovo priprema za raketne udare, prenosi Rojters.

Ruska mornarica redovno je lansirala rakete iz crnomorske flote, ciljajući ukrajinsku infrastrukturu i objekte za proizvodnju električne energije.

 - U Crnom moru se udvostručila flota ratnih brodova u odnosu na jutros, sada je osam brodova. Ovo može ukazivati na to da se pripremaju raketni napad kao i udari bespilotnih letelica - navodi se u objavi.

Foto: AP/Photo

Jedan od brodova je fregata naoružana sa osam krstarećih raketa tipa Kalibr, dodaje se. Prošle subote Ukrajina je saopštila da je Rusija lansirala četiri projektila Kalibr iz Crnog mora. Ruska crnomorska flota se nalazi na poluostrvu Krim, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

Poginuo američki plaćenik

Bivši američki vojnik koji se borio na strani ukrajinskih snaga poginuo je 16. februara, saopštio je radio „WPR“ pozivajući se na njegovu porodicu.

U pitanju je Endrju Piters koji se borio u redovima internacionalnog legiona odbrane Ukrajine, navodi radio.

Inače, Piters je navodno pre Ukrajine ratovao i u Avganistanu.

Trudo: Kanada uvodi nove sankcije Rusiji, poslaće još tenkova Ukrajini

Premijer Kanade Džastin Trudo izjavio je da će njegova zemlja uvesti nove sankcije Rusiji i poslati još četiri borbena tenka tipa Leopard 2 Ukrajini.

Kanada će pomoći Ukrajini i oklopnim vozilom za popravku tenkova, a Kijev će od Otave dobiti i više od 5.000 komada municije.

Foto: AP/Tanjug

 - Vladimir Putin se ozbiljno preračunao kada je započeo svoj agresivni rat - dodao je Trudo. Prema rečima kanadskog premijera, Putin je potcenio Ukrajince i solidarnost prijatelja Ukrajine širom sveta. Danas smo jači i više ujedinjeni nego ikad - zaključio je Trudo.

Granatiran konvoj ukrajinske vojne tehnike

Ruska vojska granatirala je konvoj ukrajinske vojne tehnike prilikom transporta u područje Kremene, izjavio je potpukovnik narodne milicije Luganske Narodne Republike u ostavci Andrej Moročko.

Kako je objasnio, konvoj je primećen u bli zini mesta Belogorovka, a nakon delovanja ruske artiljerije, oko 30 odsto konvoja je uništeno.

- Dakle, samo 70 odsto ukrajinske vojne tehnike je stiglo na svoje odredište - dodao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Sa 4 GLDSB projektila ispaljenim iz lansera M290 MLRS, unisteno skladiste art. municije kod Mariopolja, 117km od linije fronta (GLDSB precizni projektili imaju domet od 150km i mogu da se ispaljuju iz HIMARS lansera i lansera M290 MLRS) Hrvatska ce najverovatnije sledece nedelje donirati Ukrajini 18 transportnih helikoptera Mi-17, upravo je u toku skidanje oznaka na hrvatskom jeziku. Grcka ce donirati 50 oklopnih vozila BMP-1 Ukrajini, to su bivsa vozila istocnonemacke vojske , dana grcima od strane Nemacke jos 2003 godine. Belgija salje Ukrajini 6 samohodnih haubica M109A5 Paladin 155mm. Spanija salje svoje starije tenkove M60A3 105mm ( 17 komada) u Ukrajinu

Baja

pre 1 godinu

Ovo je smesno, izvestaj Americkog Instituta za proucavanje rata je uzeto kao vest sa ruske stranice a ne sa stranice Instituta, a koja se potpuno razlikuje u vestima od onoga sta je napisano na ruskom. Pod prvo Institut nikad ne govori o specijalnoj vojnoj operaciji nego o ratu u Ukrajini, a za dalje ne treba ni govoriti. Pa vest o napredovanju god Ugljedara ( na stranici Instituta je ukrajinsko ime Vuhledar) se odnosi na ukrajince ( 72. mehanizovanu brigadu) koji su napredovali za 1km a ne na snage RF koje "napreduju" samo na ruskoj verziji "stranice" Instituta. Ocito da je stranica preuredjena i pisana na ruskom tako da zadovolji propagandne potrebe za podizanjem morala ( koji je dosta nizak u redovima vojske RF) i citatelja na Telegramu a ne na engleskom i sa pravim prevodom. Uostalom situcija sama pokazuje , da je to tako, ukrajinska vojska bi bila porazena jos pre 6 meseci.

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija