• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

27.02.2023

07:30

MAKRON I ŠOLC SU NAJZAD UKAPIRALI, RAT PROTIV RUSIJE NE MOGU DOBITI! Vreme je za pregovore sa Putinom! HOĆE LI IH ZELENSKI POSLUŠATI?!

AP Photo/Natacha Pisarenko

Vesti

MAKRON I ŠOLC SU NAJZAD UKAPIRALI, RAT PROTIV RUSIJE NE MOGU DOBITI! Vreme je za pregovore sa Putinom! HOĆE LI IH ZELENSKI POSLUŠATI?!

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc savetovali su ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog da što pre započne mirovne pregovore sa Moskvom, tvrde zapadni mediji.

Oni su, kako navodi ugledni "Vol strit džurnal", tokom nedavnog boravka Zelenskog u Briselu sugerisali predsedniku Ukrajine da bi za njegovu zemlju bilo dobro da se pripremi za dijalog sa Rusima, ali i za donošenje nekih "veoma teških političkih odluka".

Prema saznanjima tog lista, Makron je pokušao da ubedi Zelenskog da je vreme da sedne za pregovarački sto sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i tako okonča sukob koji već godinu dana gura celu planetu u haos.

- Nakon obraćanja Zelenskog evropskim parlamentarcima i liderima EU u Briselu, tokom svečane večere francuski lider Emanuel Makron nazvao je ukrajinskog lidera 'velikim vojskovođom', ali mu je odmah potom poručio da će morati da donese neke veoma teške političke odluke. Makron i Šolc sugerisali su Zelenskom da što pre započne mirovne pregovore sa Moskvom i tako stavi tačku na aktuelni sukob - rekao je neimenovani izvor iz Brisela novinarima "Vol strit džurnala".

Duma: Podržavamo kineski mirovni plan

Predlozi Kine za rešavanje situacije u Ukrajini su pozitivna politička deklaracija koja šalje signal Zapadu da je kriv za krizu, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Oleg Morozov.
- To je pozitivna politička deklaracija koja je usmerena na spuštanje međunarodnih tenzija i koja direktno šalje signal Zapadu da je kriv za krizu. Plan koji je predložila Kina nesumnjivo je koristan i uveliko prevazilazi okvire same ukrajinske krize - rekao je Morozov za Sputnjik.

Sagovornici tog lista otkrili su da će Velika Britanija, Nemačka i Francuska insistirati na zaključivanju odbrambenih sporazuma između NATO i Ukrajine, ali ne da bi Alijansa oružjem branila Kijev od Rusije, već da bi se popravila pregovaračka pozicija Zelenskog.

- Ovi sporazumi ne bi uključivali obavezu raspoređivanja NATO trupa u Ukrajini, niti bi Alijansa bila u obavezi da oružjem brani Kijev. Svrha tih sporazuma je da olakšaju početak pregovora, do kojih bi uskoro moralo da dođe. Ako rat potraje dovoljno dugo ovim intenzitetom, gubici Ukrajine postali bi nepodnošljivi. Niko ne veruje da Kijev može da vrati Krim, pa ni druge trenutno okupirane teritorije - rekao je izvor američkog lista.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija