• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

27.02.2023

18:30

LAVROV ZAPADU SAOPŠTIO LOŠE VESTI, A PUTIN IH ZAKUCAO NAREDNIM AKCIJAMA RUSIJE! Šta sada, povratka na staro nema, a ono što sledi je užasno!

AP/Tanjug/Fotoilustracija

Vesti

LAVROV ZAPADU SAOPŠTIO LOŠE VESTI, A PUTIN IH ZAKUCAO NAREDNIM AKCIJAMA RUSIJE! Šta sada, povratka na staro nema, a ono što sledi je užasno!

Podeli vest

Pre nekoliko dana se saznalo, da su UN usvojile još jednu antirusku rezoluciju, koju su iznele zapadne zemlje. Prema rečima kineskih analitičara, radost SAD i Evrope bila je kratkog daha, pošto je Šef ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Sergej Lavrov, saopštio izuzetno neprijatnu vest za Zapad.

- Lavrov je najavio planove Rusije, da preispita svoje obaveze prema nekim međunarodnim organizacijama. Nakon što su na Zapadu dobili takve vesti, shvatili su da nešto nije u redu - pišu kineska izdanja.

Lavrov je rekao, i da su brojne međunarodne organizacije pokazale otvoreno diskriminatorski odnos prema Rusiji. U tom kontekstu, Moskva će preispitati svoj odnos sa njima, posebno potrebu da nastavi da plaća dotacije. Takav potez Moskve, obećava mnogo nevolja zapadnim zemljama.

Ako Rusija prestane da plaća doprinose međunarodnim organizacijama koje ugnjetavaju njena prava, onda bi se mogao dogoditi krajnje čudan presedan. Gledajući Rusku Federaciju, mnoge druge zemlje koje imaju zategnute odnose sa Zapadom, mogu učiniti isto. Ima dosta država koje se na ovaj ili onaj način, ne slažu sa postupcima SAD i EU na svetskoj sceni.

- Druge zemlje mogu slediti primer Rusije, a to će biti još jedna loša vest za Zapad - kažu u Kini.

U ovom trenutku, većinu međunarodnih organizacija kontrolišu Sjedinjene Države ili njihovi saveznici. Takve strukture rade isključivo na unapređenju interesa zapadnih zemalja.

Ako drugi članovi svetske zajednice, prestanu da plaćaju članarinu i počnu da sabotiraju njihov rad, onda će funkcionisanje ovih organizacija izgubiti svaki smisao. Uz to, Zapad će izgubiti lavovski deo svog uticaja.

Akcije Rusije će neizbežno izazvati lančanu reakciju. Desiće se ono čega se zapadne zemlje najviše plaše

Nekaqdašnji šef izraelske tajne službe "Nativ" Jakov Kedmi ističe da je ruski predsednik Vladimir Putin udario na najosetljiviju tačku Zapada.

Putin je u poruci 21. februara najavio suspenziju učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (START III). 

Prema rečima Kedmija, ovo je bio udarac na bolno mesto SAD i njihovih saveznika a reakcija Zapada pokazuje potpuno iznenađenje Putinovog poteza za Vašington, London i Brisel.

Ekspert je podsetio da je strateško naoružanje glavna garancija bezbednosti Rusije i segment u kome je nadmoć Rusije nad NATO-om velika.

- Ovo, sudeći po reakciji, nisu očekivali. Opet ih je iznenadio, opet nisu razumeli. Najinteresantnije je da je udarac bio na najosetljivijem mestu. Ono čega se uvek plaše je strateška moć Rusije.

Stoga se plaše vojnog okršaja sa Rusijom. Možete da kažete koliko želite da bi se veći efekat mogao postići u konvencionalnom oružju - to je sve tačno. Ali glavna stvar koja meri bezbednost Rusije je strateško naoružanje. I ovde je Rusija postigla uspeh bez presedana, a Putin je to s pravom cenio ", rekao je Kedmi.

Foto: YoutubePrintscreen/ ITON-TV

Jakov Kedmi tvrdi da je Zapad u šoku posle putinove odluke da se povuče iz START III

Ruski lider zna pravo stanje nuklearnih snaga SAD i Velike Britanije, siguran je ekspert. Udeo savremenog nuklearnog naoružanja u Ruskoj Federaciji je već premašio 91 odsto, a sledeća generacija strateških raketa je na putu. Istovremeno, američki nuklearni arsenal nastavlja da se zasniva na projektilima Minuteman razvijenim 1970-ih i nešto novijem Tridentu (razvijenom deceniju kasnije).

Kedmi je pojasnio da su američke rakete 20-30 godina starije od ruskih, a to ne uzima u obzir hipersonične sisteme i karakteristike naoružanja. Što se tiče konvencionalnog naoružanja, situacija za Zapad nije ništa bolja, suprotno preovlađujućem mišljenju o superiornosti NATO-a.

- Britanski ministar odbrane kaže da britanska vojska nije spremna. Načelnik Generalštaba češke vojske, rekao je: „O čemu pričate? Češka vojska nije spremna za vojna dejstva u bilo kojoj oblasti.

Možda su neke zamerke na račun ruske vojske pravedne, ali na Zapadu je situacija deset puta gora počevši od oružjja, tenkova pa do nuklearnog naoružanja", rekao je Kedmi u programu „Veče sa Vladimirom Solovjovom".

Zapadni mediji i njihovi čitaoci panično su reagovali na Putinovu odluku o START III. U dovođenje situacije do opasne tačke, stanovnici SAD i Evrope krive aktuelne političare svojih zemalja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija