• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

14.03.2023

15:04

TRAMP ILI DESANTIS - SUDBINA UKRAJINE SE ZNA! Šok izjava mogućeg KANDIDATA za predsednika SAD, Kijev svestan šta ga čeka AKO POBEDE REPUBLIKANCI!

AP/Deep State

Vesti

TRAMP ILI DESANTIS - SUDBINA UKRAJINE SE ZNA! Šok izjava mogućeg KANDIDATA za predsednika SAD, Kijev svestan šta ga čeka AKO POBEDE REPUBLIKANCI!

Podeli vest

Ron Desantis, guverner Floride i potencijalni kandidat na američkim predsedničkim izborima sledeće godine, za Fox Njuz izjavio je da obrana Ukrajine od ruske invazije nije vitalni interes SAD-a.

Desantis je zapravo ponovio primedbe predsednika Predstavničkog doma Kevina Mekartija, koji je kritikovao Bajdenovu administraciju da ispisuje "blanko ček" Ukrajini.

- Iako SAD ima mnoge vitalne nacionalne interese - osiguravanje naših granica, rešavanje krize spremnosti unutar naše vojske, postizanje energetske sigurnosti i nezavisnosti, kao i kontrolu ekonomske, kulturne i vojne moći Kineske komunističke partije,a  dalje zapetljavanje u teritorijalni spor između Ukrajine i Rusije nije jedan od njih - rekao je DeSantis odgovarajući na upitnik koji su novinari Fox Newsa postavili nekolicini deklariranih i potencijalnih republikanskih predsedničkih kandidata.

"Mir bi trebao da bude cilj"

Iako je Desantis priznao kako bi "mir trebao da bude cilj", upozorio je da bi slanje trupa ili naprednog oružja poput borbenih aviona F-16 i projektila dugog dometa "rizikovalo eksplicitno uvlačenje Sjedinjenih Država u sukob i približavanje vrućem ratu između dve najveće svetske nuklearne sile". 

Desantisove izjave dolaze u trenutku kad se Rusija priprema za pokretanje prolećne ofanzive. Republikanski članovi Kongresa su se podelili oko pitanja stalne podrške Sjedinjenih Država Ukrajini, pri čemu deo njih lično zamera troškove podrške, piše Politico. 

Tramp ima slične stavove

Desantisove primedbe po tom pitanju su slične primedbama bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji je rekao da obrana zemlje od Rusije nije vitalni interes SAD-a, ali je vitalna za Evropu. Desantis je u svojoj izjavi naglasio važnost davanja prioriteta obrani SAD-a, posebno na južnoj granici.

- Ne možemo da dajemo prioritet intervenciji u eskalirajućem stranom ratu u odnosu na obranu vlastite domovine, pogotovo jer desetnie hiljada Amerikanaca svake godine umiru od narkotika koji se krijumčare preko naše granice, a arsenali oružja kritični za našu bezbednost se brzo iscrpljuju - zaključio je. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija