• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

24.03.2023

18:00

NEŠTO SU PRONAŠLI NA MORSKOM DNU KOD GASOVODA, OGLASILA SE DANSKA! Ministarstvo odbrane šalje specijalce na lice mesta, obratili su se i Rusima - ovo mora da se razjasni!

AP PHOTO

Vesti

NEŠTO SU PRONAŠLI NA MORSKOM DNU KOD GASOVODA, OGLASILA SE DANSKA! Ministarstvo odbrane šalje specijalce na lice mesta, obratili su se i Rusima - ovo mora da se razjasni!

Podeli vest

Danska je saopštila danas da je pozvala operatera gasovoda Severni tok 2 , kompaniju "Severni tok AG", da učestvuje u pokušaju da se sa morskog dna podigne nepoznati objekat otkriven u blizini gasovoda.


Prošle nedelje, danske vlasti su saopštile da je tokom inspekcije pronađen predmet cevastog oblika, da iz dna viri oko 40 centimetara i da je širok desetak centimetara. Gasovodom rukovodi operater "Severni tok 2 AG" čije je sedište u Švajcarskoj.

"Kako bi se razjasnila priroda predmeta, danske vlasti donele su odluku da ga izvuku uz pomoć Ministarstva odbrane. Danska Agencija za energetiku zato je pozvala vlasnika gasovoda da učestvuje u operaciji ",  navodi se u saopštenju Agencije za energetiku, prenosi TASS.

Danska agencija za energetiku, prema saopštenju, čeka na odgovor od Severnog toka AG pre nego što počne sa operacijom.

Operater gasovoda je pod kontrolom ruske energetske kompanije "Gasprom". 

Vlasti su procenile da sporni predmet ne predstavlja bezbednosni rizik. Brod Gasproma je pronašao dokaze koji bi mogli da ukazuju na postojanje još jedne eksplozivne naprave na gasovodu Severni tok, 30 kilometara od mesta ranijeg  terorističkog napada, izjavio je 14. marta ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: Reuters

Danska čeka ruski odgovor... Eksplozija na Severnom toku

U septembru prošle godine tri eksplozije odjeknule su na gasovodima "Severni tok" koji su izgrađeni radi prenosa ruskog gasa ka Nemačkoj. 

Eksplozije su se dogodile u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske. Obe zemlje su saopštile da su eksplozije namerno izazvane, ali još nisu utvrdile ko je odgovoran.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 1 godinu

Pravimo se blesavi i ne znamo ko je minirao gasovod. Moramo pitati vrapce na grani.

mihailo

pre 1 godinu

Znajuci kako radi podli "kolektivni zapad", sigurno su bacili nesto sto ima veze sa Rusima, pa sad zovu Ruse da to izvade i time "dokazu" da su u stvari Rusi minirali gasovod. Jeftin trik. Nadam se da Rusi nece nasesti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17