• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2023

19:21

ESKALACIJA! EU najavila ŽESTOK odgovor na NUKLEARNO ORUŽJE u Belorusiji! "Spremni smo..."

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

ESKALACIJA! EU najavila ŽESTOK odgovor na NUKLEARNO ORUŽJE u Belorusiji! "Spremni smo..."

Podeli vest

Evropska unija je spremna da uvede sankcije u slučaju da Belorusija rasporedi na svojoj teritoriji rusko taktičko nuklearno naoružanje, napisao je šef diplomatije EU Žozep Borelj na Tviteru.

- Raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji bi značilo neodgovrnu eskalaciju i pretnju evropskoj bezbednosti. Belorusija može to da zaustavi, to je njen izbor. Evropska unija je spremna da odgovori daljim sankcijama - istakao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Putin je objasnio da Rusija ne prenosi svoje nuklearno oružje u Belorusiju, već radi ono što su SAD radile čitavu deceniju.

Prema njegovim rečima, izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biće završena 1. jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Огуглали су они на ваше санкције !

maestro

pre 1 godinu

ovo je opet ono mi mozemo a vi nemozete ....videcemo koliko ce to jos da traje evropa srlja sve dublje i dublje

Asterix

pre 1 godinu

Svi imaju nuklearki dovoljno da uniste jedni druge i istok i zapad. Svi znamo da Rusija moze nuklearke iz podmornica lansirati na bilo koje mesto na planeti. Niti je neko sad tu vise ugrozen,niti Rusi pa nesto dobijaju izmestanjem bombi u belorusiju.

ŠOK OTKRIĆE ZAPADNIH MEDIJA, KO JE OVDE LUD?! Dok Evropa pritiska SUVERENE države, OGROMNE količine RUSKE nafte se SLIVAJU pravo u EU?!
Planeta

ŠOK OTKRIĆE ZAPADNIH MEDIJA, KO JE OVDE LUD?! Dok Evropa pritiska SUVERENE države, OGROMNE količine RUSKE nafte se SLIVAJU pravo u EU?!

Zavisnost EU od ruske nafte i gasa je prošlost, tvrdi predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, ali ukrajinski zvaničnici i poslovni ljudi iz energetike smatraju da se velike količine ruskih energenata, posebno nafte, i dalje slivaju u Evropu, čime se finansira ratna mašinerija ruskog predsednika Vladimira Putina, piše Politiko EU.

23.03.2023

13:09

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija