• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.04.2023

15:57

BRUTALNA SILA USTREMILA SE KA RUSKOJ GRANICI! KALINJINGRAD JE BLIZU... Moćni "raptori" stigli u Poljsku, NATO uoči ukrajinske ofanzive poslao jasnu poruku Moskvi

EPA

Vesti

BRUTALNA SILA USTREMILA SE KA RUSKOJ GRANICI! KALINJINGRAD JE BLIZU... Moćni "raptori" stigli u Poljsku, NATO uoči ukrajinske ofanzive poslao jasnu poruku Moskvi

Podeli vest

Američki lovci pete generacije F-22 "raptor" stigli su u Poljsku, objavio je na Tviteru poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

 

"Američki borbeni avioni F-22 "raptor" sleteli su u Poljsku. Jedna od najmodernijih letelica na svetu sarađivaće sa poljskim pilotima, nastavljajući podršku na istočnom krilu Severnoatlantske alijanse", navodi se u Blaščakovom postu.

Nije prijavljen broj aviona koji su sleteli.

Podsetimo, krajem jula 2022. godine objavljeno je da se šest lovaca F-22 "raptor" nalazi u vazdušnoj bazi u poljskom gradu Lusku. Od avgusta prošle godine, dvanaest takvih aviona je bilo bazirano u Poljskoj u okviru programa za jačanje istočnog krila NATO-a, u pozadini rata Rusije protiv Ukrajine.

 

 

F-22 Raptor je lovac pete generacije, prvi lovac ovog tipa korišćen u borbenim dejstvima u Siriji 2014. godine. Poseduje napredne senzore i oružje (uključujući do 8 raketa vazduh-vazduh), kao i supersoničnu brzinu krstarenja (superkrstarenje).

Ranije je ministar odbrane Mariuš Blaščak rekao da Poljska gradi utvrđenja na granici sa ruskom Kalinjingradskom oblasti.

Prelet "raptora" koji su navodno krenuli iz baze u Virdžinij, SAD zabeležen je najpred nad Velikom Britanijom, potom i Holandijom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TOS 1A

pre 1 godinu

F22 je prava poslastica za Ruske PVO PRO sisteme dugog i srednjeg dometa ( 250 - 400 km obaranje ) S 400 - S 300 V4 - S300 VM - ANTEJ 2500 - S 3OO PMU2 - S 350 - BUK M3 - BUK M2 - PANCIR 2 - PANCIR S1M/ SM - TOR M2U ( sistemi kratog dometa ) pa i S 500 - S 550 ( sistemi veoma dugog dometa, obaranje na 600 km+ )!!! Itd,itd.. Znači , kanta F22 je dosao malo da paradira u Poljskoj , ali nikako da udje u zonu Ruskog obaranja ovim navedenim sistemima.. Nece taj prilaziti blizu zone obaranja, jer bi zavrsio u nekoj Pljskoj ili ukrajinskoj oranici.. hehe..

Perica

pre 1 godinu

Ne šalite se sa narodom! Niti je to avion niti je najbolji. Odavno su ga prozvali mrtvačkim kovčegom kao i onaj f35 što ne može da sastavi ni mesec dana a da mu nešto ne otkaže! Eto dragi moji od satanističkih aviona ništa.

Dimitrije

pre 1 godinu

Da li se to autor ovog bezveznog članka raduje onome što se dešava? Ako je tako onda ste totalna propast od lista

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija