• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

24.04.2023

13:36

MEDVEDEV PROGOVORIO O PODELI UKRAJINE! Optužio Poljake za monstruozan plan! "Manijaci još haluciniraju..."

Reuters/Pixabay

Vesti

MEDVEDEV PROGOVORIO O PODELI UKRAJINE! Optužio Poljake za monstruozan plan! "Manijaci još haluciniraju..."

Podeli vest

Poljska ostaje neprijateljska zemlja, i ona nikada neće biti ravna Rusiji, ocenio je bivši predsednik Ruske Federacije.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je danas da Poljska još mašta o obnavljanju unije sa Ukrajinom, odnosno nekadašnje državne zajednice Poljske i Litvanije koja je prestala da postoji u 18. veku, a u koju su ulazili delovi današnje Ukrajine.

Ipak, Medvedev je naglasio da Poljska ne ume da bude imperija, iako to neprestano pokušava, i da će ona za Rusiju ostati neprijateljska država, bez obzira na to da li će u budućnosti imati u svom sastavu delove Ukrajine ili ne. 

- Bez intelektualne snage da stvori održivu budućnost, Poljska, potvrđujući renome 'zemlje koja živi u prošlosti', crpi inspiraciju iz mapa od pre 400 godina, kada su se delovi sadašnje Ukrajine nalazili u okviru njenih granica. Imperijalističke halucinacije guraju poljsko rukovodstvo na pučinu teških istorijskih lomova - napisao je Medvedev na Telegramu.

Dalje je objasnio da Varšava smatra da je došao trenutak "sad ili nikad", da se preuzmu ostaci Ukrajine, o čemu je prošle godine govorio i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

- Ali, naravno, niko od poljskih manijaka koji haluciniraju (o preuzimanju delova sadašnje Ukrajine) ne razmišlja o posledicama. Baza iz koje Zapad crpi resurse uskoro će biti u potpunosti iskorišćena - upozorio je.

Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

 

Medvedev je podsetio i na to kako je izgledalo zajedničko bivstvovanje Poljaka i Ukrajinaca na istoj teritoriji u okviru jedne zemlje, u periodu od 1920. do 1939. godine, kada je i stvoreno "plodno tlo" za razvoj banderizma među Ukrajincima. 

- Upravo su Poljaci, svojom sujetom i bahatošću, dali ideološko gorivo za nastanak nacionalizma i banderizma, za jačanje demonskog unijatizma, i pretvaranje Galicije i Volinije u leglo krvavog satanizma - rekao je on.

Dodao je i da se Francuzi i Nemci prilično nelagodno osećaju zbog poljskih pretenzija, što je bio slučaj i s prethodnim liderima iz Berlina i Pariza. Ipak, u svemu tome on vidi umešanost Vašingtona. 

- Da je Vašington autor ovog projekta, usmerenog na slabljenje Starog sveta, vidi se golim okom - kaže Medvedev

Ipak, Medvedev tvrdi da bi poljsko prisvajanje teritorija Ukrajine moglo biti donekle i korisno jer bi Evropa shvatila da ambicijama Varšave nema kraja. Kako kaže, moglo bi se moglo očekivati da Poljska "pošalje račun" i Berlinu i Parizu za to što suzbija Rusiju ili da od Nemačke zatraži neke delove teritorije. Kada shvate kakva je situacija, Evropljani će se obratiti Rusima za pomoć. "I sami će napraviti novi dogovor o evropskoj bezbednosti ne bi li suzbili nemirnu Poljsku."

Medvedev je, za kraj, naglasio da "Poljska nije ravna Rusiji, i da to nikada neće biti. Tako je Gospod odredio".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Daj si više nabavi kvalitetnu drogu i prestani piti brlju nego si kupi vodku pa nećeš lupetati gluposti :D Više si dosadio sa tim svojom fikcijom :D od kad si neslavno propao da budeš nova baba vanga sa proročanstvima da će se Eu smrznuti i da će kubik plina koštati 5000 eura a ono još jeftinije nego kad se od vas kupovalo zaglavio si u toj brlji koja ti jede i to malo mozga kojeg imaš za osnovne životne funkcije

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija