• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencija

11.05.2023

18:17 >> 18:25

STIGLI MIGOVI 29! RUSKI KOMANDANT PUCAO U UKRAJINKU?! RUSI UNIŠTAVAJU ZAPADNU TEHNIKU! LONDON POTVRDIO ISPORUKU RAKETA! Britanci poslali "Olujne senke"! Kritično u Zaporožju! Zelenski otkrio zašto još nema kontraofanzive!

Tanjug/AP

Vesti

STIGLI MIGOVI 29! RUSKI KOMANDANT PUCAO U UKRAJINKU?! RUSI UNIŠTAVAJU ZAPADNU TEHNIKU! LONDON POTVRDIO ISPORUKU RAKETA! Britanci poslali "Olujne senke"! Kritično u Zaporožju! Zelenski otkrio zašto još nema kontraofanzive!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 442. dan.

Poljska poslala "lovce" Ukrajini

Poljska je već predala Ukrajini 14 lovaca MiG-29 od 28 obećanih.

Ovo je saopštila stalna misija zemlje pri EU.

Napadnuta obrazovna ustanova u Hersonu

U vojnom okrugu Hersonskog okruga potvrđen je napad na obrazovnu ustanovu Hersona

Izbio je požar, ugašen je. Među civilima nije bilo žrtava.

Ukrajina podigla optužnicu: "Ruski komandant pucao u Ukrajinku"

Ukrajina je podigla optužnicu protiv ruskog komandanta kojeg tereti za pucanje i ubistvo Ukrajinke tokom okupacije istočnog grada Izjuma, javlja Skaj njuz, pozivajući se na ukrajinsku policiju.

Gagin: Zapadnu tehniku uništavamo pre nego što stigne na front

Većinu tehnike koja se isporuči Ukrajini ruske Vazdušno-kosmičke snage uništavaju pre nego što stigne na front, rekao je televiziji "Rusija 1" Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti lidera DNR.

"Naši piloti redovno gađaju, ne samo utvrđenja i kontrolne centre, već i samu tehniku koja ide na front. Na meti napada su i skladišta i transportna čvorišta. Većina ove opreme ne stiže do fronta", rekao je on.

Oružane snage Ukrajine su ipak dobile prilično veliku količinu opreme, dodao je Gagin, većina se još uvek nalazi u pretovarnim bazama u Rumuniji i Poljskoj.

UKRAJINCI U KONTRANAPADU! Šef Vagnera potvrdio najgore sumnje!


Britanski ministar odbrane Ben Volas potvrdio da London isporučuje Kijevu rakete "Storm shadow".

 

- Premijer i ja smo doneli odluku da se isporuči oružje velikog dometa. Mogu da potvrdim da će Velika Britanija isporučiti Ukrajini rakete 'storm šedou' - rekao je ministar pred parlamentom.
Voles je dodao da Vašington podržava odluku Velike Britanije.

On nije odgovorio da li postoje ograničenja kada je reč o primeni ovih raketa u Ukrajini.
 

MOSKVA REAGOVALA NA "OLUJNE SENKE" U UKRAJINI!

 

Britanci poslali "olujne senke" u Ukrajinu!

 

 

 

SVET STRAHUJE OD NOVOG ČERNOBILJA! AKO RUSI OVO URADE... Ukrajinska kompanija uputila jezivo upozorenje! 

 

Zelenski: Treba više vremena za početak kontraofanzive, u protivnom...

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je izjavio da je Ukrajini potrebno više vremena za početak kontraofanzive.

- Kontraofanziva bi mogla da počne već sada, ali u tom slučaju će gubici biti veliki, zbog čega treba sačekati da stignu neke stvari, kao na primer oklopna tehnika - dodao je on.

 

KLIČKO POSLAO DRAMATIČNO PISMO U BERLIN!

 

Vazdušna opasnost u nekoliko oblasti Ukrajine!

 

Napad na naftnu bazu u ruskom pograničnom delu!

 

 

 


Prilikom ukrajinskog granatiranja Donjecka sedam osoba je ranjeno, među njima dvoje dece.

 

Generalštab Ukrajine: Rusija izgubila 196.920 vojnika!

 

 

 

Još 740 metara do izlaza iz grada!

Bahmut u DNR je praktično zauzet, ostavljeno je oko 740 metara u pravoj liniji do izlaza iz grada, rekao je za RIA Novosti borac Vagnerove grupe.

Od četvrtka je očišćen kvart kod škole (zgrada Prosvetno-naučnog stručno-pedagoškog zavoda). Ruske snage su se približile poslednjem utvrđenom području ukrajinske vojske u gradu.

- Ako krenete dijagonalno od ove zgrade do puta, do izlaza iz grada, onda je ostalo 742 metra - rekao je borac.

 

 

Raketni napad grupe "Jug" na punkt i skladište

Raketne jedinice ruske grupe "Jug" napale su punkt privremenog razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u Konstantinovki i skladište municije u Kramatorsku, izjavio je za RIA Novosti Vadim Astafjev, šef pres centra "Jug".

- Raketna jedinica grupe "Jug" na operativnom pravcu Soledar-Bahmut nanela je udare na skladište municije 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku i na punkt privremenog razmeštaja 28. mehanizovane brigade neprijatelja u Konstantinovka - rekao je Astafjev.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava

pre 11 meseci

Ако је по вашем Извештају Русија изгубила 200 000 Војника колике су тек ваше Жртве!

Badza

pre 11 meseci

Wagnerov borac sa 470m malo "ohrabruje" jer najblizi polozaj Wagnera do kraja grada na zapadnom delu ( ravno, dijagonalno, levo-desno...) je 1350m a najdalji 4200m, ince nepotvrdjena vest od jutros je da je protivnapadom kod nastavnog zavoda linija fronta u gradu pomerena za 2km na istok prema centru bahmuta. ( uostalom pripadnik wagnera koji daje izjavu za 742m do kraja grada, to izjavljuje u mraku tako da nije sigurno da li je to dao ispred neke rusevine u centru ili bas na liniji, najverovatno se radi za pokusaj "umanjivanja" povlacenja koje su morali da naprave kada su delovi 73. brigade ruske vojske pobegli i ostavili gol bok wagnerovcima )

Istina

pre 11 meseci

"Rusija izgubila 196.920 vojnika" Ukrajina "zna" i objavljuje koliko je vojnika izgubila Rusija (nešto što može samo da nagađa i prodaje propagandu) a ne objavljuje i krije kao zmija noge koliko vojnika je izgubila Ukrajina, mada to sasvim izvesno i sigurno zna.

pax_orion

pre 11 meseci

rusi gube Bakhmut.od jučer su ili pobjegli ili izginuli.wagner ima priliku da ostane u okruženju kojih 800 metara?????? možda toliko imaju do povlačenja iz grada ali od zauzimanja ništa :D

Dule

pre 11 meseci

Pokvareni Englezi, ali to samo polako priblizava dan kada ce Ruske snage da potope to ostrvo zla. Zbrisite pokvarene Engleze i svi ce posle toga biti veoma mirni

Čarapan

pre 11 meseci

Ako te rakete pogode Rusko tlo onda će isporučeno dalekometno oružje pogoditi Englesku iz druge zemlje npr.Belorusije kao druge zemlje.Ako NATO startuje član 5 Rusi će stati u odbranu Belorusije a tu je i Kaljingradska oblast tako da će to biti relacija Amerika ,Engleska i Rusija ,Belorusija EU neće smeti da zucne jer će dobiti taktičku male snage .Živi bili pa videli

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija