• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

13.05.2023

16:40 >> 15:07

RUSI PREDALI PERIFERIJU BAHMUTA! MOMENTALNA OSVETA ZA LUGANSK! ZELENSKI SA MATARELOM I MELONI! PALI 'SUHOJ' I Mi-8 U RUSIJI! Pakao u Lugansku, jesu li ovo "olujne senke"?! Britanci: Taktički važno!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI PREDALI PERIFERIJU BAHMUTA! MOMENTALNA OSVETA ZA LUGANSK! ZELENSKI SA MATARELOM I MELONI! PALI 'SUHOJ' I Mi-8 U RUSIJI! Pakao u Lugansku, jesu li ovo "olujne senke"?! Britanci: Taktički važno!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 444. dan.

Rusija: Oslobođen još jedan kvartal u Bahmutu

Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije oslobodili su još jedno naselje u severozapadnom delu grada Bahmuta (Artjomovsk), izjavio je general-potpukovnik Igor Konašenkov na današnjem brifingu ruskog Ministarstva odbrane.

Prigožin: Ruska vojska predala položaje na periferiji bahmuta

Zelenski u Nemačkoj!

BRUTALNA RUSKA ODMAZDA ZA "OLUJNE SENKE"!

 

Matarela sa Zelenskim: Podržavamo Ukrajinu

Italija u potpunosti podržava Ukrajinu u njenom otporu protiv ruske invazije, izjavio je danas predsednik Italije Serđo Matarela pozdravljajući predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog u svojoj rezidenciji u Rimu.
Matarela je poručio Zelenskom da mu je čast što je u Rimu, prenela je italijanska televizija.

"Tražio sam da se ponovo sastanemo posle našeg razgovora pre više godina i u ovim drugačijim okolnostima, mi smo potpuno na vašoj strani", istakao je predsednik Italije, preneo je Rojters.

Zelenski će se sastao i sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, a u Vatikanu će razgovarati i sa papom Franjom, naveo je AP.

On je sleteo pre podne na rimski aerodrom "Ćampino", gde ga je dočekao italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, prenela je  ANSA.

Rojters je naveo da se pretpostavlja da će Zelenski stići da gostuje i u popularnoj italijanskoj emisiji, pre nego što dalje nastavi put za Nemačku, koja je donela odluku o najvećoj vojnoj pomoći Ukrajini do sada, od 2,7 milijardi evra.

 

 

(VIDEO) SRUŠIO SE I RUSKI SUHOJ KOD GRANICE SA UKRAJINOM! 

 

Zelenski danas u Italiji, srešće se i sa papom


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski boravi danas u Italiji, gde će se sastati sa vladinim zvaničnicima, a pretpostavlja se i da će se susresti sa papom Franjom.

Kako navodi Rojters, prvo putovanje Zelenskog u Italiju otkako je Rusija napala Ukrajinu nije zvanično potvrđeno zbog bezbednosnih razloga. Međutim, nekoliko italijanskih zvaničnika je reklo da se očekuje da se Zelenski danas susretne sa predsednikom Serđom Matarelom i premijerkom Đorđom Meloni, pre nego što ode u Vatikan.

Pretpostavlja se da će biti gost u popularnoj italijanskoj emisiji, pre nego što ode u Nemačku.
Meloni je posetila Zelenskog u Kijevu u februaru kako bi ga uverila o nastavku italijanske podrške Ukrajini, uprkos tome što neki njeni saveznici, pre svih Silvio Berluskoni, imaju bliske veze sa Moskvom.

Britanska novinska agencija ističe da bi sastanak sa papom predstavljao najznačajniji deo posete Zelenskog Apeninima. On je prethodni put sreo papu u Vatikanu 2020. godine i dva puta razgovarao sa njim telefonski otkako je rat počeo.
 

PAO HELIKOPTER U RUSIJI! Drama kod granice sa Ukrajinom, dvoje mrtvih! (VIDEO)

 

Maročko: "Storm šedou" u napadu na Lugansk

Prema preliminarnim informacijama, ukrajinske snage su i danas u napadu na Lugansk primenile krstareće rakete "storm šedou", rekao je potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko.

 

 

 

UKRAJINA IZVELA PRVE UDARE "OLUJNIM SENKAMA"?!

 

Britanci: Ovo je taktički važno

Britansko ministarstvo odbrane ocenilo je kao taktički važno delimično povlačenje ruskih snaga sa južnog krila Bahmuta. 

"Tokom poslednja četiri dana delovi ruske 72. zasebne motorizirane brigade (72. SMRB) verovatno su se haotično povukli sa svojih položaja na južnom krilu operacije Bahmut. Ukrajinske snage vratile su najmanje kilometar teritorija", pišu Britanci i navode da područje ima određeno taktičko značenje jer je to bio ruski mostobran na zapadnoj strani kanala Donjec-Donbas.

 

Udar iz Nemačke!

 

Uništen radar!

Jedinice grupe "Jug" su uz pomoć bataljona "Sparta" uništile na donjeckom pravcu ukrajinski radar.

 

 

Napad "šahidima" na Kijev: "Sve smo oborili!"

Došlo je do napada „šahida” na Kijev ove noći, saopštila je gradska vojna uprava. Svi dronovi su oboreni.

- U prestonici nije bilo razaranja ili povređenih - rekao je Sergej Popko, šef KGVA. On je precizirao da je ovo šesti vazdušni napad na prestonicu od početka maja.

Eksplozija na objektu kritične infrastrukture u Hmeljnickom!

 

Napad "šahidima" i u Nikolajevu

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pax_orion

pre 11 meseci

Napišite koji radar a ne samo da prenesete glupu rečenicu pijanog ruskog vojnika u bjekstvu :D sa čime su ga uništili kad su ga uništili i gdje :D manite se prepisivanja izjava vojnika u bježaniji :D

pax_orion

pre 11 meseci

ili pišite sve kako je rečeno ili ne prenosite ono što vama odgovara :D britanci su rekli da su se rusi kaotično povukli a ne samo povukli. znači bježanija samo im traktori nedostaju :D

Vasilije

pre 11 meseci

Oko Bahmuta je osvojeno oko 20km2 teritorije ( 15 na severu od grada i 5 juzno od grada) Put za Casiv Jar je potpuno u rukama ukrajinaca i jedino najblize mesto na kojem se nalaze ruske jedinice je 500m od puta i to u gradu gde on zavrsava. Ako se ne zaustavi napredovanje ukrajinaca oko Bahmuta snage Wagnera mogu da se nadju u okruzenju ( kao sto su se nasle nemacke u Staljingradu) rekao je Pirgozin i dodao da su bezveze trosili municiju gadjajuci ruse koji su bezali da bi ih zaustavio, bolje je bilo da su je ispucali na ukrajince. U gradu su ukrajinci ponovo oslobodili kvart armiranobetonskih zgrada na samom izlazu iz grada, kao i prostor Industrijskog fakulteta kod raskrsnice Ulice Cajkovskog i Jubilejne ulice na kome je izgorela crkva Navestenja. 'Citadela" se jos drzi a to su zgrada zabavnog centra „Peremoga“, Skola broj 12 i Centar za zaposljavanje.

pax_orion

pre 11 meseci

Ne lažite. to su na civilno objekte pale ruske rakete koji su promašile Storm Shadow.

Djordje

pre 11 meseci

Bas me interesuje koliko istine ima u vasem tekstu?! 10 %? 15%?! Je i to mnogo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija