• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

19.05.2023

20:16 >> 15:39

SAD I SAVEZNICI ŠALJU F-16 UKRAJINI! RUSI IZDALI POTERNICU ZA HAŠKOG TUŽIOCA! MIROVNI PLAN! Oboreni dronovi! Iz zarobljeništva vraćeno 35 ruskih vojnika

Tanjug/AP

Vesti

SAD I SAVEZNICI ŠALJU F-16 UKRAJINI! RUSI IZDALI POTERNICU ZA HAŠKOG TUŽIOCA! MIROVNI PLAN! Oboreni dronovi! Iz zarobljeništva vraćeno 35 ruskih vojnika

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 450. dan.

Bajden liderima G7 rekao da će SAD podržati obuku ukrajinskih pilota na F-16

Američki predsednik Džozef Bajden obavestio je lidere Grupe 7, na samitu u japanskom gradu Hirošima, da će Vašington podržati odluku prema kojoj bi, zajedno sa saveznicima, bila organizovana obuka ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16, izvestio je Rojters, pozivajući se na visokog zvaničnika američke administracije.

Navodi se da će obuka verovatno biti sprovedena u Evropi u narednim mesecima, preneo je AP.

Bajden je poručio liderima da će odluke o tome kada, koliko i ko će obezbediti ukrajinske borbene avione četvrte generacije za upotrebu u borbi biti donete u narednim mesecima.

Rusija izdala nalog za hapšenje haškog tužioca koji je izdao nalog za hapšenje Putina

"Mirovni plan" Vladimira Zelenskog

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas zemlje, koje prisustvuju samitu Arapske lige u Džedi, da podrže njegovu mirovnu inicijativu za okončanje sukoba u Ukrajini.

Mirovni plan Zelenskog, pored ostalog, uključuje uslov da Rusija povuče sve svoje trupe sa "ukrajinske teritorije", poziva na oslobađanje svih ukrajinskih ratnih zarobljenika i traži obnavljanje ''radijacione bezbednosti'' u nuklearnoj elektrani koju je okupirala Rusija.

Oboreno 10 ukrajinskih dronova i sedam projektila

Ruski sistemi PVO oborili su 10 ukrajinskih dronova i sedam projektila ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema američke proizvodnje „hajmars“.

Iz zarobljeništva se vraća 35 ruskih vojnika

Iz ukrajinskog zarobljeništva u DNR se vraća 35 vojnika, uključujući jednu ženu, koji su oslobođeni u aprilu u okviru razmene između Rusije i Ukrajine, saopštile su vlasti DNR.

 

PUTIN VAN SEBE! KOJI TO IDIOT HOĆE DA DELI RUSIJU?! Ruski lider nikad brutalniji prema neprijateljma Moskve! "Vrši se agresivan pritisak.."

 

 


Sjedinjene Američke Države uvele su ograničenja na izvoz 1.200 artikala u Rusiju i Belorusiju

Na spisku su: građevinski materijali, tkanine, boje, papir, oprema i transport, saopštilo je američko Ministarstvo trgovine.

- Na spisak su dodata 1.224 artikla i za njih će sada biti potrebne dozvole za izvoz ili reeksport i transfer unutar Rusije i Belorusije - navodi se u dokumentu resora, dodatom u federalni registar.
 

 

MEDVEDEV: U PRAVU JE URSULA, SA NACISTIMA NEMA PREGOVORA! Ruse ne zanima kijevski režim, sa njegovim šefovima grade posleratni poredak!

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije

- Ruski sistemi PVO oborili su 10 ukrajinskih dronova i sedam projektila ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema američke proizvodnje „hajmars“.

- U području mesta Merviči u Lavovskoj oblasti uništeno je skladište goriva za ukrajinsku vojnu tehniku.

- Ruska vojska noćas je izvela visoko precizne raketne napade sa mora na baze i centre za obuku ukrajinskih trupa, kao i na skladišta oružja, naoružanja i tehnike strane proizvodnje. Svi naznačeni objekti su pogođeni.

- Usled napada ruske vojske poremećeno je snabdevanje, obuka i formiranje rezervi Oružanih snaga Ukrajine.

- U pravcu Kupjanska Kijev je za dan izgubio do 65 vojnika i haubicu „gvozdika“.

- U pravcu Bahmuta jurišni odredi vode borbe u zapadnom delu grada, a pokrivaju ih jedinice „Južne“ grupe trupa. Likvidirano je preko 70 ukrajinskih vojnika i plaćenika.

- U Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije 14. mehanizovane brigade ukrajinske vojske. U Harkovskoj oblasti i LNR sprečeno je delovanje tri ukrajinske diverzantske-izviđačke grupe.

- U pravcu Krasnog Limana za dan je likvidirano do 85 ukrajinskih vojnika.

- U pravcu Donjecka za dan je likvidirano do 130 ukrajinskih vojnika, britanska haubica L118. U DNR je uništeno skladište artiljerijske municije ukrajinske vojske.

- U pravcu Južno-Donjeck, Zaporoškom i Hersonskom pravcu likvidirano je do 150 ukrajinskih vojnika. U Konstantinovki u DNR uništeno je skladište municije.
 

 

 

(VIDEO) OVA STRAVIČNA EKSPLOZIJA JE RAZNELA RADIJACIJU PO EVROPI?! Rusi tvrde da su tim udarom uništili ogromnu količinu radioaktivne municije!

 

Foto: Reuters/Printscreen Twittter

 

 

 

RUSI TVRDE: RADIOAKTIVNI OBLAK IDE KA EVROPI! Moskva uputila zastrašujuće upozorenje, u Ukrajini pogođeno skladište sa osiromašenim uranijumom!

 


Rezultat udara bespilotne letelice Lancet kamikaze na jedan od britanskih sistema PVO Stormer HVM u Donbasu

 

▪ Dron je eksplodirao kada je udario u samu ivicu oklopnog tela PVO, ne uništivši celo vozilo, već je eksplozijom i krhotinama pogodio njegov lanser i projektile.

▪ Optičko-elektronski sistem navođenja koji se nalazi u blizini PVO sistema Stormer u zoni udara dronova takođe je verovatno onemogućen.

 

 


 

 

 

U INAT DRAKONSKIM SANKCIJAMA ZAPADA! Putin progovorio o najvećem adutu Rusije! "Izvozimo, modernizujemo..."

 

 

Ruski se utvrđuju oko Energodara

Ruske snage u nekoliko proteklih nedelja utvrđuju obrambene položaje u i oko nuklearne elektrane Zaporožja na jugu Ukrajine, rekla su četiri svedoka za Reuters.

Oko okupiranog grada Energodara, u kojem se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi, ruski vojnici iskopali su nove rovove te postavili minska polja. Nadzorne kamere u samoj nuklearki su usmerene prema severu, prema teritoriji kojeg kontrolišu ukrajinske snage.

Ruske snage su, iyvešta Reuters, pre nekoliko meseci postavili oružje na neke od krovova postrojenja nuklearke. Oko njih su postavili mreže kako bi, nadaju se, sprečili udare dronovima.

 

 

STIGLI PADOBRANCI! RUSI NADIRU KA IZGUBLJENIM TERITORIJAMA! Ukrajinu čekaju teške posledice ako Bahmut padne, otvara se put ka Slavjansku i Kramatorsku!

 

 

Ruski tenkovi snimljeni na putu za front

 

 

 

 

 

(VIDEO) DRON SNIMIO JEZIVE SCENE U BAHMUTU! GOMILA MRTVIH, TEŠKO IH JE PREBROJATI! Ukrajinci kamionetom panično odvoze pale saborce sa fronta!

Foto: Printscreen Twitter

 


Šojgu u inspekciji zaporoškog dela fronta

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu doputovao je na front u zaporoškom pravcu kako bi obavio inspekciju vojne grupacije „Istok“.

Tom prilikom Šojgu je ocenio visoku efikasnost ruske vojske kada je reč o gađanjima protivničkih položaja.

Takođe je dodelio i ordenje i nagrade za hrabrost ruskim borcima.
 

 

 

ZAPAD REŠEN DA SLOMI RUSKU RATNU INDUSTRIJU, NA UDARU I KALAŠNJIKOV! Britanci pokrenuli pakleni plan, sankcionisan ogroman broj ljudi i kompanija!

 

 

 

Analiza situacije na frontu od strane američkog Instituta za proučavanje rata

 

▪️ Ruske trupe su izvele ograničene kopnene napade severoistočno od Kupjanska i na liniji Svatovo-Kremena.

▪️ Oružane snage Ukrajine preuzimaju inicijativu i postižu taktički uspeh tokom ofanzivne operacije kod Bahmuta. U samom Bahmutu inicijativa pripada Rusima koji napreduju u zapadnim četvrtima.

▪️ Ruske snage izvele su kopnene napade na liniju Avdejevka-Donjeck.

▪️ Nepoznati, verovatno ukrajinski diverzanti, napali su rusku železnicu na Krimu.

▪️ Ruske vlasti nastavljaju da proširuju državne programe u novim regionima Ruske Federacije za podršku infrastrukturnim projektima.

 

 

 

 

 

UŽASNE VESTI ZA RUSE! UKRAJINSKI PILOTI ŠOKIRALI ZAPAD! Pokazali fantastične rezultate na F-16, lovci stižu mnogo ranije nego što se očekivalo?!

 

 

Ukrajina poručuje Zapadu: Ne očekujte previše od kontraofanzive

 

Ukrajina je poručila zapadnim saveznicima da ne bi trebalo da imaju prevelika očekivanja od kontraofanzive i da ne smatraju da će to biti nešto odlučujuće, izjavila je predstavnica Ukrajine pri NATO Natalija Galibarenko.

- Budite strpljivi, ne pritiskajte nas previše. Najvažnije je sada razmisliti o tome šta učiniti da kontraofanziva bude uspešna - navela je ona.

Takođe je rekla i da se ne polažu sve nade na jednu jedinu operaciju, budući da će verovatno biti potrebno sprovesti ih više.
 

 

 

KAO MAGNET ZA RUSKE RAKETE! NASTAVLJA SE PAKAO ZA PATRIOTE! Stižu još brutalniji napadi, Amerikanci popljuvali svoj PVO sistem! "Nije čudesno oružje..."

 


Oborena četiri drona iznad Krima

Ruske snage PVO oborile su četiri drona na severu Krima, saopštio je šef tog regiona Sergej Aksjonov.
Kako je rekao, napad ukrajinskih dronova se dogodio tokom noći, međutim, napad je osujećen i niko nije stradao, a nije načinjena ni materijalna šteta.
 

Ruska vojska obara rakete „hajmars“

Ruski mediji objavili su snimak kako ruska vojska obara rakete koje ukrajinske snage ispaljuju iz višecevnih raketnih lansera „hajmars“.

Napad ukrajinskih snaga je usledio tokom noći u pravcu Zaporožja.
 

 

 

DANAS RUSIJI NANOSE NAJTEŽI UDARAC, CEO SVET STREPI OD ODLUKE G7! Glavna meta vojne snage u Ukrajini, nadmoć Moskve na frontu opasno ugrožena!

 

 


Sprečen napad u pravcu Soledar-Bahmut

Ruska vojska sprečila je pokušaj ukrajinskih taktičkih snaga da izvrše napad u pravcu Soledar-Bahmut, izjavio je načelnik pres centra ruske vojne grupe „Jug“ Vadim Astafjev.

Tom prilikom ukrajinska vojska je pretrpela gubitke i u ljudstvu i u vojnoj tehnici, naglasio je.

Takođe je rekao i da je u blizini mesta Gornjak uništeno 10 motorizovanih jedinica uključujući i prenosivo artiljerijsko oruđe kalibra 155 milimetara.

Pored toga, u pravcu Marjinke uništena su pet artiljerijskih baterija različitog kalibra, kao i tri položaja ukrajinskih minobacača.
 

 

 

SEĆATE LI SE PUTINOVIH REČI? UPOZORAVAO JE, NISU GA SLUŠALI! Patriot "slomljen kao orah" samo mesec dana od isporuke Kijevu!

 

Zelenski je održao sastanak vojnog kabineta o situaciji na frontu

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak sa predstavnicima vojnih resora, na kojem je bilo reči o ofanzivi i odbrani, kao i o dobijanju dodatnih sistema PVO i naoružanja dugog dometa.

„Održan je sastanak vojnog kabineta. Ovo je naš poseban format rada u uskom krugu sa onima koji su zaduženi za odbranu države. Tu su bili komandanti ključnih oblasti fronta, kao i glavnokomandujući, generalštab, obaveštajne službe, obezbeđenje. Veoma sadržajan posao“, saopštio je juče Zelenski u video snimku objavljenom na Telegram kanalu, prenosi RIA novosti.

Predsednik Ukrajine je naveo da su „odbrambene brigade” izvršile glavne strateške zadatke, ali nije iznosio detalje uz obrazloženje da „sada nije vreme”.

On je istakao da su prioriteti rada za ovu nedelju i u bliskoj budućnosti dobijanje međunarodne podrške u vidu dodatnih sistema PVO, projektila, aviona i naoružanja dugog dometa.

Predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk je tokom posete Norveškoj najavio da će Kijev „vrlo brzo“ dobiti još više NASAMS sistema protivvazdušne odbrane srednjeg dometa, podseća ruska agencija.

 

 

RUSI PROMENILI TAKTIKU! NEPOGREŠIVO TUKU SVUDA PO UKRAJINI! Tačktička avijacija gađa neprestano, strateška pauzira dva dana, a onda...

 

Šef DNR Denis Pušilin: Ukrajinske oružane snage nastoje da probiju bokove fronta kod Bahmuta kako bi ugrozile naše snage u gradu

 

- Neprijatelj sada namerno pokušava da probije bokove kako bi stvorio teške uslove za sam Bahmut, za momke koji se nalaze u samom gradu. Zato se, naravno, preduzimaju iscrpne mere da se ovo spreči - rekao je Pušilin.

On je takođe izjavio da se ruska pojačanja približavaju bokovima, i da se situacija popravlja, zahvaljujući, između ostalog, borcima 1. armijskog korpusa DNR. Ali, kako on kaže, i neprijatelj takođe povlači rezerve.

- Tamo u gradu „Vagner“ zaista napreduje, i danju i noću. Jačamo se i po bokovima. Situacija nije laka, neprijatelj prebacuje rezerve, ali mislim da postoje svi preduslovi za potpuno oslobođenja grada - dodao je on.

Rezultat noćnih vazdušnih opreacija

Ruske snage su izvodile udare dronovima-kamikazama „Geran“ po vojnim objektima u Ukrajini. Vazdušna uzbuna u istočnim, centralnim i severnim regionima objavljena je u pola jedan u noći. Kasnije su počeli da se pojavljuju izveštaji o lansiranju ruskog „Kalibra“, koji je, verovatno, radio zajedno sa „Geranom“, što je nekoliko sati zaredom dezorijentisalo ukrajinsku PVO.

⚠ Eksplozije su se čule u:

— Kijevska oblast;
— Krivi  Rog;
— Dnjepropetrovska oblast;
— Lavov;
— Lavovska oblast;
— Rovenjska oblast;
— Volinska oblast;
— Hmeljnicka oblast;
— Nikolaevska oblast;
— Odeska oblast.

 

Noćni napad dronova-kamikaza

 

 

 

 

Eksplozije su odjeknule u Lavovu, Rovnu, Volinskoj oblasti i Krivom Rogu.

 

"Patriot" vraćen u upotrebu

 

PVO sistem „patriot“ koji je oštećen u Ukrajini je popravljen i vraćen u upotrebu, izjavila je portparol Pentagona Sabrina Sing.

- Jedan sistem ‘patriot’ je bio oštećen, sada je popravljen i potpuno vraćen u upotrebu - rekla je ona na brifingu.

Ona je precizirala da su SAD pružile određenu pomoć Kijevu u popravci oštećenog sistema.

Portparol nije otkrila u čemu se, konkretno, ogledala američka pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krle

pre 1 godinu

Ma da ja oteram Golfa 2 na servis a majstor ne moze 5 dana da mi resi auto.Vi popravite Pvo sistem Patriot za 3 dana i to pogodjen Kinzal raketom.A brate vecu laz nisam cuo ....a cirkusa za sve pare....

baba

pre 1 godinu

Brate, baterija ima 4 lansera sa po 8 raketa patriot, pogodjen je samo jedan lanser, i to delovima kindzala koji je srusen blizu baterije NIJE ON POGODIO bateriju, ko ti je to reko drugcije izmislja na veliko, ostala 3 lansera i jedinica sa radarom jos uvek rade.... a ja kad oteram, mecku kod majstora gotova je za 2 dana ( patriot je mecka a ne golf, golf ti moze samo da bude BUK sistem) Uostalo de ces veci dokaz od obaranja 23 projektila od toga 4 kindzala sledecu noc, ako je unisten patriot kako obaraju a, objasni 'genijalac"???

Roy

pre 1 godinu

Cuj to, od krhotina lakse ostecen. Kao da je pala rucna bomba. Ti si bio tamo na licu mjesta i vidio sta je unisteno pa znas. Takvi umisljeni likovi poput tebe propovjedaju razne religije i pricaju kao da su bili i gledali sve ono sto propovjedaju. Nemoj sam sebe toliko ponizavati. Patriot ne moze unistiti Kindzal jer je Kindzal 4 puta brzi. Iracani su 1991 sa Skadom kroz mrezu Patriota pogodili kamp americke vojske u Saudijskoj Arabiji. Tada je poginulo 27 vojnika iz Pensilvanije. Huti su Skadovima kroz mrezu Patriota pogodili desetine puta saudijske aerodrome i baze, a ti sad pricas o rusenju Kindzala. Vise vjerujem u rusku pdicu da su 5 lansera i radar unisteni i da su poginula dva strana instruktora.

Srbin

pre 1 godinu

Dal iko veruje da posle udara bombe kineticke energije 4000 kg TNT a... moze nesto da se ,,OPRAVI,, taj misli da smo svi glupi... Ako se kaze ...to je istina. Pa svi mogu da vide BLJESAK pogodka...Pa nije probusena GUMA... kako god..

Milentije

pre 1 godinu

Brate, nije nista udarilo, nego su ga posuli parcici koji su padali kad je eksplodiro u vazduhu pogodjen u blizini baterije. E zato je ostetio samo jedan lanser a baterija ima 4 lansera i radarsku stanicu koju nije ni pipno, ti malo pogledaj i druge stranice a ne samo sputnjik.rs ili sputnjik.ru, uostalom ako ga je unistio sto onda sledecu noc opet obara kindzale i kalibre???

pax_orion

pre 1 godinu

gdje je snimak kako rusi obaraju HIMARS projektile?????????? Ali da se vidi da je HIMARS projektil a ne da pucaju u bog zna što :D

Čarapan

pre 1 godinu

Ovaj Patriot je čudo samoisceljiv je a što se tiče obaranja Ukrajinaca rakete Kindzal to je jedreća avio bomba a ostalo je Račakpropaganda

Mirko

pre 1 godinu

E jako mi cudo "stormer", 3 lansera stingera na land roveru..."strasno" PVO sredstvo.... Nego, ako je unistena "zapadna pvo" sta onda skida sa neba Kalibr , Kindzal i druge rakete i dronove nocas???? Jel mozda sami od sebe padaju.....???? Ma sta se bre svi palite, moraju rusi da pricaju tako, da pokriju sramotu sta im Patriot poskido "nezaustavljive" Kindzale... tako je u ratu, neprijateljski gubici "ogromni" , svoji smanjeni....

mladen

pre 1 godinu

koloko ste puta napisali da im je uništen himars sistem kako bacaju te rakete? s ramena? paljevina za rusofile i ostale koji su na platnom spisku kgb

pax_orion

pre 1 godinu

od 6 raketa iz HIMARS-a rusi su oborili 7 :D genijalno :D Savršeno dnovinarstvo :D

Mladen

pre 1 godinu

Sve gore od goreg! Ne shvatate, da su Ameri vesto zavadili Ruse i Ukrajince.., i da se isti narod ubija izmedju sebe a da vi svi navijate sa strane ko ce koga vise da ubije!!!!????

zora

pre 1 godinu

Ovom tipu a i svim Amer politicarima su Japanci morali da zabrane ulaz u drzavu a ne da se kao pobednici kocopere po Hirosimi. I oni nam pricaju o ratnim zlocinima i koje kakvim sudjenjima. Nema vecih zlocinaca od Amera i Britanaca.Hirosima i Nagazaki su morali da budu zabranjeni gradovi za masakrere i unistavace civila.

Martin

pre 1 godinu

Bas je lepo kad se vide ovi nasi proruski "komentatori", sve znaju, narocito da Ukrajina "samo sto nije unistena", pa da ih pitam ako je sve tako sta vi kazete, ZASTO RUSI NISU ONDA VEC PRE 6 MESECI DOSLI DO POLJSKE I RUMUNSKE GRANICE???? Nesto tu nije u redu , je li tako, a???

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija